Mennyit segít a férjetek? Miért érzem kevésnek, mikor a férjem ennyit segít?
Szóval nálunk az a menet, hogy minden este, mikor nincsenek nálunk a férjem rokonai, akkor a férjem elviszi a babát 1-2 órára (általában másfél) és utána, mikor hazaértek, akkor szopi, majd megfürdeti (fél óra), mondjuk ehhez általában kell asszisztencia neki (én csinálom a vizet plusz hozom a ruhát, amit mindig elfelejt).
Utána, ha már nem bírom az altatást vagy nagyon sír, akkor átveszi.
De amúgy nagyjából ennyit van a babával. Néha megfogja, amíg pisilnem kell vagy eszek valamit.
Ami nagyon zavar, hogy mostanában nem eszik a baba és amikor nála van, akkor én szoktam mondani, hogy szerintem éhes vagy álmos, igyekszem nem magára hagyni. Viszont ez nincs viszonozva. Pl. A kislányom nem szopizik, vonaglik, nyöszörög. Ő velem egy szobában van, de nem veszi észre, hanem eszik vagy beszélgetni próbál valami tök másról.
És hiába próbálom neki magyarázni a nyugodt hangnemtől a kiabálásig bárhogy, egyszerűen nem érti, szerinte ő sokat segít és én csak keveset aludtam és fáradt vagyok meg az a célom, hogy őt szapuljam.
Annyira ki vagyok készülve. Tényleg irreális elvárás, hogyha a baba a vállamon nyűglődik akkor ne egyedül kelljen találgatnom, hogy mi a baj?
Nem olvastam végig a kommenteket,csak az utolsó párat,de már anyós is bele van keverve,meg,hogy refluxos a kicsi,szajszaga van....ez miért is tartozik a kérdéshez?nekem úgy tűnik,jól ki akarod magad beszélgetni,és szapulni a ferjedet, anyosodat.
Szerintem inkább a ferjeddel ülj le beszélni,de ne hisztizve.
"Sajnálom,ha nem tetszik,hogy nem veszi be a gyomrom,ha még bele is rúgtok egyet nőtársaitokba."
Miközben te: "Van,hogy arra kelek hétvégén,hogy reggeliztek és elmentek a játszótérre vagy csak sétálni,engem pedig egy cetli vár az éjjeliszekrényen a kávémmal,reggelimmel. Jaaa,hogy nektek ilyen nincs,csak 7/7 napot dolgozó férj,aki 1 órát látja a gyereket és alig ismeri?"
Azért neked a nagy kényelmedben jólesik belerúgni nőtársaidba, akiknek a férje sokat dolgozik.
102#-es. Kényelmembe?:D A kényelem nem ez.
Nem az olyannak szól egyértelműen a válaszom,akinek sokat dolgozik a férje,de senkit nem bánt. Egyébként is túlzásként írtam a 7/7-et. Ha magadra vetted,akkor nem olvastad végig lehet. Itt viszont akik rúgnak egyet a kérdezőbe vígan állítják,hogy jaj hát ez van,ő is egyedül van napi 20 órát,ez a normális. Más is szív,akkor ő is,mert ez van. Igen,bunkó volt,de én nem egy ártatlan normális emberbe álltam bele,hanem csak és kizárólag a kis fröcsögökbe. Sosem írnék ilyet normálisoknak. Ha rossz érzés,akkor el lehet képzelni milyen lehet a kérdezőnek,amikor itt 50-en beleállnak holott csak egy kis törődésre vágyna. Tudod empátia.
103, tudod ha rossz nekem akkor legyen másnak is rossz mentalitás.
Hát amikor írják hogy nincs kire bízni, hát ez van, ki kell bírni. Magadnak szülted. Pedig egy anyának is szüksége van egy kis kikapcsolódásra így tud újult erővel a gyerekre hangolódni újra. Főleg ha van rá lehetőség. És miért van egy férj? A másik feled? Hogy segítsen, kivegye a részét.
103
Miért,hol írja a kérdező hogy 20 órát egyedül van?Sehol.Ja hogy ha gyerek születik attól még igen kell füvet nyírni, takarítani,mosni meg ilyenek az is benne van az élet dolgaiban.Felnőtt embereknél mindenképpen.És nem azt mondja senki hogy nem sajnálja csak hogy az eleje ilyen és ettől még nem eheti meg őket a kosz stb..stb.. és amellett hogy ilyeneket valószínűleg a férje csinál, utána aztán setáltatja a babát,mert had pihenjen a párom és le van oltva, mert mindent carul csinál.Meg oltva van hogy kevés amit tesz.. azért ez sem egészséges.Mint ahogy itt is egészen hosszú válaszokat tudott adni a kérdező, pedig pihenhetett is volna vagy akkor hol fogja egész nap a gyereket ahogy állítja.
Szóval írtad,hogy az apuka 4 hétig otthon volt,most ment vissza dolgozni két hete,és a baba hat hónapos..
Mit tettél volna a helyemben amikor a férjem egy hét szabadot kapott,semmi többet?aztán ment dolgozni,nem Home Office,fizikai munkát végez.
Én meg minden reggel hétkor el kellett menjek otthonról az egy hetes babával a nagyot vinni az iskolába.
Három négy hónapos koráig lesz ilyen extrém rossz,általában legalábbis így van,aztán javul a helyzet.
Ne legyél ennyire hazisarkany,ne szekald a ferjedet...
108 nem, felreertettel,nekem nem volt rossz,nem nyavajogtam összevissza meg hisztiztem.
Azért szültem két gyereket,mert vágytam rá,minden nehézséggel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!