Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit segít a férjetek?...

Mennyit segít a férjetek? Miért érzem kevésnek, mikor a férjem ennyit segít?

Figyelt kérdés

Szóval nálunk az a menet, hogy minden este, mikor nincsenek nálunk a férjem rokonai, akkor a férjem elviszi a babát 1-2 órára (általában másfél) és utána, mikor hazaértek, akkor szopi, majd megfürdeti (fél óra), mondjuk ehhez általában kell asszisztencia neki (én csinálom a vizet plusz hozom a ruhát, amit mindig elfelejt).

Utána, ha már nem bírom az altatást vagy nagyon sír, akkor átveszi.

De amúgy nagyjából ennyit van a babával. Néha megfogja, amíg pisilnem kell vagy eszek valamit.

Ami nagyon zavar, hogy mostanában nem eszik a baba és amikor nála van, akkor én szoktam mondani, hogy szerintem éhes vagy álmos, igyekszem nem magára hagyni. Viszont ez nincs viszonozva. Pl. A kislányom nem szopizik, vonaglik, nyöszörög. Ő velem egy szobában van, de nem veszi észre, hanem eszik vagy beszélgetni próbál valami tök másról.

És hiába próbálom neki magyarázni a nyugodt hangnemtől a kiabálásig bárhogy, egyszerűen nem érti, szerinte ő sokat segít és én csak keveset aludtam és fáradt vagyok meg az a célom, hogy őt szapuljam.

Annyira ki vagyok készülve. Tényleg irreális elvárás, hogyha a baba a vállamon nyűglődik akkor ne egyedül kelljen találgatnom, hogy mi a baj?

2023. aug. 25. 21:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/120 anonim ***** válasza:
84%
Viccelsz,nekem folyton cicin volt nemhogy 2-3 óra alvás és az én férjem éjszakás tehát tök egyedül voltam. Sajnos az első pár hét-hónap az ilyen.most kezd én idő lenni így majdnem 2 éves gyerkőccel,mert előtte szeparációs szorongása volt és csak rajtam aludt el. Nekem is jó ha 3 órát van q gyerekkel az összes többi az enyém és éjszaka még szokott kelni. Sajnos ez ilyen,de az ágy megemelésén nem.kéne kiakadnia,az pont jó a refluxra.
2023. aug. 25. 22:59
 32/120 anonim ***** válasza:
74%
Ezt a hisztit....természetes,hogy az apja is van vele,de azér az alap,hogy egy babával az anyja van nagyja részt,hisz te szoptatod.
2023. aug. 25. 23:02
 33/120 A kérdező kommentje:

#31 De gondolom nappal nem voltál egyedül.

Amúgy valaki írta, hogy hívjuk át a nagyszülőket segíteni, hogy legyen több időm. De nem értem, miért kellene őket áthívni, mikor van egy férjem, aki szintén ráér? Miért egyértelmű mindenkinek, hogy a férjemnek nem kell változtatni az életvitelén kb. semmit, míg én napi két-három órát alszom hetekig?

2023. aug. 25. 23:09
 34/120 A kérdező kommentje:
#32 A szoptatás 5 óra naponta. A gyerek rajtam alszik, napi 3-4 órát tuti a vállamon van és sétálok. Napi 8-10 órát altatok. Ne fogjuk a szoptatásra.
2023. aug. 25. 23:11
 35/120 anonim ***** válasza:
40%

"Én valahogy úgy képzeltem, hogy mondjuk hétvégén 50-50%"

A gyerekvállalás nem így működik. Nem is értem, hogy gondoltad, bármilyen feminista is legyél. Egy jó apa valóban ott van, és kiveszi a részét, de nem kellene figyelmen kívül hagyni, hogy egy nő elsősorban magának szül.

2023. aug. 25. 23:13
 36/120 anonim ***** válasza:
68%
Hát basszus,,ezt vállaltad.Ez ilyen.Sőt jobbat mondok,ilyen is marad egy darabig.A lányom 5 hónalos,24 órábol 23 - at velem van .Vagy megszoksz,vagy megszöksz.🤷
2023. aug. 25. 23:18
 37/120 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem neked kezelés kellene!

Mi anno visszakerültünk kórházba oltási mellékhatás miatt, párom 20 percre tudott beszabadulni(hivatalosan 0 perc látogatási ideje volt mert fertőző osztályon voltunk) átvette és imádtam érte. Kikerültünk és el kellett utaznia 3 hétre.Aztán mégis kibírtam! Pedig ha valaki hát én nem vagyok egy HŐS kategória.2.5 évig nem aludtam összesen 2-3 óránál többet egy éjjel és baccus még így is azt mondom, hogy nagyon durván túltolod..A párod próbál részt venni a gyereknevelésbe.. te meg lehetőleg mindent lecarozol amit csinál...

2023. aug. 25. 23:18
 38/120 anonim ***** válasza:
61%
De borzamas vagy.Örulj neki,hogy a férjed még veled van .🤦🤣
2023. aug. 25. 23:19
 39/120 A kérdező kommentje:

#37 Ha dolgozni menne az más kategória azért, mint amikor netezik, telefonál a barátaival és sportol.

Nyilván azt kibírod. Ami zavar, hogy én nem alszom ő meg szórakozik, munka helyett home-office-ban tornázik meg netezik, aztán kiderül, hogy akkor hétvégén majd ledolgozza. Pedig reméltem, hogy azon kívül, hogy megyünk hurcikendőt vásárolni meg, hogy jönnek a keresztszülei babanézőbe, lesz időm, mondjuk aludni.

2023. aug. 25. 23:24
 40/120 anonim ***** válasza:
56%
Tényleg hisztérika vagy. Beszélj a férjeddel, nem mi választottuk és mentünk hozzá feleségül!
2023. aug. 25. 23:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!