Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Így hogy ne őrüljek meg itthon?

Így hogy ne őrüljek meg itthon?

Figyelt kérdés

Van 2 gyerekünk. 1.5 és 4 évesek.

A nagynak vége az ovinak, itthon van 2 hete.

A 2 hét alatt annyi történt, hogy 1x elmentünk fagyizni.

Férjem rengeteget dolgozik, én meg a 2 gyerekkel nem merek elindulni sehova, mert az nekem nem kikapcsolodás, hogy felváltva huzkodjam, fegyelmezzem őket. Barátnőim messze laknak, helyben semmi barátunk nincs. Rokonokkal nem tartjuk a kapcsolatot.

Van autónk, de a környékünkön konkrétan semmi nincs,amit ők is élveznének.

Annyira civilizálatlannak, besavanyodottnak érzem már magam, hogy megőrülök. Ha csak reggel belegondolok, hogy ugyan az a sablon nap vár ránk, felkelni sincs kedvem.

2023. júl. 2. 14:04
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/165 anonim ***** válasza:
73%

99, mert a megértés segít rajta? Attól hamarabb kimozdul?

A többség nem azt írta, hogy marha könnyű, hanem azt, hogy igen, nehéz, de nem megoldhatatlan.

Egyébként a 1,5 és a 4 sokkal közelebb van egymáshoz, nem hasonlítható egy kiskamasz és egy 1 éves esetéhez.

Nem akkora a különbség, hogy az egyik a babapancsolóra vágyik, a másik a kamikázecsúszdán csúszna. Így sokkal könnyebb is ( ha van akarat) összehangolni az igényeket.

2023. júl. 3. 13:18
 102/165 anonim ***** válasza:
79%

Pestről költöztünk Fehérvárra, és van nyaralónak Gardonyban.

Elképzelni sem tudom hogy nem tudod magad feltalálni ezen a környéken. Sosem unatkozunk, és van rokon Pesten is, ha oda megyünk, alig bírunk választani a programok közül, de kisgyermekes családdal sokkal élhetőbb Fehérvár - Velence útvonal napi szinten, és csak kirándulásos alkalmakkor Pest.

Szerintem te pestet is megunnád 1 év alatt.

A legjobb környék. :)

2023. júl. 3. 13:21
 103/165 anonim ***** válasza:
26%
#99 👍👍👍💓
2023. júl. 3. 13:35
 104/165 anonim ***** válasza:
67%
101,pont hogy sokkal nehezebb.Neked volt,ilyen korkülönbséggel gyereked?Egy 1,5 évest max 10 percig érdekel bármi is,a 4 éves se tudja eldönteni mit is akar,és egyiket se lehet felügyelet nélkül hagyni.A 9 éves már elvan magában is kicsit,nem kell folyton a kezét fogni.És még mindig azt nem értitek,hogy nem gyerekkel szeretne kimozdulni Magába az anyaságba van már belefásulva.Elmehet bárhova,ha ott is a két gyereket kell terelgetni,az ő kívánságukat lesni.Pl a babapancsoló esete ugyebár.Nekem pl egy nyaralás sem kikapcsolódás mióta kicsik vannak,és ez így is lesz még pár évig.A világ végére is mehet,kimozdulhat,de nem fog feltöltődni,mert nem az az alap probléma,hogy képtelen elmenni valahova,hanem hogy egyedül van,és egy pillanatra sem lankadhat a figyelme, nonstop szolgálatban van.
2023. júl. 3. 13:48
 105/165 anonim ***** válasza:
85%
104, nem volt, hanem van. ~3 év van a gyerekeim között. A nagyobb 4 évesen ment óvodába, addig minden nap hármasban voltunk.
2023. júl. 3. 13:55
 106/165 anonim ***** válasza:
66%
És a te 1,5 évesedet lekötötte hosszabb időre bármi?A nagyobb elvolt 10 percnél tovább egyedül?Merted őket felügyelet nélkül hagyni?Mert a 9 éves akár elmegy már a barátaihoz,vagy leül olvasni ameddig a kicsivel te játszol,de a két kicsi tuti hogy soha nem akar ugyanott,ugyanazt játszani.De oké, akkor ismét egy szuperanyu,de te sem érted,hogy az a baj,hogy besokallt.Hogy pihenésre lenne szüksége,feltöltődésre,kis szabadidőre,mikor nem gyerekfelügyelőt kell játszani,hanem lehet pl nyugodtan sétálni,anélkül,hogy bármelyik gyerek visítana,vagy elszaladna.Vagy megenni egy vacsorát anélkül,hogy a gyerek kérne belőle,vagy összeveszne a testvérével közben.Á mindegy!
2023. júl. 3. 14:04
 107/165 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem szegény kérdező már rég feladta. Miközben a válaszolók egymással vannak elfoglalva, ő csak hajtja tovább a mókuskereket...
2023. júl. 3. 14:27
 108/165 A kérdező kommentje:

Én itt feladtam 😅

Igaz, most jött pár kedves komment 😊

102!

Parat felsorolnál, hatha?!

24évig laktam fváron, most nem messze agardtól. Én valahogy nem találom meg ezeket a remek lehetősegeket. Itt nekem mar minden olyan hétköznapi, ami nem tölt fel.

Ha új lennék a térségben biztos izgi lenne. De hogy gyerekkorom óta itt élek, mindent körbejártam, ismerek már, igy annyira nem nyújt újat.

2023. júl. 3. 14:31
 109/165 anonim ***** válasza:
44%
Na ezt is mondtam én a sok okosnak,hogy 100x-ra a velencei tó is unalmas.De csak hajtják az igazukat.Ne is vedd fel!Nem baj,ha kivagy néha, nyugodtan lehet panaszkodni egyet, aztán sokszor már ez segít.Férjeddel beszéljetek,hogy valami program legyen azért időnként,ebben csak ő fog tudni segíteni neked. Aztán meg mondom,nem tart ez örökké,okosodik a nagy,ügyesebb lesz a kicsi, akkor könnyebb lesz kimozdulni is.Kitartás!
2023. júl. 3. 14:37
 110/165 anonim ***** válasza:
76%
A gyerekeidnek minden új. Ha képes lennél az ő szemükön keresztül látni...
2023. júl. 3. 14:37
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!