Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit segít a férjetek?...

Mennyit segít a férjetek? Miért érzem kevésnek, mikor a férjem ennyit segít?

Figyelt kérdés

Szóval nálunk az a menet, hogy minden este, mikor nincsenek nálunk a férjem rokonai, akkor a férjem elviszi a babát 1-2 órára (általában másfél) és utána, mikor hazaértek, akkor szopi, majd megfürdeti (fél óra), mondjuk ehhez általában kell asszisztencia neki (én csinálom a vizet plusz hozom a ruhát, amit mindig elfelejt).

Utána, ha már nem bírom az altatást vagy nagyon sír, akkor átveszi.

De amúgy nagyjából ennyit van a babával. Néha megfogja, amíg pisilnem kell vagy eszek valamit.

Ami nagyon zavar, hogy mostanában nem eszik a baba és amikor nála van, akkor én szoktam mondani, hogy szerintem éhes vagy álmos, igyekszem nem magára hagyni. Viszont ez nincs viszonozva. Pl. A kislányom nem szopizik, vonaglik, nyöszörög. Ő velem egy szobában van, de nem veszi észre, hanem eszik vagy beszélgetni próbál valami tök másról.

És hiába próbálom neki magyarázni a nyugodt hangnemtől a kiabálásig bárhogy, egyszerűen nem érti, szerinte ő sokat segít és én csak keveset aludtam és fáradt vagyok meg az a célom, hogy őt szapuljam.

Annyira ki vagyok készülve. Tényleg irreális elvárás, hogyha a baba a vállamon nyűglődik akkor ne egyedül kelljen találgatnom, hogy mi a baj?

2023. aug. 25. 21:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/120 A kérdező kommentje:
És igen, az is zavar, hogy átveszi a babát és amúgy annyira nem figyel se arra amit mondok, se arra, hogy neki mik az igényei, hogy hiába ásítozik és mondom, hogy evett, büfizett altassa el, helyette elkezd csörgőt rázni neki meg gügyögni és megpróbálnék ledőlni egy fél órára, de azt hallom, hogy 10 perc múlva üvölt a baba, mert ő nem akar fehérzajt kapcsolni, mert elege van ebből.
2023. aug. 25. 23:29
 42/120 anonim ***** válasza:
35%
Igen, hatványozottan gáz vagy.Gondom kamu is 😁😂
2023. aug. 25. 23:33
 43/120 anonim ***** válasza:
88%
Nézd, az ő gyereke is. Ha ugrálsz hozzá percenként, sosem fog ráérezni, és a lehetőséget is elveszed tőle. Ha a tennivalója legyen szerinted 50%, akkor a jogosultsága is. Ha aludni akarsz, használj füldugót, és hagyd őket békén, ne okoskodj bele.
2023. aug. 25. 23:34
 44/120 anonim ***** válasza:
77%
Akkor itt én leszek az első aki megértelek. Nekem a férjem ennél többet segít(ett). Hétvégente 2 etetés között elküldött aludni. Mindig érdeklődött, kérdezett, foglalkozott vele, hogy vagyok. A kezdetleges vitaminokat (K vitamin talán) ő tudta és ő is adta a gyereknek végig, mert amikor a gyerekorvos erről beszélt, nem tudtam figyelni mert szédültem. Lázat mérni fenékben ő tanított meg. Az éjszakai orrszívásokaz azóta is ő csinálja (azóta már 2 gyerek van). Munkába aszerint jár, ami épp gyorsabb. Nálunk a bicikli gyorsabb. Ha munkahelyi csapatépítője van nagy ritkán, akkor idehívja az anyját, hogy az esti rutint 2 gyerekkel ne csináljam egyedül. Hirtelen ennyi jutott eszembe, de lenne még bőven sorolni való. Soha nem kértem semmit, soha nem kiabáltam, magától csinálja, és mivel ezt szoktam meg, amit írsz, az nekem is sok lenne.
2023. aug. 26. 00:00
 45/120 anonim ***** válasza:
90%
Meg hát egyértelműen onnantól kezdve ahogy hazaér a munkából, ő foglalkozik a gyerekekkel. Hétvégente szintén sokkal többet foglalkozik velük ő.
2023. aug. 26. 00:02
 46/120 anonim ***** válasza:
61%
Na azért ácsi-ácsi válaszolók. :D A többi ilyen kérdésnél már jönne a sárkány énetek,hogy igen is apa is vegye ki a részét. Most mi ütött belétek,elgurult a gyógyszer drágáim?:) Biztos kaki lehet nálatok otthon,hogy egyedül vagytok éveken át,magatoknak szültetek és társai. Én nem magamnak szültem,én magunknak,mi magunk vállaltuk a gyereket ketten. Nálunk a férjemnek hosszú szünete van nyáron,a lányunk pont nyáron született tavaly. Akkor neki koktéloznia kellett volna egy hónapig,nekem pedig szenvednem kialvatlanul? Vagy mi? :D Ősmamik,álljatok már le komolyan. Na,akkor képzeljétek el,hogy bár én szoptattam,de ő konkrétan minden sírásra felkelt éjjel és jött,hogy segíthet-e bármiben?Volt,hogy felpattant,hogy még maradjak,megy és pelenkázza,segít. Úgy kellett sokszor visszaküldenem aludni,hogy nyugodtan pihenjen. Nálunk is durván refluxos volt,többször félrenyelt sajnos,így elég sokáig kellett büfiztetni,stb. Egy hétig kórházban voltunk,mert koraszülött is volt,napi 2x bejött,hozta vitte a tiszta ruhát,otthon kitakarított fullra,hozta be a házi kosztot (imád főzni),a babának dolgokat. Napközben itthon átvette ringatta,pelenkázta,tologatta és társai,míg én aludtam,zuhanyoztam,vagy csak néztem egy sorozatot. És mivel NEKI is lazább a beosztása,a terhességem alatt váltott direkt,hogy a kis családjával lehessen,így korán itthon van délután,hétvége is szabad. Mindent csinált, hordozta is később. Nekünk senkink nincs a közelben,így belátta és mondta is,hogy ezt igen is együtt csináljuk végig,mert együtt vállaltuk. Ugyanúgy ő is agyalt,hogy na most mi lehet a baj? Betegségnél ugyanúgy szívta az orrát,adta a gyógyszert és éjszakázott velünk. Amikor félévesen tápszeres lett és hosszú hetei voltak a férjemnek a melóba,beosztottuk,én keltem végig hétköznap,délután átvette,cserébe hétvégén mindkét napon ő kelt hozzá,én pedig aludhattam. 13 hónapos,de a mai napig részt vesz-NEM SEGÍT,nagyon szereti. Van,hogy arra kelek hétvégén,hogy reggeliztek és elmentek a játszótérre vagy csak sétálni,engem pedig egy cetli vár az éjjeliszekrényen a kávémmal,reggelimmel. Jaaa,hogy nektek ilyen nincs,csak 7/7 napot dolgozó férj,aki 1 órát látja a gyereket és alig ismeri?De ettől még nem kell beleállni a kérdezőbe,aki igen is szeretné,ha a férje is kivenné a részét többet. Úgy vettem ki,hogy hétvégén otthon van,illetve van ideje egyéb szabadidős tevékenységre,akkor a saját gyerekére is lehet több,amíg anyuka alszik,még mielőtt elájul. Azért ne vicceljünk már komolyan. :D Konkrétan ha megkérdezné az orvos a férjemet,hogy mikor volt széklete a gyereknek,milyen állagú,milyen tápszert eszik,milyen oltásokat kapott szó szerint és mikor,mindent tud róla. Míg a munkahelyemen bejön sok apuka,megkérdezzük ezeket és konkrétan néznek,mint hal a szatyorban,mert fingjuk nincs a saját gyerekükről,de olyan szinten sem,hogy milyen allergiája van vagy bármi. Nálunk mindent közösen csinálunk,oda-vissza figyelmességek is vannak,de már 13+ éve működik ez. Le lehet pontozni nyugodtan,akik maguknak szültek gyereket...akkor ennyi erővel egyedül is vállalhattatok volna egy spermadonortól. :D
2023. aug. 26. 00:07
 47/120 anonim ***** válasza:
60%

Először is mivel éjszakás a férjem ezért nappal alszik,szóval nappal is egyedül vagyok úgy kB délután 5-6-ig. Másodszor az te yleg gáz ha csak te gondolkozol a problémákon,az én férjem velem együtt agyal most pl azon miként oldjuk meg q glutén intolarenciat a gyereknél.

Ami a home office-t illeti, mindenki azt hiszi az lazább meló, pedig pont hogy nem. Home office alatt jobban figyelt a főnököm a teljesítményemre mint előtte. Időpontra kellett fix adag munkát leadnom,rosszabb volt mint bent dolgozni.

Sajnos az első pár hét ilyen,időd nincs semmire.

2023. aug. 26. 00:44
 48/120 anonim ***** válasza:
30%
46-os, a fröcsögésedből egyáltalán nem az jön le, hogy olyan szuper, kiegyensúlyozott, boldog életed lenne, mert akkor nem ilyen stílusban írnál.
2023. aug. 26. 03:38
 49/120 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező higgadj már le. A gyereknevelés oroszlánrésze az anyáé, mindig, akkor is ha itt előadják,hogy a ferjem munka mellett elllátja a háztartás és ha itthon van csak Ő foglalkozik a gyerekkel blablabla..

Persze ledolgozza a jobb esetben 8 óráját azzal tölti,hogy helyetted mindent megcsinál,sőt csak azt csinálja,amit mondasz.

Az első 3 hónap elég nehéz, nem tudom hallottál-e a 4. Trimeszterről, ilyenkor a babának főként Rád van szüksége. A párod nagyon is kiveszi a részét, fürdeti,sétáltatja,büfizteti,besegít stbstb, mást mit szeretnél még egy újszülöttnél??

Képzeld akinek.nem csak egy gyereke van az nem csak ezeket csinalja,mint Te hanem ott a 2., 3. Gyerek is,Apuka sokkal többet tud kezdeni a nagyobb gyerekekkel, így főleg Őket látja el,ott segít, amellett, hogy q babával kapcsolatban is ott van Anyuka mellett. De olyankor is az anyqval van az újszülött legtöbbet, ami teljesen normális,mert újszülött 9 hónapig együtt volt Veled,most is Téged igényel. Ahogy nő úgy apuka egyre jobban ki tudja venni a részét.

Igen nagyon nehéz az alvásmegbonás 3szor is végigcsináltam, de meg lehet szokni és túl lehet élni.

Ne legyél házisárkány.

2023. aug. 26. 05:25
 50/120 anonim ***** válasza:
67%

Bocsánat kimaradt

*sőt a maradék 8 órát azzal tölti

2023. aug. 26. 05:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!