Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit segít a férjetek?...

Mennyit segít a férjetek? Miért érzem kevésnek, mikor a férjem ennyit segít?

Figyelt kérdés

Szóval nálunk az a menet, hogy minden este, mikor nincsenek nálunk a férjem rokonai, akkor a férjem elviszi a babát 1-2 órára (általában másfél) és utána, mikor hazaértek, akkor szopi, majd megfürdeti (fél óra), mondjuk ehhez általában kell asszisztencia neki (én csinálom a vizet plusz hozom a ruhát, amit mindig elfelejt).

Utána, ha már nem bírom az altatást vagy nagyon sír, akkor átveszi.

De amúgy nagyjából ennyit van a babával. Néha megfogja, amíg pisilnem kell vagy eszek valamit.

Ami nagyon zavar, hogy mostanában nem eszik a baba és amikor nála van, akkor én szoktam mondani, hogy szerintem éhes vagy álmos, igyekszem nem magára hagyni. Viszont ez nincs viszonozva. Pl. A kislányom nem szopizik, vonaglik, nyöszörög. Ő velem egy szobában van, de nem veszi észre, hanem eszik vagy beszélgetni próbál valami tök másról.

És hiába próbálom neki magyarázni a nyugodt hangnemtől a kiabálásig bárhogy, egyszerűen nem érti, szerinte ő sokat segít és én csak keveset aludtam és fáradt vagyok meg az a célom, hogy őt szapuljam.

Annyira ki vagyok készülve. Tényleg irreális elvárás, hogyha a baba a vállamon nyűglődik akkor ne egyedül kelljen találgatnom, hogy mi a baj?

2023. aug. 25. 21:10
 61/120 anonim ***** válasza:
71%
Az én férjem full ho-ban van. Egész nap velem együtt csinálja a gyerekek körüli dolgokat, nyilván en csinálom a többet, de ő igyekszik minél hatékonyabban dolgozni, hogy mindent csinalhasson ő is. A nagyot ő altatja délben és este is pl. Napközben is atveszi akármelyiket, ha gáz van. Cserébe nagyszerű a kapcsolatuk és én is maximálisan felnézek rá es imádom. Ő tényleg mindent megtesz a családért és fobtos neki hogy én, az anya jól érezzem magam, es nem csak dumál, hanem tesz is érte. Le kellett mondania ezért a szabadidőről, a céltalan netezgetésről, igen. De ő felnőtt férfi, aki tudja, hogy a családapaság nem csak annyi, hogy dolgozok, utána meg nyafogok, hogy de én dolgoztam, nekem jár a nyugi. Nekem sincs énidőm, de alvásidőm se. Az éjszakák természetesen az enyémek. Meg a házimunka is. De a gyerekekkel nem nekem kell egyedül lennem, ez nagyon sokat jelent.
2023. aug. 26. 09:45
 62/120 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésben nincs benne a home office, en arra valaszoltam ha apuka eljár dolgozni, ha otthon van az más tészta, de nem olvastam végig 40 kommentet,hogy kiderüljön Apuka otthon van nagyrészt, akkor más a helyzet..
2023. aug. 26. 10:03
 63/120 anonim ***** válasza:
76%

#61!Ha a te férjednek ennyi ideje van munkaidőben gyerekkel foglalkozni, akkor az a nagy büdös helyzet, hogy a férjed max.6órás munkáért kap 8 órás bért. Ez nem az ő érdeme, hanem a főnökéé.

Tény, hogy a kérdező férje a munkaideje egy részét nem gyerekezéssel, hanem szórakozással tölti, de azt az időt hétvégén munkára fordítja a tiéd pedig a leírás alapján nem. Eszerint a férjed heti min.10órával kevesebbet dolgozik, mint a kérdezőé, nyilván annyival többet is "segít", de még 1x mondom, a gyerekre fordított időt nem a szabadidejéből, hanem a munkaidejéből veszi el. Ezért ne avassuk már hőssé, mert nem mindenki teheti meg. Van, ahol a 8 órás munka home office-ban is 8 óra.

2023. aug. 26. 10:09
 64/120 anonim ***** válasza:
28%
Az en ferjem rendesen kiveszi a részét de nem lenne pofám elvárni,hogy helyettem kelljen éjjel,mikor en ezért vagyok otthon...
2023. aug. 26. 10:42
 65/120 anonim ***** válasza:
84%
64es, itt nem is arról van szó hogy apuka keljen éjszaka, hanem arról hogy nem túl korrektek az arányok ha apuka szórakozni jár, meg jógázgat meg ki tudja mit csinál miközben anyuka kivan mint a szar. Apukának is illene elfogadnia hogy az életük megváltozott, egy gyerek sok lemondással jár. Majd ha kicsit normalizálódott a helyzet akkor megint lehet menni énidőzni MINDKÉT FÉLNEK, de az első hónapok ilyenek, nehogy már csak anyuka mondjon le mindenről miközben apuka éli világát.
2023. aug. 26. 11:09
 66/120 anonim ***** válasza:
100%

Mi ketten a férjemmel együtt voltunk kimerulve amikor a gyerek csecsemő volt

Szegény embernek kellett helyt állnia akkor is amikor én ágynak dőltek a fiam egy hetes korában.

Azt se tudtam hol vagyok,olyan beteg voltam.

Most 17 hónapos a kicsi,és ugyanúgy kiveszi a részét mindenből (amikor itthon van,reggel hattól este hatig dolgozik,nem home Office,nehéz is lenne falaz ni, Kőműveskedni home Officeban 🤣🤣)

2023. aug. 26. 11:32
 67/120 anonim ***** válasza:
50%
65 ez nem is a kerdezőnek ment hanem azoknak akik verik a mellüket,hogy Nekik a férjük még éjjel is kel
2023. aug. 26. 11:43
 68/120 anonim ***** válasza:
35%
Amúgy miért olyan nagy dolog az, ha felkel éjjel a pasas? Ezt a default szülő szindrómát sose értettem, de hát mindenki saját élete kovácsa. Mindenki úgy él, ahogy szeretne, ennyi. Hagyjátok már egymást élni
2023. aug. 26. 12:01
 69/120 anonim ***** válasza:
69%
63, kifejezetten azért kérte át magát ebbe a munkakörbe, hogy tudjon a gyerekekkel lenni. És de, az ő érdeme, mert ő optimalizált meg automatizált egy csomó mindent, hogy nélküle is lefusson, amíg ő nincs ott. Ez az ő érdeme, akkor is, ha neked nem tetszik/irigyled. Szép napot.
2023. aug. 26. 12:04
 70/120 anonim ***** válasza:
60%
Én férjemnek is jó a time managementje, hát lehet ezeket az embereket irigyelni, ez van.😀 Van, aki képes hatékonyan dolgozni, van, akinek a 8 óra se lenne elég. Ez van.
2023. aug. 26. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!