Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit segít a férjetek?...

Mennyit segít a férjetek? Miért érzem kevésnek, mikor a férjem ennyit segít?

Figyelt kérdés

Szóval nálunk az a menet, hogy minden este, mikor nincsenek nálunk a férjem rokonai, akkor a férjem elviszi a babát 1-2 órára (általában másfél) és utána, mikor hazaértek, akkor szopi, majd megfürdeti (fél óra), mondjuk ehhez általában kell asszisztencia neki (én csinálom a vizet plusz hozom a ruhát, amit mindig elfelejt).

Utána, ha már nem bírom az altatást vagy nagyon sír, akkor átveszi.

De amúgy nagyjából ennyit van a babával. Néha megfogja, amíg pisilnem kell vagy eszek valamit.

Ami nagyon zavar, hogy mostanában nem eszik a baba és amikor nála van, akkor én szoktam mondani, hogy szerintem éhes vagy álmos, igyekszem nem magára hagyni. Viszont ez nincs viszonozva. Pl. A kislányom nem szopizik, vonaglik, nyöszörög. Ő velem egy szobában van, de nem veszi észre, hanem eszik vagy beszélgetni próbál valami tök másról.

És hiába próbálom neki magyarázni a nyugodt hangnemtől a kiabálásig bárhogy, egyszerűen nem érti, szerinte ő sokat segít és én csak keveset aludtam és fáradt vagyok meg az a célom, hogy őt szapuljam.

Annyira ki vagyok készülve. Tényleg irreális elvárás, hogyha a baba a vállamon nyűglődik akkor ne egyedül kelljen találgatnom, hogy mi a baj?

2023. aug. 25. 21:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/120 anonim ***** válasza:
80%

De hiszen te már kitaláltad. Szerinted refluxos. Most ő is találja ki, hogy szerinte is? Vagy hogy szerinte nem? Ehhez nem férj kell, hanem gyermekorvos.

Lehet, neked inkább az a bajod, hogy ő bezzeg eljárhat futni, edzeni, biciklizni és még a gátsebe se fáj. Ez ilyen. Akármilyen csoda férjed lehetne, ez az időszak most nem az elmászkálásról fog szólni.

Erről nem a férjed tehet. Ne akard elüldözni már most, kicsi még az a gyerek.

2023. aug. 25. 22:25
 22/120 A kérdező kommentje:

#17 Ha durvább lesz, akkor nem fogom szerintem bírni. Két-három órákat alszom este, jóformán csak szendvicset eszek, mert másra nincs időm, hogy megcsináljam (néha felolvasztok valami lefagyasztott ennivalót, de nem mindig van időm megenni).

Gőzöm sincs más hogyan csinálja és nem tudom elképzelni, hogy ennél rosszabb lehet.

2023. aug. 25. 22:26
 23/120 anonim ***** válasza:
100%
Mindezeket azért csinálja, mert 6 hetes basszus. Te meg hulla fáradt. Ha a súlya gyarapodik, minden rendben van. Higgadj le! Neked is új a helyzet,mert első baba, és bizonytalan vagy. Hidd el a férjed negyed annyit nem tud a babákról mint te, azért nem tud tippelgetni. Ez olyan mintha az autó furcsa hangokat adna ki és neked tippelgetned kellene mi a baja. Kb vakon lennél. Amúgy egy szavad sem lehet, 4 hetet otthon volt veled a férjed. Nekünk most született szinten 6 hete a 3. baba, 4 napot volt itthon. Azóta egyedül vagyok a 3 gyerekkel. Higgadj le, ne légy házisárkány.
2023. aug. 25. 22:29
 24/120 anonim ***** válasza:
58%

Hát nyugodtan le lehet itt pontozni mindenkit, de az hogy már most ilyen hisztit levágsz, mikor még csak 6 hetes a gyerek, az vicc.

Nem tudtad mit vállalsz mikor gyereket szültél??

Szegény férjeden csattan az egész. Pedig megteszi amit megtud ebben a helyzetben.

2023. aug. 25. 22:29
 25/120 anonim ***** válasza:
93%
Az alvásmegvonás durva, ez rosszabb már nem lesz, de vannak még nehéz részek, és ezeken nem segít, ha mutogatsz a férjedre, hogy nem segít. Ez egy nagyon nehéz időszak, nem kellene a jövőbeli problémáknak megágyazni, ha már amúgy segítőkész férjed van (mert az írásod alapján az).
2023. aug. 25. 22:30
 26/120 anonim ***** válasza:
91%

Este nálunk mindig enni kelt csak fel.

Ha kendőben nincs el akkor lehet nem rögzíted jól magadra.vagy épp az a kendő neki nem jó. Ezért szokták mondani mielőtt veszel hogy azt ki kell előtte próbálni.

Nálunk is ilyen a férjem. Nem tud hozzászólni érdemben. Szerintem ez férfi ártalom. Eddig csak a súlya miatt aggódott, meg amikor egyszer beverte a kis fejét az állába. Se a kakija állagán, se azon hogy vajon kell e az orrát szivatni vagy sem, melyikkel teszünk jót, fáj e a hasa vagy nem az a baja..

Igazából megértem valamilyen szinten. Hiszen velem van egész nap én tudok többet hozzászólni. Én vagyok az anyja. Szerintem alapvetően az anyák aggodalmasabbak mint az apák. Legalábbis az elején biztos.

2023. aug. 25. 22:31
 27/120 A kérdező kommentje:
#21 Nem vagyok benne biztos, hogy az, de akkor séta előtt ne rakja büfiztetés nélkül a babakocsiba, amíg eszem, hanem higgye el, hogy büfiztetni kéne. Vagy ne morogjon velem azon, hogy miért emelem meg a kiságy egyik oldalát.
2023. aug. 25. 22:36
 28/120 anonim ***** válasza:
88%

#27! De már nem is az a bajod, mint a kérdésed elején. Ne zavarj össze!

Most akkor az a baj, hogy nem találgat, vagy az, hogy ellenkezik, ha te tudod?

Mit mond konkrétan, ha szólsz neki, hogy ne rakja le, amíg nem büfizett? Hogy néz ki egy ilyen morgás? Konkrétan visszarakja, mert neki bántja a szemét, hogy megvan emelve, vagy csak megkérdezi, hogy drágám, miért áll olyan furán az a kiságy?

2023. aug. 25. 22:46
 29/120 A kérdező kommentje:

#24 Én valahogy úgy képzeltem, hogy mondjuk hétvégén 50-50%, ahogy eddig a munkát és a házimunkát is csináltuk (elég feminista vagyok, néha ő, néha én kerestünk többet, aszerint, hogy ki váltott később munkahelyet).

Tényleg nem úgy, hogy neki ez egy napi 2,5 órás program lesz, alszik 8 órákat, dolgozik tovább mintha mi sem történt volna, én meg alig jutok el wc-re meg nem alszok, mert az ő jógája fontosabb, ahogy az is, hogy ne tömegközlekedjen a munkahelyre, hanem bicajjal járjon.

2023. aug. 25. 22:49
 30/120 A kérdező kommentje:

#28 Szólok, hogy büfiztesse, 2 percet van a vállán és mire kijövök a wc-ről már nincsenek otthon.

Előveszem a könyvet, hogy majd berakom az ágy alá és mikor el akarja rakni, akkor szólok neki, hogy ne tegye. Kérdezi miért, elmondom, mire vitatkozni kezdünk, hogy refluxos-e a gyerek, persze ő azt se tudja mik a tünetek. Elmondom, nem figyel, szerinte a gyerek nem is tekereg, fél óra múlva el van rakva a könyv. Következő nap újra előjön mert nem tud aludni mert a baba ordít. Ötlete, hogy túl sokat felkapkodom, hiába mondom, hogy éhes mert vagy refluxos vagy erős a tejleadó reflexem, nem tudom megetetni azért sír, próbáljuk ki mi van, ha 10 percre berakjuk a kiságyba és nem reagálunk…

2023. aug. 25. 22:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!