Számotokra melyek a legkidegesítőbb szavak, kifejezések, amiket anyukák, apukák használnak?
Babaprojekt.
Ennél gázabb nincs is.
Házhoz jöttem a pofonért, de legyen, leírom:
- Mosipelus /mosizunk: falra mászok tőle. Félreértés, nem a mosható pelenkával van bajom, vagy azzal ha valaki pelenkát mos, de ez a "mosizok" kifejezés egyszerűen idegesítő számomra.
- Hós: "3 hós a babám". Mennyivel nehezebb kimondani, leírni hogy 3 hónapos? 4 nyomorult betűvel több, ennyi.
- A szimbiózis: "kijött az első fogunk" "ma elkezdtünk almát enni" stb.
- hkm: ezt itt gyakorin láttam először; "16+1 hkm". Miért kell minden válasz után odabiggyeszteni hogy valaki épp hanyadik hét hanyadik napján van? Nem tök mindegy hogy +1 vagy +6?
- DPO: lehet én vagyok tudatlan de halvány lila gőzöm nincs, mi ez pedig voltam már terhes. Csak tipp, hogy a ciklusnapokat jelenti. Itt nem is a kifejezéssel - rövidítéssel - vagy legyen ez akármi is a bajom, hanem azt hogy mi a búbánatért nem lehet ezt magyarul megfogalmazni? Ha már magyarul beszélünk, legalábbis.
4es, a vbac-ot kihagytad, dpo-val egy kategória :D
a hkm-et mindig először km/h-nak olvasom amúgy.
Többesszám, meg amikor valamit direkt kicsinyítőképzővel mondanak. A falra tudok mászni az ilyentoől. Pl. kórházban szülés után az egyik szobatársamnak a szájából szó szerint ez hangzott el: "Remélem, lesz majd elég tejcink, mert akkor tudunk majd szopizni rendesen és nem kell majd tápit ennünk"
Komolyan, mintha saját magát is szoptatnia kellene, hogy ne kelljen neki is tápszert ennie... 🤔
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!