Mennyit segít a férjetek? Miért érzem kevésnek, mikor a férjem ennyit segít?
Szóval nálunk az a menet, hogy minden este, mikor nincsenek nálunk a férjem rokonai, akkor a férjem elviszi a babát 1-2 órára (általában másfél) és utána, mikor hazaértek, akkor szopi, majd megfürdeti (fél óra), mondjuk ehhez általában kell asszisztencia neki (én csinálom a vizet plusz hozom a ruhát, amit mindig elfelejt).
Utána, ha már nem bírom az altatást vagy nagyon sír, akkor átveszi.
De amúgy nagyjából ennyit van a babával. Néha megfogja, amíg pisilnem kell vagy eszek valamit.
Ami nagyon zavar, hogy mostanában nem eszik a baba és amikor nála van, akkor én szoktam mondani, hogy szerintem éhes vagy álmos, igyekszem nem magára hagyni. Viszont ez nincs viszonozva. Pl. A kislányom nem szopizik, vonaglik, nyöszörög. Ő velem egy szobában van, de nem veszi észre, hanem eszik vagy beszélgetni próbál valami tök másról.
És hiába próbálom neki magyarázni a nyugodt hangnemtől a kiabálásig bárhogy, egyszerűen nem érti, szerinte ő sokat segít és én csak keveset aludtam és fáradt vagyok meg az a célom, hogy őt szapuljam.
Annyira ki vagyok készülve. Tényleg irreális elvárás, hogyha a baba a vállamon nyűglődik akkor ne egyedül kelljen találgatnom, hogy mi a baj?
#61!Ha a te férjednek ennyi ideje van munkaidőben gyerekkel foglalkozni, akkor az a nagy büdös helyzet, hogy a férjed max.6órás munkáért kap 8 órás bért. Ez nem az ő érdeme, hanem a főnökéé.
Tény, hogy a kérdező férje a munkaideje egy részét nem gyerekezéssel, hanem szórakozással tölti, de azt az időt hétvégén munkára fordítja a tiéd pedig a leírás alapján nem. Eszerint a férjed heti min.10órával kevesebbet dolgozik, mint a kérdezőé, nyilván annyival többet is "segít", de még 1x mondom, a gyerekre fordított időt nem a szabadidejéből, hanem a munkaidejéből veszi el. Ezért ne avassuk már hőssé, mert nem mindenki teheti meg. Van, ahol a 8 órás munka home office-ban is 8 óra.
Mi ketten a férjemmel együtt voltunk kimerulve amikor a gyerek csecsemő volt
Szegény embernek kellett helyt állnia akkor is amikor én ágynak dőltek a fiam egy hetes korában.
Azt se tudtam hol vagyok,olyan beteg voltam.
Most 17 hónapos a kicsi,és ugyanúgy kiveszi a részét mindenből (amikor itthon van,reggel hattól este hatig dolgozik,nem home Office,nehéz is lenne falaz ni, Kőműveskedni home Officeban 🤣🤣)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!