Mennyit segít a férjetek? Miért érzem kevésnek, mikor a férjem ennyit segít?
Szóval nálunk az a menet, hogy minden este, mikor nincsenek nálunk a férjem rokonai, akkor a férjem elviszi a babát 1-2 órára (általában másfél) és utána, mikor hazaértek, akkor szopi, majd megfürdeti (fél óra), mondjuk ehhez általában kell asszisztencia neki (én csinálom a vizet plusz hozom a ruhát, amit mindig elfelejt).
Utána, ha már nem bírom az altatást vagy nagyon sír, akkor átveszi.
De amúgy nagyjából ennyit van a babával. Néha megfogja, amíg pisilnem kell vagy eszek valamit.
Ami nagyon zavar, hogy mostanában nem eszik a baba és amikor nála van, akkor én szoktam mondani, hogy szerintem éhes vagy álmos, igyekszem nem magára hagyni. Viszont ez nincs viszonozva. Pl. A kislányom nem szopizik, vonaglik, nyöszörög. Ő velem egy szobában van, de nem veszi észre, hanem eszik vagy beszélgetni próbál valami tök másról.
És hiába próbálom neki magyarázni a nyugodt hangnemtől a kiabálásig bárhogy, egyszerűen nem érti, szerinte ő sokat segít és én csak keveset aludtam és fáradt vagyok meg az a célom, hogy őt szapuljam.
Annyira ki vagyok készülve. Tényleg irreális elvárás, hogyha a baba a vállamon nyűglődik akkor ne egyedül kelljen találgatnom, hogy mi a baj?
A kislányom hat hetes. A férjem két hete dolgozik újra.
Heti 3 napot home-officeból. Ő napi szinten jár edzeni és futni, biciklivel jár be a munkahelyére autó vagy tömegközlekedés helyett. Mikor nàla van a baba podcastot hallgat általában.
7 Általában eszem, amíg nem nálam van a baba. Még nem jó a gátsebem, azt jegelem meg lezuhanyzom mire visszajönnek.
Múlt héten elmentem fél órát sétálni az egyik nap, tegnap meg sikerült 15 percet beszélnem a tesómmal is.
Néha megpróbálok fejni is. A probléma, hogy szerintem néma refluxos és nem lehet letenni, mert szörcsög/köhög/fuldoklik, úgyhogy csak annyi időm van, amíg a férjem kezében van, meg reggel ha szerencsém van egy fél órám. A kendőt sem bírja szerintem nyomja a hasát/gyomrát ahogy hozzám szorítja a kendő.
"Pl. A kislányom nem szopizik, vonaglik, nyöszörög"
Hát szoptatni nem tud helyetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!