Mennyit segít a férjetek? Miért érzem kevésnek, mikor a férjem ennyit segít?
Szóval nálunk az a menet, hogy minden este, mikor nincsenek nálunk a férjem rokonai, akkor a férjem elviszi a babát 1-2 órára (általában másfél) és utána, mikor hazaértek, akkor szopi, majd megfürdeti (fél óra), mondjuk ehhez általában kell asszisztencia neki (én csinálom a vizet plusz hozom a ruhát, amit mindig elfelejt).
Utána, ha már nem bírom az altatást vagy nagyon sír, akkor átveszi.
De amúgy nagyjából ennyit van a babával. Néha megfogja, amíg pisilnem kell vagy eszek valamit.
Ami nagyon zavar, hogy mostanában nem eszik a baba és amikor nála van, akkor én szoktam mondani, hogy szerintem éhes vagy álmos, igyekszem nem magára hagyni. Viszont ez nincs viszonozva. Pl. A kislányom nem szopizik, vonaglik, nyöszörög. Ő velem egy szobában van, de nem veszi észre, hanem eszik vagy beszélgetni próbál valami tök másról.
És hiába próbálom neki magyarázni a nyugodt hangnemtől a kiabálásig bárhogy, egyszerűen nem érti, szerinte ő sokat segít és én csak keveset aludtam és fáradt vagyok meg az a célom, hogy őt szapuljam.
Annyira ki vagyok készülve. Tényleg irreális elvárás, hogyha a baba a vállamon nyűglődik akkor ne egyedül kelljen találgatnom, hogy mi a baj?
Először is mivel éjszakás a férjem ezért nappal alszik,szóval nappal is egyedül vagyok úgy kB délután 5-6-ig. Másodszor az te yleg gáz ha csak te gondolkozol a problémákon,az én férjem velem együtt agyal most pl azon miként oldjuk meg q glutén intolarenciat a gyereknél.
Ami a home office-t illeti, mindenki azt hiszi az lazább meló, pedig pont hogy nem. Home office alatt jobban figyelt a főnököm a teljesítményemre mint előtte. Időpontra kellett fix adag munkát leadnom,rosszabb volt mint bent dolgozni.
Sajnos az első pár hét ilyen,időd nincs semmire.
Kérdező higgadj már le. A gyereknevelés oroszlánrésze az anyáé, mindig, akkor is ha itt előadják,hogy a ferjem munka mellett elllátja a háztartás és ha itthon van csak Ő foglalkozik a gyerekkel blablabla..
Persze ledolgozza a jobb esetben 8 óráját azzal tölti,hogy helyetted mindent megcsinál,sőt csak azt csinálja,amit mondasz.
Az első 3 hónap elég nehéz, nem tudom hallottál-e a 4. Trimeszterről, ilyenkor a babának főként Rád van szüksége. A párod nagyon is kiveszi a részét, fürdeti,sétáltatja,büfizteti,besegít stbstb, mást mit szeretnél még egy újszülöttnél??
Képzeld akinek.nem csak egy gyereke van az nem csak ezeket csinalja,mint Te hanem ott a 2., 3. Gyerek is,Apuka sokkal többet tud kezdeni a nagyobb gyerekekkel, így főleg Őket látja el,ott segít, amellett, hogy q babával kapcsolatban is ott van Anyuka mellett. De olyankor is az anyqval van az újszülött legtöbbet, ami teljesen normális,mert újszülött 9 hónapig együtt volt Veled,most is Téged igényel. Ahogy nő úgy apuka egyre jobban ki tudja venni a részét.
Igen nagyon nehéz az alvásmegbonás 3szor is végigcsináltam, de meg lehet szokni és túl lehet élni.
Ne legyél házisárkány.
Bocsánat kimaradt
*sőt a maradék 8 órát azzal tölti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!