Csajok hogy élnétek meg, ha egy albérletbe születne a babátok? A férjem 35 de még nem sikerült lakást vennünk, én nemsokára szülni fogok, így marad az albi. Szerintetek ezt már elő kellett volna teremtenie a családjának? Sokan mondják ezt nekem…
Durva h milyen hozzászólások vannak.
Élősködő meg minden a kérdező... Hát siralmas h ennyibe nézik egymást az emberek.
Én is dolgozom stb, de nem akarok egy pasival teljesen egyenlő életmódot.
Kérdező, ha te az én párom lennél, szó szerint bele ülnél a készbe!
Így egy válás esetén azzal távoznál amivel jöttél, szóval még a fél havi kauciód sem lenne. Továbbá nagyon valószínű, hogy a gyerek is maradna nálam, tehát te fizetnél nekem gyerektartást!
Szerencsére a bíróság már figyelembe veszi a körülményeket is, nem csak azt, ki a nő. Egy modern pár éves családi ház, jó környéken, nagyon sokkal az átlag feletti jövedelem, szemben a 2 bőrönddel és, ha van munkád a 2-300000-es nettóval. Amiből még megkapnám a 30%-át (60-90000 között)+ a családipótlékot is. Ha jól emlékszem még a GYED-et is igénybe tudnám venni fő állás mellett, ha a gyerek 3 év alatti.
Szóval abban ne reménykedj, ha lett volna lakása váláskor a fele téged illetne. Sőt, ha az örökségéből 1-1-be vesz lakást az is csak az övé lesz váláskor. Akkor van jogod részesedésre, ha te is tettél bele valamit.
Vagy pedig a házasság alatti időben közösen költöttetek a házra, de akkor is csak a ráköltött összeg maximum felére. De, ha a férj tudja bizonyítani, hogy az együttlét alatt csak az ő fizetéséből költöttetek a házra, akkor az 50-50% durván eltolódik az ő javára. A mennyire pedig a bírón múlik, ami akár nulla is lehet a végén.
56
Ha neked meglenne az, ami 55-nek és tételezzük fel a pároddal 5 év együttlét után, összesen 4 év házasság után válni fogtok. Te oda adnád a házad vagy lakásod felét?
57+
Vegyünk csak 20 milliót az 50% piaci értékére, ez manapság egy jobb panel.
"mert a férjem nem tudott egy olcsó panellakást sem összerakni"
Hát te sem tudtál a jelek szerint 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!