Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csajok hogy élnétek meg, ha...

Csajok hogy élnétek meg, ha egy albérletbe születne a babátok? A férjem 35 de még nem sikerült lakást vennünk, én nemsokára szülni fogok, így marad az albi. Szerintetek ezt már elő kellett volna teremtenie a családjának? Sokan mondják ezt nekem…

Figyelt kérdés
Természetesen a főbérlő már tud róla.

2023. márc. 18. 06:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/169 anonim ***** válasza:
97%
A mai világban, nem lehet egy ingyenélőt tartani, 2 embernek kell a gyerekeiket eltartani. Vagy olyan pasit keresni, de azok nem szeretik az IQ mentes nőket, így hogy lassan szülsz azt tudom mondani ezt el kurtad.
2023. márc. 18. 14:29
 22/169 anonim ***** válasza:
88%

Ha nekem "fel kellene dolgozni", hogy "csak" albérletbe tudok szülni, akkor nem estem volna teherbe, hanem elöször összespórolok annyit, hogy egy lakást tudjak venni hitellel (nem mástól várom, hogy a fenekem alá tegyék), és csak utána gondolkodom gyerekvállaláson.

Ebböl is látszik, hogy a kérdésed csak provokációnak van szánva, nem igaz az egész!

2023. márc. 18. 17:30
 23/169 anonim ***** válasza:
93%
Nekem semmi bajom sincs a bérlakásban gyerekvállalással - kivéve a szociális bérlakások hiányát. Ezért Magyarországon nem szívesen vállalnám be. De amúgy bőven van előnye a bérlakásnak, például könnyebb költözni, ha csak másutt lenne munka.
2023. márc. 18. 20:12
 24/169 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, ezt most komolyan így gondolod?! Tisztelem a nőket tényleg, és a feleségemet is nagyon szeretem, de ha ilyen hozzáállása lenne, már rég kiadtam volna az útját. Őszintén sajnálom a férjed.
2023. márc. 19. 07:36
 25/169 A kérdező kommentje:
Hát mi lesz ha mondjuk elveszti a munkáját amikor GYES-en leszek? Vagy ha kiraknak az albérletből valamiért? Mehetünk az utcára a babával?? Azért ez nem olyan egyszerű mint ahogy ti beállítjátok.
2023. márc. 19. 08:23
 26/169 anonim ***** válasza:
97%
Akkor miért lettél terhes????
2023. márc. 19. 08:37
 27/169 anonim ***** válasza:
100%

A csecsemőgondozási díj (csed) 168 napra jár, legkésőbb a gyermek születésétől indítható, legkorábban pedig a várható szülés előtt 28 nappal. A csed indítása előtti három hónapot megelőző 180 naptári nap átlagbérétől kalkulálják alapesetben a csed összegét, amely esetén a bruttó átlag bér 85%.-a lesz.

A csed lejártával gyermekgondozási díj (gyed) igényelhető a gyermek 2. életévének betöltéséig. A gyedet bármelyik szülő igényelheti, ha megfelel a jogosultsági feltételeknek. A gyed maximuma a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a, nettó 243000 ft. Minimál bér esetén csak nettó 105000ft. A gyed után a gyermekgondozást segítő ellátás, a gyes következik, amely a gyermek két és három éves kora között jár. Összege 2023-ban bruttó 28 500 Ft, melyből 10% nyugdíjjárulék kerül levonásra.

Ha nem megfelelők az anyagi feltételek, akkor 2 év után vissza kell menni dolgozni! Senkit nem kényszerítenek, hogy nettó 25650 ft-ért maradjon otthon még egy évet.

A másik dolog pedig szülés előtt nem árt dolgozni, min 1 évet, mert, ha ez kimarad akkor csak gyest kapsz!

2023. márc. 19. 08:44
 28/169 anonim ***** válasza:
87%

"Hát mi lesz ha mondjuk elveszti a munkáját amikor GYES-en leszek? Vagy ha kiraknak az albérletből valamiért? Mehetünk az utcára a babával?? Azért ez nem olyan egyszerű mint ahogy ti beállítjátok."

Hát pont ezért mondja mindenki, hogy nem célszerű arra hajtani, hogy te csak beteszed a feneked a készbe meg tátod a szád és várod a sült galambot... Hanem NEKED is bele kellett volna eddig is TENNED a magadét a kapcsolatba, anyagi téren is!

Így tényleg ki leszel a gyerekkel együtt szolgáltatva. MINDENNEK. Annak, hogy a fickónak elege lesz belőled és kidob, hogy elveszti a munkáját, esetleg egészségügyi problémái lesznek és nem lesz keresőképes stb.

Te pedig mivel csak ülsz és malmozol, nem leszel felkészülve, hogy gondoskodj magadról és a gyerekedről.

Még észbe kaphatsz, és ha már sokmindenhez késő is, azért sokat javíthatsz a helyzeteden, ha rövid távon már nem is, azért középtávon még igen.

2023. márc. 19. 11:07
 29/169 anonim ***** válasza:
96%
Akkor miért nem védekeztetek??
2023. márc. 19. 11:25
 30/169 anonim ***** válasza:
97%
Kedves kérdező, rátapintottál a lényegre: mi lesz, ha elveszti a munkáját, ha beteg lesz stb. Pontosan ezért érthetetlen, hogy miért gondolod úgy, hogy csak neki kell dolgozni.
2023. márc. 19. 11:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!