Milyen kimenetele lehet annak, ha tudom előre, hogy a szülési szabadság után nem akarok visszamenni a munkahelyemre és ezt előre közölnöm kell a főnökömmel?
Igen, okosabb lenne nem firtatni ezt a kérdést, viszont távmunkában dolgozok, ingázni is kell időnként és 2 gyerekkel nem fogok tudni megfelelni az elvárásaiknak és nem is hatékony nekem az otthoni munka. Emiatt fontos a kérdés, mert lényegében el van döntve már ez bennem. A cég nem egy multi, akkor szúrok ki velük, ha azzal áltatom őket, hogy úgyis visszamegyek, ne vegyenek fel fix embert amíg nem jövök vissza.
Viszont nem ismerem ennek a lehetőségeit, szerintem ritkán állapodnak meg munkavállalók a főnökkel előre, hogy oké, ahogy lejár a GYED vége a "kapcsolatnak". És nem tudom mire számíthatok ha ezt beközlöm.
Én már akkor tudtam, hogy nem megyek oda vissza dolgozni, amikor még terhes se voltam. 6 évet lehúztam ott, szerettem is, de családdal nem egyeztethető össze. Most 1,5 éves a gyerek, tervezzük a másodikat, szóval még pár évet itthon leszek úgy, hogy van náluk munkaviszonyom. Nem mondtam a főnöknek, hogy nem megyek vissza, eszem ágában sincs, magammal kiszúrni.
Amúgy se tudja, hogy én tavaly döntöttem így vagy majd 3 év múlva fogok. De amúgy sem árt a mai helyzetben, ha mégis megvan a lehetőség visszamenni. Ha úgy alakul az élet, visszamegyek oda. Inkább egy szar állás, mint a semmi
Ha szólsz, hogy nem mész vissza nagy az esély rá, hogy azonnal fel is bontja a szerződésed, nem fogják feleslegesen finanszírozni a pénzed terhesség alatt&után úgy, hogy máshol akarsz dolgozni (vagy épp sehol). Felvesznek inkább egy állandót, főleg így vírushelyzet alatt.
Szerintem egyenesnek lenni fairebb vele szemben is, talán így bele megy, hogy csak akkor rúg ki, ha már máshová akarsz menni.
Tudtommal nem fizet utánam semmit közben, mert az első gyereknél is az OEP-től kaptam az utalást, nem a cégem utalta a CSED-et, GYED-et. Az hogy inaktív munkavállaló után kell-e valamit fizetniük azt nem tudom.. Lehet hogy kell?
Amúgy egy kis cég, 20an vagyunk összvissz.
De felbontani fel tudja a szerződésem úgy, hogy én nem írom alá, illetve hogy várandós vagyok? Ilyen létezik?
Kérdező. Fizetnie kell a felgyűlt szabadsagaidat és a táppénzed 1/3-ad részét.
De ez most más kérdés.
En nem szólnék. Felvesznek valakit határozott időre, max majd allndosítjak, ha nem mész. Nem olyan nagy kaland. 2-3 év hosszú idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!