Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit segít a férjetek?...

Mennyit segít a férjetek? Miért érzem kevésnek, mikor a férjem ennyit segít?

Figyelt kérdés

Szóval nálunk az a menet, hogy minden este, mikor nincsenek nálunk a férjem rokonai, akkor a férjem elviszi a babát 1-2 órára (általában másfél) és utána, mikor hazaértek, akkor szopi, majd megfürdeti (fél óra), mondjuk ehhez általában kell asszisztencia neki (én csinálom a vizet plusz hozom a ruhát, amit mindig elfelejt).

Utána, ha már nem bírom az altatást vagy nagyon sír, akkor átveszi.

De amúgy nagyjából ennyit van a babával. Néha megfogja, amíg pisilnem kell vagy eszek valamit.

Ami nagyon zavar, hogy mostanában nem eszik a baba és amikor nála van, akkor én szoktam mondani, hogy szerintem éhes vagy álmos, igyekszem nem magára hagyni. Viszont ez nincs viszonozva. Pl. A kislányom nem szopizik, vonaglik, nyöszörög. Ő velem egy szobában van, de nem veszi észre, hanem eszik vagy beszélgetni próbál valami tök másról.

És hiába próbálom neki magyarázni a nyugodt hangnemtől a kiabálásig bárhogy, egyszerűen nem érti, szerinte ő sokat segít és én csak keveset aludtam és fáradt vagyok meg az a célom, hogy őt szapuljam.

Annyira ki vagyok készülve. Tényleg irreális elvárás, hogyha a baba a vállamon nyűglődik akkor ne egyedül kelljen találgatnom, hogy mi a baj?

2023. aug. 25. 21:10
 81/120 anonim ***** válasza:
94%
77# Nálam a felelősségteljes 12 órás heti 5x melóm is pihentetőbb volt képzeld,mint itthon 0-24 folyamatosan fent lenni éjjel nappal,csinálni. Pedig ott bőven oda kell figyelni hajnali 3-kor is. :D Nyaralás volt ehhez képest. A férjem konkrétan azt mondta ő nem tudná ezt folyamatosan csinálni,amit a nők otthon évekig,minden elismerése,és hogy ehhez képest a munkahelye kutyakaki,mert még ott is leül enni csendbe például. Neki van hosszabb szabija és hétvégén is belelát,hogy nem könnyű ám. Így felfogja,hogy mivel 200 km-n belül senkink sincs,hogy nem esik le a gyűrű,ha most a gyerekével foglalkozik és nem a fűvel. :D De mondjuk ehhez is kell egy alap intelligencia az is igaz. Egyébként ha nem jógázgatna munkaidőbe a kérdező férje,akkor a hétvégéje a családé lehetne. Aki meg azt írta el fog válni,hahaha:D nagynénémet elhagyta a férje,ugyanúgy egyedül csinált mindent,mint azelőtt is.
2023. aug. 26. 14:41
 82/120 anonim ***** válasza:
28%
77# Egyébként akkor ezekszerint te hétvégén pihensz és a férjed átveszi a teljes hétvégi teendőket? Nem jön ki a matek amúgy. Tehát ő 8 óra per nap,te 0-24. Akkor gondolom hétvégén csere...vagy te egész héten 0 alvással,ő meg a férfi,ezért neki jár hétvégén is a pihike? Nehogy majd utána se vegyen részt,ha már visszamész melózni,mondjuk mindegy,addigra már a gyerek se fogja ismerni az "apját". A gyerek közös,szerintem.
2023. aug. 26. 14:49
 83/120 A kérdező kommentje:

78 Jelenleg amúgy ott tartok, hogyha akar, akkor lépjen le. Legalább azt nem kell látnom, hogy ő milyen jól elvan, miközben én úgy érzem nem bírom, meg azt hallgatnom anyósomtól is, hogy szegény férjem nem eszik eleget a baba miatt (előtte sem evett), és figyeljek rá oda, hogy többet egyen. Meg milyen jó apa, még egy férj nincs aki ennyit foglalkozik a gyerekkel, még egy ilyen jó férjet nem találnék (amikor beugranak öt percre, mert hoznak valamit a gyereknek, aztán a férjem marasztalja őket egy órát).

Az ő családjukban amúgy tényleg nincs általában a nő és az anyja látják el a babákat, úgy, hogy a nagyszülő odaköltözik segíteni. Anyummal viszont ezt nem tudom most megbeszélni sem, mert apum kórházba került három hete és anyum azóta minden szabadidejében bejár hozzá, mert ha nincs bent, akkor rossz gyógyszert kap.

2023. aug. 26. 14:51
 84/120 A kérdező kommentje:

De amúgy beszéltünk is erről a férjemmel és nem is erről volt szó. Előtte is kivette a részét a háztartásból.

Pl. Mikor nekem ilyen 0-24 órás készenlétes melóm volt, ami jogilag nem is lehetett volna, volt, hogy 4 hétig 0-24 órában készenlétben voltam és hajnalban hívogattak, mert a másik nő nyaralt - de amúgy ketten se voltunk elegen a jogszabály szerint - akkor pl. teljesen átvette a háztartást és én nem csináltam semmit, csak hazaértem és ha szerencsém volt aludtam 6-11-ig mielőtt kezdődött az esti műszak.

2023. aug. 26. 14:57
 85/120 anonim ***** válasza:
45%

82es, melyik gyerekről kell 0/24ben gondoskodni? Az enyém szokott aludni is, olyankor nem kell állni felette órákat és bámulni.

Ami konkrét a gyerekkel való foglalkozás, az maximum napi 10 óra nálunk. A férjem is dolgozik annyit utazással együtt.

2023. aug. 26. 15:01
 86/120 anonim ***** válasza:
72%

83

Nem csajozni megy hanem füvet nyírni ki az udvarotokra, azért hogy mikor kimentek akkor ne a gaztengerbe menjetek..Jó melós amúgy 3 hetes füvet nyírni, nálunk kb már térdig érne ha 3 hete nem toltuk volna le..

Éhes vagy? Leteszed a babát egy játszószőnyegre csinálsz szendvicset,rántottát vagy amit szeretnél és megeszed.Ehhez nem kell hogy valaki fogja a babát és nem kell hogy napi 24 órában valakinek a kezében legyen. Az, hogy te magad ezt nem látod, erre nem gondolsz az azért meglep. Ki főz pld? Vagy az elmúlt 3 hétben ki mosott rátok? Mert a leírásod alapján rajtad kívül valaki csinálta ezeket a dolgokat, mert a te napirendedbe ez nem fér bele a leírásod alapján.Szóval csak feltételezem ,de azt is az a szerencsétlen férjed csinálja, aki olyan dolgtalan, hogy képes lenyírni a 3 hete növő füvet.Miért nem alszol mikor alszik a baba? Mert azért az enyém se volt egy zseniális alvó, de ilyen korban azért csak szunyált egy-egy órácskát és ő még napi sokszor alszik.Egyik alvásban eszel, másikban alszol...valami rutint vezess be az sokat segíthet.

2023. aug. 26. 15:01
 87/120 A kérdező kommentje:

#86 Ha leteszem a gyereket elkezd köhögni, félrenyel és sír. Aludni 20 perceket alszik. Nem tudom mi a gond.

Nem főzünk én szendvicset eszek a férjem a munkahelyén ebédel.

2023. aug. 26. 15:06
 88/120 anonim ***** válasza:
75%
tedd pihenőszékbe vagy autós hordozóba míg eszel, fürdesz stb, és akkor nem nyel félre. Vagy fektesd az oldalára, és támaszd ki a hátát egy összetekert pléddel.
2023. aug. 26. 15:08
 89/120 A kérdező kommentje:
Ráadásul egy hete bementem és úgy tűnt nem lélegzik (a mi ágyunkban feküdt, wc-re mentem ki), megráztam, mire vett levegőt, de nem kelt fel. Azóta csak a babaágyában merem egyedül hagyni, de oda meg ha berakom akkor elég gyakran kel.
2023. aug. 26. 15:10
 90/120 anonim ***** válasza:
67%
85# Akkor neked áldás volt az első pár hónap.:D Ami tök jó,de nálunk hónapokig nem aludt csak max rám kötve vagy kézbe,illetve ha tologattuk lent. Úgy meg elég nehéz aludni vagy bármi mást csinálni...amikor nagy nehezen visszatettük a kiságyba,akkor azonnal fent volt és ordított. Fekve szoptatás se volt opció. Volt egy két pozitív helyzet és letettem,aludt,de akkor pedig mire elaludtam ébredt fel. Azért ilyen körforgásba élni hónapokig szerintem kemény,ha ez nem 0-24,akkor neked mi az? Nálunk koraszülött is lett,tehát már a kórházi bentlét se volt egyszerű menet,majd itthon se. Konkrétan 8 hónapig órákat ha aludtam sokat mondok. Azóta jobb. De tegyük fel jólvan szegény férjed 10 órát dolgozik,mi van a hétvégével?
2023. aug. 26. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!