Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha se kedvem, se...

Mit tegyek, ha se kedvem, se erőm visszamenni a fiamhoz és a férjemhez?

Figyelt kérdés

9 hónapos, többemberes baba. Az elején még nyugtatott mindenki, hogy majd ahogy nő, telik az idő és felfedezi a világot, nyugodtabb lesz, nem csak nálam fog megnyugodni, nem fog mindig igényelni... Hát ez nem így lett, úgy érzem, hogy ahogy nő, csak rosszabb minden.

Nagyon nem vagyok boldog anyukaként. Megbeszéltük a férjemmel, hogy egy hétre elutazom, hogy kicsit pihenjek, feltöltődjek, ők megoldják az otthonlétet és csak akkor hív, ha nagy baj van. Szerencsére semmi baj nem volt, holnap mennék haza, de egyszerűen a sírás fog el, ha erre gondolok. Hogy újra kezdődik a mókuskerék, a nem alvás, az, hogy a gyerekem nélkül még wc-re sem tudok elmenni (már jön utánam és üvölt az ajtó előtt).

Többször már az is megfordult a fejemben, hogy összepakolom otthon a dolgaim egy részét napközben, bepakolok a kocsiba és amikor a férjem hazaér, én lelépek... Szóval ezektől a gondolatoktól érzem, hogy ez nem sima rossz kedv, vagy depi a téli szürkeség miatt.

Valahol azt is érzem, hogy ide szakember segítsége kéne, de abban sem vagyok biztos, hogy én ebben akarom leélni az életemet, így.

2022. márc. 6. 22:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 A kérdező kommentje:
Visszamehetnék dolgozni, szerencsére lenne rá lehetőségem. De attól még délután és este ugyanez a pokol várna otthon... Meg a férjemmel sincs el sokat a gyerek, most is bőven van otthon sírás.
2022. márc. 6. 22:42
 22/81 anonim ***** válasza:
64%
Sokan vagyunk, akik csak 3 órát alszunk egyhuzamban, vagy még annyit sem. Ez teljesen normális. Átlagosan kb 1 éves kortól kezdik általudni az éjszakát a babák. De pl nekem másfél éves és most kezdte kB 2 hete átaludni. Addig én is keltem 3 óránként vagy sűrűbben is. Most is van, hogy kelek mivel fogzik. Nem esik jól, sokszor azt érzem, hogy elegem van, de mégsem hagytam itt sosem a gyermekem és nem is fogom. Pedig ő nem is egészséges, több okom lenne, mint neked. De megsem fordult a fejemben sosem, hogy elhagyjam!!!
2022. márc. 6. 22:47
 23/81 anonim ***** válasza:
54%
Két választásod van megszoksz vagy megszöksz! Hidd el idővel tényleg jobb lesz az első év a legnehezebb! Kitartást!
2022. márc. 6. 22:49
 24/81 A kérdező kommentje:

Mint írtam, ettől nekem nem lesz jobb.

Rendben, ti vagytok a tökéletes anyukák, én meg a sz.r Ez van. De azért, hogy leírjátok, ti sem alszotok, nektek is rossz, ne írjatok kommentet.

Mert én nem erre készültem, nem azt akartam, hogy az anyasággal tönkremenjen az életem.

25/81 anonim ***** válasza:
79%
Értsd már meg, hogy a gyerek azért sír ennyit, mert tudja, hogy nem szereted, nem számíthat rád. Neked "pokol", szerinted neki micsoda?? 9 hónapos és az anyukája rideg, elutasító. Hát nem jókedvéből csinálja. Magadon kell változtatnod, ha változást akarsz. Az önsajnálat meg a menekülés nem segít. Vagy hagyd el őket, de akkor végképp, és fizess tartásdíjat.
 26/81 A kérdező kommentje:

Köszönöm 23-as.

Az a baj, hogy annyi ilyet hallgattam már, hogy csak az első hetek a nehezek, majd az első 6 hét után jobb lesz, majd ha túl vagyunk a hasfájáson, majd ha már szabadabban mozog... És sosem lett jobb.

2022. márc. 6. 22:50
 27/81 anonim ***** válasza:
81%
Ez a passzív agresszív ripacskodás meg minek? Senki nem írta, hogy ő a tökéletes, te meg szar vagy, hanem, hogy mindenki hasonlón megy keresztül és mégis valahogy bírják és örömet is találnak benne. Te viszont valamiért nem. Ezzel neked van dolgod, és szakemberrel tudnád az okokat feltárni. Nem megsértődni kell, hanem elgondolkodni a válaszokon, ha már feltetted a kérdést.
2022. márc. 6. 22:53
 28/81 anonim ***** válasza:
78%

Olvasd vissza a kérdésed. Milyen választ vársz?

Fizessünk neked még egy hét "szabit", vagy többet? Segítsünk összepakolni, vagy mi? Holnap haza kell menned, és kész. Mit vársz tőlünk, miben segítsünk?

2022. márc. 6. 22:54
 29/81 anonim ***** válasza:
80%

Minek írtad ki ezt a kérdést, ha semmilyen választ nem fogadsz el?

Biztatás képpen írjuk, hogy majd jobb lesz, mivel ez így is van. Magyarán ha jobb lesz, ha nem, te akkor sem akarsz anya lenni. Akkor viszont hagyd ott, jobb lesz neki nélküled meg a férjednek is, aki tényleg nagyon rendes lehet, ha ezt megengedte, hogy csak úgy lelépj kikapcsolódni pár napra. Csak abban gondolj már bele, hogy ha anyád otthagyott volna téged annak idején, csak mert nehezére esett éjszaka felkelni megvígasztalni a síró gyermekét, akkor most hol tartanál.

2022. márc. 6. 22:56
 30/81 anonim ***** válasza:
51%
Én bedugnám a bölcsibe és visszamennék dolgozni. Ne félj ott majd nem lesz egésznapos sírás, mert van rajta még 10 a csoportban. Aztán ha nagyobb lesz majd egyszerűbb lesz vele.
2022. márc. 6. 22:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!