Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit segít a férjetek?...

Mennyit segít a férjetek? Miért érzem kevésnek, mikor a férjem ennyit segít?

Figyelt kérdés

Szóval nálunk az a menet, hogy minden este, mikor nincsenek nálunk a férjem rokonai, akkor a férjem elviszi a babát 1-2 órára (általában másfél) és utána, mikor hazaértek, akkor szopi, majd megfürdeti (fél óra), mondjuk ehhez általában kell asszisztencia neki (én csinálom a vizet plusz hozom a ruhát, amit mindig elfelejt).

Utána, ha már nem bírom az altatást vagy nagyon sír, akkor átveszi.

De amúgy nagyjából ennyit van a babával. Néha megfogja, amíg pisilnem kell vagy eszek valamit.

Ami nagyon zavar, hogy mostanában nem eszik a baba és amikor nála van, akkor én szoktam mondani, hogy szerintem éhes vagy álmos, igyekszem nem magára hagyni. Viszont ez nincs viszonozva. Pl. A kislányom nem szopizik, vonaglik, nyöszörög. Ő velem egy szobában van, de nem veszi észre, hanem eszik vagy beszélgetni próbál valami tök másról.

És hiába próbálom neki magyarázni a nyugodt hangnemtől a kiabálásig bárhogy, egyszerűen nem érti, szerinte ő sokat segít és én csak keveset aludtam és fáradt vagyok meg az a célom, hogy őt szapuljam.

Annyira ki vagyok készülve. Tényleg irreális elvárás, hogyha a baba a vállamon nyűglődik akkor ne egyedül kelljen találgatnom, hogy mi a baj?

2023. aug. 25. 21:10
 71/120 anonim ***** válasza:
100%
70 voltam: írtam ezt úgy, hogy NEKEM például nincs olyan jó time managementem, úgyhogy önkritikám is van... De mindannyian másban vagyunk jók, ugyebár.
2023. aug. 26. 12:20
 72/120 anonim ***** válasza:
80%

Lehet lepontozni vállalom, de olvassátok végig hogy amit a férje csinál bármit, az mind rossz. Nem ért hozzá, nem tudja mi a reflux tünete( olyan idióta hogy gondolom utána olvasni se tud) nem tud büfiztetni se semmi másra se képes...Azt nem értem ha ilyen életképtelen a pasi akkor miért vállalt vele gyereket? Most komolyan.Vagy miért akarja több időre a párjára bízni a gyereket mikor képtelen bármit jól csinálni.

Az én párom azt a büfit amit én kihoztam 20 perc alatt sokkal jobb technikával kihozta 5 perc alatt. Komolyan.Egész máshogy fogta a gyereket.Én úgy sose tudtam fogni a lányunkat..Ennyi.

Azt fogja elérni a kérdező, hogy a férje egy idő után semmit sem akar majd csinálni, mert megunja, hogy minden szituációba ő a hülye, tudatlan paraszt.

A másik fele, míg valaki így ki van borulva addig ez a babán is érződik, mert minden rezdülését érzi az embernek. Az én lányom még most 6 évesen is teljesen becsavarodik ha ideges vagyok.És mindig akkor a legdilisebb, egyszerűen levágja hiába próbálok színészkedni.Babaként ez még hatványozottabban látszott.

2023. aug. 26. 12:32
 73/120 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező, hogyan jelzed a párod felé, hogy neked pihenésre van szükséged? Konkrétan megmondod, hogy "Drágám, aludnom kell, kérlek vidd el sétálni/menj ki vele a teraszra/altasd el/játssz vele, amíg én alszom egyet."?

Vagy csak sóhajtozol, hogy milyen fáradt vagy, és de jó lenne aludni? Csak mert sok múlik a kommunikáción. A férfiak nem gondolatolvasók. Konkrétan meg kell mondani, mit vársz, vagy mit szeretnél, mert nem fogja kitalálni.

Amúgy kicsit tényleg úgy jön le abból amit írsz, hogy mindenért ő a hülye, semmit nem tud jól csinálni. Ezt még most érdemes csírájában elfojtani. Ha bénán öltözteti fel, hát ez van. Ha nem úgy altatja el, ahogy te szoktad, fogadd el. Nem kell mindent úgy csinálnia, ahogy te elképzeled. Hagyd kibontakozni. Majd ráérez. Ha mindenért kritizálod, maximum a kedve megy el mindentől.

2023. aug. 26. 13:18
 74/120 A kérdező kommentje:

#73 Egy példa.

Kijelenti, hogy neki ma le kell vágnia a füvet. Mondom, hogy nem lehetne-e, hogy inkább átveszi addig a gyereket, mire elkezdi magyarázni, hogy de ha ma levágja a füvet, akkor holnap el tudják vinni, mert csak havonta egyszer viszik el és utálja, ha ott áll egy hónapig.

Mire én mondom, hogy jó lenne, ha fűnyírás helyett inkább segítene a gyerekkel és erre összeveszik velem, hogy a füvet is le kell vágni és már három hete nem vágta le a gyerek miatt.

Én meg ott ülök, hogy napok óta 2-3 órát alszok, délután sem tudok aludni, nem tudok enni és elvonulok sírni, mert nem hiszem el, hogy a fűnyírás fontosabb, mint az én alvásom.

Vagy egy óra után végre majdnem elaludt a baba a nappali-konyhában, mert máshol már nem tudtam elaltatni. Épp boldogan konstatálom, hogy lassan elmehetek wc-re, mire a férjem kijön és nekiáll bepakolni a mosogatógépet. Ilyenkor pl. egyből nekitámadok nagy gyereksírás közben, hogy hogyan gondolta, hogy már megint akkor pakol, mikor aludna a baba.

2023. aug. 26. 13:48
 75/120 anonim ***** válasza:
20%

#69! Igen, nyilván marhára irigylem azért, mert leírtam egy egyszerű tényt, miszerint 8>6. Képzeld, egyáltalán nem vagyok érintett a problémában 😉A Kérdező férjéről volt szó, aki nyilván nem tud optimalizálni, meg automatizálni(amiket amúgy egy szóval se említettél), mint a férjek 99%-a. Attól ő nem lesz sz@r férj. Sőt, az se az, aki nem dobja el az imádott munkáját, azért, hogy ne csak az asszony szívjon, legyen inkább egyformán sz@r mindkettőjüknek. Amíg a férj fizetést kap a munkájáért, a feleség meg gyermekgondozási díjat a gyerekük gondozásáért, egyáltalán nem lehet elvárás, hogy 50-50 gondozzák a gyereket. Örülj neki, ha neked egy papucsférj kell, de nem mindenkié az és ők meg úgy boldogok.

2023. aug. 26. 13:48
 76/120 anonim ***** válasza:
78%
Én megértem a kérdezőt. Nyilván a füvet is le kell nyírni valamikor, de szegény nő totál kivan. Már csak szeretetből minimum lenne, ha átvenné hétvégén a babát. Hiszen ő gyereke is, nem idegen babát kell babusgatnia. Saját teste és vére!! Van olyan férfi, aki szeret is a gyerekével lenni. Nahát...
2023. aug. 26. 14:00
 77/120 anonim ***** válasza:
0%

és ti mennyit segítetek a férjeteknek? Heti hány nap mentek be helyette dolgozni?

Hiszen ha meg kell osztani a terheket, akkor gondolom ez ugyanúgy vonatkozik az ő munkája terhére is igaz? Vagy ez csak akkor játszik ha titeket kell tehermentesíteni?

2023. aug. 26. 14:24
 78/120 anonim ***** válasza:
55%
Édes istenem kérdező..ezzel azt éred el hogy szegény férjed lelép záros határidőn belül. értem én hogy te igénytelen vagy, neked nem gond ha gondozatlan az udvar vagy kint vannak az asztalon a retkes tányérok, de sok embert ez azért zavar.
2023. aug. 26. 14:28
 79/120 anonim ***** válasza:
78%
77, te nem vagy normális. A nőnek ez 0-24 óra állandó készenlét, nem 8 óra munka. Hatalmas felelősség, stb. Úgy kellene erre tekinteni, hogy 8 óráig, amíg a pasi dolgozik,a nő otthon dolgozik, majd utána jön a KÖZÖS műszak. Ez így igazságos. És még így is a pasinak a könnyebb.
2023. aug. 26. 14:29
 80/120 anonim ***** válasza:
63%
Nem mintha ilyen esetben nem lenne tök mindegy, hogy lelép -e a pasi... Mindenhogy a nő csinál mindent.
2023. aug. 26. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!