Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Így hogy ne őrüljek meg itthon?

Így hogy ne őrüljek meg itthon?

Figyelt kérdés

Van 2 gyerekünk. 1.5 és 4 évesek.

A nagynak vége az ovinak, itthon van 2 hete.

A 2 hét alatt annyi történt, hogy 1x elmentünk fagyizni.

Férjem rengeteget dolgozik, én meg a 2 gyerekkel nem merek elindulni sehova, mert az nekem nem kikapcsolodás, hogy felváltva huzkodjam, fegyelmezzem őket. Barátnőim messze laknak, helyben semmi barátunk nincs. Rokonokkal nem tartjuk a kapcsolatot.

Van autónk, de a környékünkön konkrétan semmi nincs,amit ők is élveznének.

Annyira civilizálatlannak, besavanyodottnak érzem már magam, hogy megőrülök. Ha csak reggel belegondolok, hogy ugyan az a sablon nap vár ránk, felkelni sincs kedvem.

2023. júl. 2. 14:04
 141/165 anonim ***** válasza:
88%
"NINCS olyan szórakozás, ahol a gyerek is és én is jól szórakozott volna. Nem létezik, aki mégis állítja, az hazudik" de van ilyen, pl az élményfürdő...csak Te nem szereted, Én pl igen.🤷🏻‍♀️
2023. júl. 4. 15:17
 142/165 anonim ***** válasza:
58%
Egy felnőttnek felnőtt program, felnőtt társaság kell. A kérdezőnek ez hiányzik.
2023. júl. 4. 15:23
 143/165 Derjaderja ***** válasza:
100%

140.

"Vélhetően az anyàk kis százalékában tartozunk"

"Aki mást állít, az hazudik"

- most melyik?

Amúgy ez nagyon szomorú, minden irónia nélkül nagyon szorongató érzés olvasni, de szerintem tényleg nagyon kis százaléka lehet az anyáknak, aki ezt így kategorikusan és éveken àt megéli.

A legtöbbet ugyan bosszankodunk a hisztiken, megélünk szarul sikerült napokat meg elfáradunk, néha elegünk van, de összessègèben élvezzük a gyerekprogramokat, bábelőadast, játszóházat, állatkertet, játszóteret, biciklizést stb. Én pl szívesebben megyek Àllatkertbe, mint felnőttekkel vacsorázni vagy nem tudom, mik a felnőtteknek való felnőttprogramok.

2023. júl. 4. 15:37
 144/165 anonim ***** válasza:
91%

Én is inkább kirándultam gyerekel Normafa,állatkert közlekedési múzeum stb az engem is és a gyereket is szórakoztata.

Mai napig Igaz már csak lányomal de kirándulunk és mindig jól szórakozunk.

2023. júl. 4. 16:04
 145/165 anonim ***** válasza:
88%

140 tényleg sajnállak, és ebben semmi bántás nincsen.

Egyszerűen imádom a gyerekeimez állatkertekbe,élmenyfürdőbe, egyéb gyerekprogramokra, illetve nekik való múzeumokba stb vinni, szerintem Karácsonykor,Szülinapkor is én vagyok az izgatottabb,hogy mennyire sikerül boldoggá tenni Őket és itt nem az ajándékon van a hangsúly,nyilván persze az sem mindegy tetszik-e neki. Biztos ember és beallítottság kérdése de gyerekkorom óta vártam,hogy egyszer majd én vihessem az én gyerekeimet ide-oda, hintaztathassam,tologqssam babakocsiban,legózzunk,társasozni,együtt süssünk főzzünk,kirándoljunk strandoljunk, elmenjünk fagyizni,pizzázni stbstb.

Tényleg el sem tudom képzelni,hogy ezt vannak akik csak túl élik :-(

Persze vannak nehéz napjaim nyilván ahogy mindenkinek,van hogy arra vágyom csak egy kicsit egyedül legyek,mikor elfáradok,hogy a 3 gyereknek 3 féleképpen tegyek jót stb, de összességébe élvezem ahogy van.

2023. júl. 4. 16:16
 146/165 anonim ***** válasza:
74%
140 Ha csak a swinger klub, a drogos rave party, meg mondjuk a sarki kocsmában történő lereszegedes a jó program neked azt nyilván nem lehet gyerekkel, de az ilyen emberek általában nem is szoktak gyereket vállalni.
2023. júl. 4. 16:18
 147/165 anonim ***** válasza:
42%
Most azért nehogy lesz@rozzatok már mindenkit,aki szeret felnőttek társaságában is lenni.Az élményfürdő pl nekem is olyan,hogy örülök hogy örülnek,de az én belépőm az csak kidobott pénz,mert a vízbe se megyek bele,nemhogy mondjuk csúszdázzak.Kirándulni szeretek,de ott is azért én is belegondolok néha hogy mennyivel jobb lenne hiszti nélkül,meg esetleg gyorsabb tempóban túrázni.Állatkeretet mondjuk én szeretem,de erre még a férjem jó ellen példa,aki látványosan tud szenvedni,vagy inkább nem is jön.Szóval azért van olyan,hogy annyira mégsem jó program valami mindenkinek,ettől még visszük mi is a gyerekeket,meg persze szeretünk mondjuk sütni itthon,de ebből a kategóriából is a legózás,gyurmázás nekem is a halálom.Olvasni szeretek nekik.Nem csak a swinger meg a bábszínház van,van közte sok átmenet,mint pl a normális komoly beszélgetés,egy hiszti nélkül eltöltött vacsora,egy felnőtteknek szóló színházi előadás pl.Ha ilyen soha nincs, akkor a kötelező legózás,az könnyen az ember agyára tud menni.És azt nem hiszem el,hogy nincs semmi olyan,amit ti ne szeretnétek csinálni,hogy minden gyerekprogram annyira szupi mindenkinek,max nem mertek bevallani.Nade mindegy! Igazából már rég megfejtettük,hogy a mókuskerékbe valahogyan igenis be kell segíteni apának is bármennyire vállalkozó is,és kell hogy felnőtt program is legyen,és már nem is lesz olyan szörnyű.
2023. júl. 4. 16:29
 148/165 anonim ***** válasza:
69%
#146 Nem hiszem, hogy bármelyikünk ezt értette volna felnőtt programon. Mozi, színház, ebéd vagy vacsora egy étteremben, vagy egyszerűen csak egy jó beszélgetés. Valakivel/valakikkel beszélgetni könyvekről, filmekről, közéletről, divatról. Gyerekekkel ilyesmiről nem lehet beszélgetni.
2023. júl. 4. 16:35
 149/165 anonim ***** válasza:
22%

Miért olyan elképzelhetetlen, hogy az anya és a gyermek teljesen más személyiség? Alig akad közös pont?

És kikérem magamnak a 146-os válaszát!

Hihetetlen, hogy itt midnenki elveszíti a saját egyéniségét, vágyait, amikor gyereke született.

Sokaknak rendkívül silány kikapcsolódás listája.

Nekem kikapcsolódás egy jó könyv, gyerek előtt faltam a könyveket, gyerek után ez szinte lehetetlen volt.

Imádom a színházat, az operát, balettet, jóideig ezek elképzelhetetlenek gyerekkel együtt.

Koncertek szintén.

De rendszeresen jártam közösségi festésre, na erre már hamarabb vihető a gyerek, de akkor sem tudsz elmélyedni igazán.

A sportok dettó: röplabda, futás, úszás. Gyerekkel hogyan??? Egyedül a biciklizés, ami összejött.

Jöhet megint a lepontozós cunami...

elképesztő, anya az anyának hogy neki tud esni, hihetetlen, hogy a válaszolók többségébe szemernyi megértés sem szorult. Igazán szomorú.

2023. júl. 4. 17:05
 150/165 anonim ***** válasza:
18%
Az állatkert számomra egy rakás fogságban, kirakatban tartott állat. Semmi egyéb.
2023. júl. 4. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!