Zoliz kérdése:
Megéri-e külső szigetelést rakni a házamra?Legalább 2 milla lenne,a fűtés számlám évi 150eft. Igazából majdnem 14 évnyi fűtés számlám a beruházás ára.
Figyelt kérdés
Födém szigetelve,nyílászárók ujjak már csak ez kellene de én nagyon drágállom.2021. ápr. 11. 13:33
1/11 anonim válasza:
Erősen füg az adott szituáciotól. Ezeket általában egyébként is szüksége felujitásokkal érdemes összekapcsolni. Ha mindenkép újra szinezed a házat érdemes valoszinű szigetelni is. Komfort érzetben is jobb lesz, de ez elég szubjektiv dolog. De a helyzetedbe valoszinű nem éri meg, mivel valoszinú regteg más dolgot felujithatsz cserélhetsz ami nagyobb megtakaritást fog eredményezni. (Csak pontos számitás alapján dönts. Pár óra számolgatással milliokat sporolhatsz)
2/11 mindentudó99 válasza:
150 ezer nem sok. Nem biztos hogy megtérül életedben.
3/11 anonim válasza:
Én sk. csináltam, egyedül. Minden anyagot megvettem,oszt nyáron elszórakoztam vele. Őszig le is festettem.
Azóta sokkal jobb a lakásban a hőérzet. Igaz, én háromrétegű ablakot cseréltem, de az öt darab konvektor néha kapcsol be kislángra. Eddig fel a gázszámla, a mostani tél még enyhébb.
Szerintem vágj bele egyedül.
4/11 anonim válasza:
Ugyanez a helyzet. Ha megtakarítom az éves 150 ezer forintos fűtésszámla felét (többet nem hiszem ) akkor a havi 75 ezer forint megtakarítással 26 év alatt jön vissza a két milla beruházás tehát utána termel csak hasznot. Nem tűnik bomba üzletnek.
5/11 anonim válasza:
Nem havi hanem éves 75 ezer forint megtakarítás.
6/11 A kérdező kommentje:
Mikor a födémet szigeteltem 2 fokot nyertem télen a lakásba.Ablakoknál is kicsit jobb lett pedig 3 rétegű üveg de nem voltam elszálva tőle.Jobb let a komfort érzet de számlába annyira nem volt eget rengető.A felére csökkenne a fűtésem hihetetlenül hangzik mivel azt olvastam a meleg 35%-távozik a falakon át.Én olyan 20-30% fűtés megtakarításra tippelek.
2021. ápr. 11. 17:27
7/11 anonim válasza:
Az életben nem térül meg, viszont megnő az esélyed a penészesedésre.
8/11 anonim válasza:
Mi sem szigeteltettük le a falakat, pedig mindenki ezt mondta (ez a divat) persze a ház sokkal jobban nézne ki, de 1./ soha meg nem térül, 2./ eddig még mindenki arról panaszkodott, hogy itt-ott, de penészedik. Hát én nem fizetek penészért egy fillért sem, az biztos.
9/11 anonim válasza:
Kérdés, hogy 20 év múlva is ennyi lesz-e a fűtésszámlád
10/11 anonim válasza:
Önmagában nem éri meg. Ha egyébként is újra kéne vakolni, festeni kívül, akkor igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!