Így hogy ne őrüljek meg itthon?
Van 2 gyerekünk. 1.5 és 4 évesek.
A nagynak vége az ovinak, itthon van 2 hete.
A 2 hét alatt annyi történt, hogy 1x elmentünk fagyizni.
Férjem rengeteget dolgozik, én meg a 2 gyerekkel nem merek elindulni sehova, mert az nekem nem kikapcsolodás, hogy felváltva huzkodjam, fegyelmezzem őket. Barátnőim messze laknak, helyben semmi barátunk nincs. Rokonokkal nem tartjuk a kapcsolatot.
Van autónk, de a környékünkön konkrétan semmi nincs,amit ők is élveznének.
Annyira civilizálatlannak, besavanyodottnak érzem már magam, hogy megőrülök. Ha csak reggel belegondolok, hogy ugyan az a sablon nap vár ránk, felkelni sincs kedvem.
Szerintem meg nem baromság a gyerekek óvis társát meghívni, hanem a szülők jelentős részére jellemző attitűd. Nem idegen, hanem rendszeresen látott ember az illető: a gyerek és az óvis társa.
Akinek ez nem jön be, ne tegye, de attól még x másik ember szívesen csinálja.
És szerintem azért írták le sokan, hogy ők mennek a gyerekekkel, mert értik hogy nehéz, de példát akartak adni arra, hogy lehet.
És a Kérdező nem válaszolt arra, hogy milyen program adna neki örömet, mert kb egyiket sem szereti. Azért erre nehéz reagálni, érdemes lenne átgondolni és akkor megteremteni rá a lehetőséget.
Illetve még a másik, ami foglalkoztat, ez az óvodas gyerek, hogy pont ő mitől dekompenzàlta a rendszert.
Nyilván ketten zsizsegnek, de egy óvissal már annyi jó dolgot lehet csinálni pl a kicsi alvás idejében, amikben a felnőtt is tud èlvezetet találni. Kreatív dolgok pl kavicsfestés, gyöngyfűzés vagy olvasás, már tök jó könyveket lehet nekik olvasni pl Pöttyös Panni vagy az én lányom imádja a fotóalbumokat, minden rokonról a történeteket vagy kért vagy sütés stb.
Szerintem egy 4 éves már csomó mindenben tök jó társaság. És arra meg kell tanítani, hogy menjen kicsit játszani.
Még ha leültök Disneyt nézni popcorn-nal, az is jobb mint ennyi frusztráció.
Valahogy szerintem lehetne javítani a helyzeten, csak nem derül ki semmi, ami potenciálisan örömet okozna.
"Kedves" derjaderja....
Írtam, próbalkoztunk ovistársakkal.
Legalabb a játszóra hívni őket.
Mivel egy összeszokott közösség, mindenkinek megvan a baráti társasága, le se szarnak minket, ha hiszed ha nem.
Alvásidő... írtam, itthon feltaláljuk magunkat, köszi. Kimozdulni szeretnék, nem egész nyaron kövekez festeni.
De am neked is elég uncsi életed lehet, mert a kérdések 90%ánal ott az okoskodásod. Hamár segíteni nem segitesz kb sehol.
Hova akarsz ugyan kimozdulni ha se strandra, se partra, se állatkertbe, se fagyizni se sehova nem mész velük mert nem tudsz rájuk vigyázni ahogy írtad?
Amúgy meg elég gáz ha egy 4 éves gyerekkel nem tudsz menni sehova mert nem fogad szót, elmegy. Neveld meg, a kicsit még kösd magadra
Tádámmmm
Szívesen
De tenyleg semmi sem jo?
Mostmár az otthoni programok sem?
Anyukam te tenyleg pszichiatriai eset vagy
Sehova nem akarsz menni,de otthon sem akarsz lenni
Aruld mar el akkor,hogy te megis milyen programokat szeretnel csinalni,hova szeretnel menni?
Meg magad sem tudod?
En nem ertelek komolyan.
Volt mar,hogy menjetek mindenfele,azok sem voltak jok
Volt,hogy maradjatok otthon az sem jo.
Mar olyan is volt,hogy te biztos gyerekek nelkul mennel valahova,az sem jo,mert nincs kire hagyni oket
A ferjed sem tud veletek menni,vigyazni a kicsikre mert dolgozik.
Agyam eldobom toled.
A derjaderja otthonra is tok jo programokat mondott,meg szerintem kimozdulosat is,bar mar elvesztem a sok valasz kozott
Ugyhogy ne nyafogj,hogy neked nem segit senki.
Mar egy jo ideje a te szarsagaiddal foglalkozunk,megse jo semmi amit irunk.
Senki nem kért meg, hogy velem foglalkozz 🤣 nem majd még én legyek a hibás....
Otthoni programot meg az eg világon senki nem kért. Leírtam nem 1x, hogy itthon elvagyunk, de ez már unalmas....
Köszi ismét a semmit.
113. Kérem a listát a naponta megjelenő kérdésekről, jelölve hogy melyikhez kommenteltem. Súgok, nagyon messze lesz a 90-től és azokra sem az unalom motivàl, de aki mindent un, annak ezt hiába mondom.
Viszont a kommented aljas és nem túl okos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!