Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit segít a férjetek?...

Mennyit segít a férjetek? Miért érzem kevésnek, mikor a férjem ennyit segít?

Figyelt kérdés

Szóval nálunk az a menet, hogy minden este, mikor nincsenek nálunk a férjem rokonai, akkor a férjem elviszi a babát 1-2 órára (általában másfél) és utána, mikor hazaértek, akkor szopi, majd megfürdeti (fél óra), mondjuk ehhez általában kell asszisztencia neki (én csinálom a vizet plusz hozom a ruhát, amit mindig elfelejt).

Utána, ha már nem bírom az altatást vagy nagyon sír, akkor átveszi.

De amúgy nagyjából ennyit van a babával. Néha megfogja, amíg pisilnem kell vagy eszek valamit.

Ami nagyon zavar, hogy mostanában nem eszik a baba és amikor nála van, akkor én szoktam mondani, hogy szerintem éhes vagy álmos, igyekszem nem magára hagyni. Viszont ez nincs viszonozva. Pl. A kislányom nem szopizik, vonaglik, nyöszörög. Ő velem egy szobában van, de nem veszi észre, hanem eszik vagy beszélgetni próbál valami tök másról.

És hiába próbálom neki magyarázni a nyugodt hangnemtől a kiabálásig bárhogy, egyszerűen nem érti, szerinte ő sokat segít és én csak keveset aludtam és fáradt vagyok meg az a célom, hogy őt szapuljam.

Annyira ki vagyok készülve. Tényleg irreális elvárás, hogyha a baba a vállamon nyűglődik akkor ne egyedül kelljen találgatnom, hogy mi a baj?

2023. aug. 25. 21:10
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/120 anonim ***** válasza:
100%

Súlya gyarapszik? Szájának van furcsa szaga esetleg?

vegyetek Nutriton anyatej sűrítőt és add neki szopi előtt, így kevesebbet fog bukni. Helyettes gyerekorvosotok, védőnőtők nincs? Nekem ez fura, nálunk mindig van valaki akit el lehet érni ha gond van.

2023. aug. 26. 15:12
 92/120 anonim ***** válasza:
100%
90es, hétvégén velünk van, plusz építkezünk, ott is segít, meg rendbeteszi a házat. Szombaton meg együtt el szoktunk menni sétálni és beülünk ebédelni valahova, este pedig ő van a gyerekkel míg én 2-3 órát barátnőzök.
2023. aug. 26. 15:14
 93/120 anonim ***** válasza:
66%
Hangosan nevetek mikor írják miért nem alszol,amikor a pici is. Az ilyeneknek volt egy full nyugodt pici babájuk. Valahol láttam erről egy gúnyvideót,ahol anyuka tolta lent a végre elaludt babát és lefeküdt a járdára aludni ő is,mivel azt mondták aludjon amikor a pici is. :D
2023. aug. 26. 15:15
 94/120 A kérdező kommentje:

A helyettes gyerekorvos azt mondta telefonon, hogy úgyis megyünk UH-ra jövő héten, ott nézessük meg a gyomrát és kiderül.

Mivel a súlya nő, ezért nincs min aggódni, biztos félrenyel, szépen kiköhögi.

2023. aug. 26. 15:17
 95/120 anonim ***** válasza:
18%
92#. 90#-es vagyok,tehát segít,barátnőzni is tudsz. De akkor érzékeled a különbséget,ugye? A kérdező férje a szabad hétvégén sem segít. Ha egész héten dolgozik a férjem éjjel nappal,de hétvégén szabad és akkor sem lehet rá számítani,az szerintem gáz.
2023. aug. 26. 15:17
 96/120 A kérdező kommentje:
De amúgy rossz a szájszaga, böfög, az orrán keresztül bukik (szájon át egyszer bukott, az orrán át rendszeresen), köhög alvás közben is, szörcsögve veszi néha a levegőt, órákkal etetés után is büfizik, sokat csuklik, szenved cicin, cicizés közben 3-4x büfiztetni kell, álmában és cicin is éles hangon felvisít.
2023. aug. 26. 15:20
 97/120 anonim ***** válasza:
82%

Ha valóban reggeltől esti, estétől reggelig félrenyel és köhög akkor miért nem viszitek be ügyeletre? Merthogy nem, nem kell egy egészséges babát napi 24ben kézbe fogni. Igen, ha sír felveszed. De ha valóban olyan helyzetben lennél amit írsz, akkor már rég ügyeleten lennétek, mert ez nem egy normális állapot és nem a védőnőt meg a gyerekorvost várnátok vissza..Felhívtátok mondjuk az ügyeletet hogy adjanak tanácsot vagy akármi? A párodnál is megfullad szegény gyerek mikor a babakocsiba tolja? Vagy nála abban a másfél órában nem fuldoklik?

Azt se hiszem el, hogy egész nap csak 20 perceket alszik, hogy soha nem alszik többet.Ez kb fizikailag lehetetlen...

2023. aug. 26. 15:22
 98/120 A kérdező kommentje:

#97 Este alszik másfél órákat is, meg ha büfizik és ha rögtön felveszem, akkor utána vissza is alszik már a vállamon. De ha mondjuk 2 perc után veszem fel, akkor utána egy 15 perc éktelen ordítás, mire visszaalszik.

Viszont van, hogy nem büfiznie kell, akkor nem alszik vissza ilyen gyorsan. Mivel az ügyeletes gyerekorvos “megnyugtatott”, hogy ez normális a babáknál és “csak arra figyeljek, hogy oldalt legyen a feje, mert bukni akar”, ezért nem mentünk az ügyeletre.

Nem nála nem fullad meg, mert a babakocsiban a mózes meg van döntve és nem lapos.

2023. aug. 26. 15:32
 99/120 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk olyan refluxos volt a lányunk,hogy bizony egyszer a babakocsiból is úgy kaptam ki,mert majdnem félrenyelt. Eü-s vagyok,van tapasztalatom,de a sok köhögés mellett volt 2x olyan félrenyelés,hogy úgy voltak már én is vele,hogy itt oltári baj lesz. Mindent próbáltunk,sűrítő,stb,vizsgálták is,több orvos,UH is volt. Semmi nem hatott,nekünk már azt javasolták 40 percig büfiztessük minimum. De 40 perc után letéve is két percre rá orrán száján jött köhögve vagy random egy óra után. Nekünk egyébként később jött a véres széklet picivel,tejfehérje allergia miatt kellett diéta,attól kezdve 0 reflux,nyugodtabb volt az alvása is,meg ő is. De nem mindig ez okozza egyébként.
2023. aug. 26. 15:39
 100/120 anonim ***** válasza:
35%

"Én férjemnek is jó a time managementje, hát lehet ezeket az embereket irigyelni, ez van.😀 Van, aki képes hatékonyan dolgozni, van, akinek a 8 óra se lenne elég. Ez van."

Ez mondjuk elég szánalmas hozzászólás. Képzeld el, hogy a gyerekednek valami súlyos baja van, rohansz vele a kórhába, a férfi orvos meg azt mondja, hogy bocs, most megyek büfiztetni meg pelenkát cserélni, majd 1,5 óra visszajövök ellátni a gyerekét. Vagy a mentő 1 óra múlva jön ki, mert apuka hazaszaladt, mert hasmenése volt a gyerekének, és neki is tudnia kell a gyerek székletének állagát. Attól, hogy valakinek felelősségteljes munkája van, ahol ott kell lenni, attól még nem rossz férj vagy apa.

2023. aug. 26. 16:19
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!