Mit tegyek, ha se kedvem, se erőm visszamenni a fiamhoz és a férjemhez?
9 hónapos, többemberes baba. Az elején még nyugtatott mindenki, hogy majd ahogy nő, telik az idő és felfedezi a világot, nyugodtabb lesz, nem csak nálam fog megnyugodni, nem fog mindig igényelni... Hát ez nem így lett, úgy érzem, hogy ahogy nő, csak rosszabb minden.
Nagyon nem vagyok boldog anyukaként. Megbeszéltük a férjemmel, hogy egy hétre elutazom, hogy kicsit pihenjek, feltöltődjek, ők megoldják az otthonlétet és csak akkor hív, ha nagy baj van. Szerencsére semmi baj nem volt, holnap mennék haza, de egyszerűen a sírás fog el, ha erre gondolok. Hogy újra kezdődik a mókuskerék, a nem alvás, az, hogy a gyerekem nélkül még wc-re sem tudok elmenni (már jön utánam és üvölt az ajtó előtt).
Többször már az is megfordult a fejemben, hogy összepakolom otthon a dolgaim egy részét napközben, bepakolok a kocsiba és amikor a férjem hazaér, én lelépek... Szóval ezektől a gondolatoktól érzem, hogy ez nem sima rossz kedv, vagy depi a téli szürkeség miatt.
Valahol azt is érzem, hogy ide szakember segítsége kéne, de abban sem vagyok biztos, hogy én ebben akarom leélni az életemet, így.
9 hónapos. Miért kéne ebben leélned az életed? Igen, pszichiáter kellene neked, aki megtanít racionalizálni. Te se gondolhatod konolyan, hogy egy 4 vagy 6 vagy 10 éves gyerek is olyan, mint egy 9 hónapos.
Nagyon rendes férjed van, becsüld meg.
Nyilván nem olyan, de úgy érzem, hogyha még akár 1-2 évet kell így élnem, az se menne. Nem bírom, nem szeretem.
Ellátom a fiamat, sosem bántanám, de nem sok örömöm van az anyaságban.
Jól érzed, ide pszichológiai segítség kell. Ami még fontosabb, hogy a család is segítsen. Nagymamák, tesók, sógornők, barátnők, bárki. Több "Énidő" kell. El kell menni sportolni, vásárolni, szépítkezni vagy bárhová, ami örömet okoz és amit nem a babával csinálsz. Ha rendszeresen van erre lehetőséged, akkor sokkal jobb lesz minden.
A bölcsi is egy jó lehetőség, főleg ha visszavágysz dolgozni.
Ahogy nő a gyerkőc egyre könnyebb lesz. Az én fiam másfél éves, most kezdte el általudni az éjszakát. Tarts ki!!! Ne hagyd el a gyermeked, szüksége van rád és neked is rá. Csak kérj segítséget és szánj több időt a kikapcsolódásra.
Több enido, úgy hogy most is egy hétig!!!!! nyaral a 9!!! Hónapos babája mellől.. Szegény anyuka. Ja, nem.
Mi a frasznak szültel gyerejet, de komolyan? Hány eves. vagy, hogy nem esett le, neg fog változni az életed, a prioritasod. Legalábbis meg kellett volna. Szégyelld el magad.. Menekülsz a családod elől, csak azért nert te "nem birod". Hu, mi van ha utánad megy wcre, mi bajod lesz tőle? Adsz játékot neki addig ott, ennyi.
Lehet azért ragaszkodna ennyire hozzád mert érzi, hogy bármikor eltunhetsz az életéből. Szégyelld magad.
Valòszìneg szeparàcios szorongasa van, ami a többemberességet tetőzi.
Van olyan lehetőseged, hogy visszamenj dolgozni, ès az apja maradjon vele otthon? Vagy ami mèg idealisabb, fele-fele időben menjetek dolgozni?
Amìg erre nincs lehetősèg, addig szerintem mozduljatok ki rengeteget. Sèta, jàtszòter, mas anyukàk ès babàk. Tarsasagban hàtha talàl olyan dolgokat, amik lekötik.
Esetleg bölcsi, vagy heti többször bèbiszitter?
A gyermeknek meg kell szoknia más embereket is. Most ordít, majd nem fog. Ez ilyen...
Szeparációs szorongás van nála valószínűleg. Teljesen normális.
Egyébként meg lehet a fogzás miatt is sírdogál vagy csak szimplán unatkozik.
Igen, "nyaralok", miután 9 hónapja éjjel-nappal fent vagyok szinte úgy, hogy már az jónak számít, ha 3 órát alhatok egyhuzamban, napszaktól függetlenül. Nincs hétvégém, nincs szabadság, pihenés. Csak a gyereksírás, üvöltés, cirkusz.
Ne sajnálj már tőlem ezek után egy hétnyi pihenést. Nem egyedül hagytam a gyereket otthon, hanem az apjával.
De nagyon sokat segítettél a kedves kommenteddel, 6-os! Köszönöm szépen, nagyon megértő nő lehetsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!