80-as években épült, kb. 80 négyzetmétere családiház külső -komplett- hőszigetelésére kaptam 3 500 000 forintos ajánlatot. Úgy számoltam, hogy ez a beruházás kb. 40 év alatt térülne meg. Szerintetek érdemes ebbe belevágni?
Ha ebből indulsz ki, akkor nem.
Én is ezt számoltam annak idején.
Annyival nem csökken a fűtésdíj.
Alternatívaként szóbajöhet a kissé már beteges FÉG gázkazán cseréje valami modernebbre.
Az kijönne -minden járulékos költséggel- 1 000 000 forintból.
Nem tudom ebben az esetben mennyivel csökkenne a gázfogyasztás.
Ezt hogyan számoltad ki?
Én azt se tudnám megsaccolni, jövő télen mennyi lesz a gáz ára. Te meg 40 évre előre?
Nyáron hipp-hopp bejelentették, hogy kilencszeresére drágul. Aztán egy hét múlva korrigálták, hogy "csak" hétszeresére. Meg lesz egy sáv, ami alatt marad a korábbi ár. És azt nem törlik el idén nyáron? Vagy néhány év múlva?
Kérdező, szerintem te egy parafenomén lehetsz, ha 40 évre előre látod a fűtésköltségedet.
"beruházás kb. 40 év alatt térülne meg"
Mostani árakkal számolva.
Én teljesen el vagyok képedve hogy milyen árak vannak. Kérdező ez hány négyzetméter falfelület?
Nekem van egy 90 négyzetméteres házam, nyeregtetővel, semmi bonyolult beugrás nincs, 4 ablak, 1 ajtó. 2015-ben úgy hogy magamnak szigeteltem körbe igy csak az anyagot vettem meg (10-es nikecell), 370 000ft volt összesen, lábazattal együtt. Igaz nincs leszinezve, csak glettelve meg alapozva. Azért a fizetések arányosan ennyit nem növekedtek 7 év alatt...
"2015-ben úgy hogy magamnak szigeteltem körbe"
2015 óta kb. a négyszerese minden építőipari ár.
"Azért a fizetések arányosan ennyit nem növekedtek 7 év alatt..."
Akkor uccu menj egy szigetelőnek.
Hogy jött ki a 40 év?
Most sokkal jobban megéri, mint tavaly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!