Számotokra melyek a legkidegesítőbb szavak, kifejezések, amiket anyukák, apukák használnak?
“Tojcsis nyák utalhat arra, hogy babás vagyok?”
Meg szintén a királyi többes.. Egyik anyuka ismerősöm mondta a minap, hogy “képzeld, 150-et eszünk már”
Vágtam a fejeket rendesen :)
Undorító lesz, de a bekakált, fosik stb pláne egy nő de egy férfi szájából is számomra gusztustalan.
És igen, a többes szám.
Rengeteg van, de talán ami a legjobban fbsz az az amikor felnőtt nők a hasukat lepocizzák, pocakozzák!
A hurci, mosipelus, táp, tápi, babóca, fagyibaba, tejci, szopi, szopis, cicista, pocaklakó stb borzasztó.
Az egyik nagy hordozás fanatikus (pedig már az ovival is lassan végez a gyerek...) anyukánál láttam a "mamagol" kifejezést - hát meg kellett emésztenem
A királyi többes onnan jön, hogy a babával így beszélünk.
Gyere kicsim megkeressük a cumit, felöltözünk, megyünk fürdeni stb.
Merthogy ezeket tényleg együtt csináljuk, és nem fogalmazok körülményesen a gyereknek, hogy én felöltöztetlek és te felöltözöl. De azt se mondom h na menj felöltözni mert nem egyedül fogja csinálni.
Szóval sokmindent többesszámban fogalmazunk meg és ez reflexszerűen rárakódik a nyelvezetünkre.
Lehet hülyeség és van, aki erre figyel, hogy ne így mondja, de sokaknál ez valahogy automatikusan jön. És így viszont külön oda kell figyelni h máshogy fogalmazzunk más helyzetekben, ami fárasztó ezért elengedjük a dolgot.
#48 persze lehet túlzásba is esni, olyat nem szoktam mondani h bekakiltunk vagy tele az orrunk.
De sokmindent fogalmazok meg többesszámban, pl. megtettük az első lépéseket, amiket valóban együtt tettünk meg.
Csak azt akarom ezzel mondani h a többesszám használatának is megvan a maga eredete és oka. De ettől van aki tényleg már túlzóan használja (zöldet kakiltunk és társai)
Ő tette meg az első lépéseit, nem én.
Az ő foga jön, nem az enyém (bár most épp igen, bölcsességfog kínoz)
Amikor este nem alszunk, az valóban többesszám, mert ha ő nem alszik, én sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!