Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tud egy férfi azzal a...

Hogy tud egy férfi azzal a tudattal élni, hogy eltitkolja, hogy gyereke született?

Figyelt kérdés

Amikor csak lefeküdt valakivel, terhes lett a lány, O lelépett és aztán mindent hátrahagyva úgy csinál, mintha semmi nem történt volna és éli világát, meghazasodik, családot alapít és soha nem mondja el a családnak, szüleinek, jövendőbeli feleségének, hogy már van egy gyereke akivel nem foglalkozik.

És igen, én vagyok az érintett nő, akit egyedül hagyott ezzel. Nem kértem tőle igazából semmit, mégsem érzem ezt teljesen fernek... Azt meg végképp nem tudom felfogni, hogy valaki hogyan tud hazugságban élni.

2022. febr. 10. 14:03
 51/106 anonim ***** válasza:
61%
49: nem, 40 évem alatt egyszer sem volt. Ésszel élek, tudod, így nem nehéz elkerülni egy terhességet.
2022. febr. 10. 18:53
 52/106 anonim ***** válasza:
36%

49.

Nem, mert senkivel nem bújtam ágyba rögtön. És amikor szeretkeztünk, akkor rendesen védekeztünk. Tudod, az az 1% rohadt kicsi esély, és általában az emberi butasági faktort rejti...

Ráadásul a kérdezőnél ez nem csak egy kis ijedtség, hanem konkrétan bedőlt egy idiótának és teherbe esett tőle. Ja, az esemény utánit is biztos elvi okokból hanyagolta...

Legyek empatikus egy könnyűvérű, felelőtlen nővel?! Hát köszi, de ezt azért inkább kihagynám.

Empatikus tudnék lenni vele, ha egy komoly kapcsolatba szült volna egy gyereket, és mondjuk a férfi szülés után lelép. De a 21. század nyújtotta lehetőségek mellett az ilyen "felcsináltattam magam a diszkó mögött de a pasi nem vállalja" nőcikékkel nem tudok empatikus lenni. Ez nem az én értékrendem. Szóval legyél velem empatikus, amiért nem érzek együtt vele.

2022. febr. 10. 18:57
 53/106 anonim ***** válasza:
29%

Egy szóval sem mondtam, hogy én hasonlót csinálnék. Én is a csak párkapcsolatban, csak védekezéssel párján vagyok és én sem feküdtem le soha komoly kapcsolaton kívül.

Ennek ellenére sajnálom a kérdezőt, mert átverték és aztán magára maradt egy olyan problémával amiből csak rosszul jöhet ki. Az abortusz is hagy nyomot, az esemény utáni is. Hozott egy döntést. Igen, naiv volt, igen, felelőtlen volt. Ennek ellenére a pasinak gyerektartást kell fizetnie. Azzal, hogy mindenki a fejéhez vágja, mekkora ökör volt, egy alapból földön fekvő emberbe rúgtok még egyet. A hajléktalanokat sem rúgdosom csak azért, mert saját hibájából került oda. Erre utaltam, hogy empátiával kell fordulni felé. Nem azt, hogy ő ártatlan a történetben.

2022. febr. 10. 19:02
 54/106 anonim ***** válasza:
38%
Az őszinteség és a taplóság nem egy és ugyanaz. :)
2022. febr. 10. 22:12
 55/106 anonim ***** válasza:
45%

Igen, abortuszpárti vagyok. Nem tartanék meg egy gyerek egy futókalandból. De ha már megtenném, akkor aztán pláne nem siránkoznék gyakorin, hogy lelépett a csúnya apuka. Én is lelépnék a helyében, pedig nő vagyok. Ki akarna egy gyereket egy egyéjszakás kalandból, hogy aztán tönkretegye vele a hátralévő életét és a leendő családjáét is, csak mert mert anyukának abortuszellenes berögződései vannak.

Ha szerinted jó döntést hoztál és nem szabad abortuszt csináltatni, akkor ne siránkozz a döntéseid következményén.

2022. febr. 11. 11:09
 56/106 anonim ***** válasza:
68%

#53 “az esemény utáni is nyomot hagy” Az meg már az abortuszellenesek következő szintje, amikor az esemény utánit is ellenzik. Mégis milyen nyomot hagy? Felborítja a hormonháztartást egy darabig, igen, de a nemkívánt gyerek egy vadidegentől nem borítaná fel a dolgokat? Gondolkozz már.

Szerintem meg az “apuka” teljesen validan járt el itt. Megmondta, hogy nem akar gyereket. Te ennek ellenére bevállaltad. Akkor most ne tegyél úgy, mintha ő lenne a főgonosz, te meg az áldozat akinek a terhesség utolsó percéig boldog kis családot ígérgettek.

2022. febr. 11. 11:15
 57/106 anonim ***** válasza:
70%
Nálam sem opció az abortusz. Ezért én védekezek. Ha pedig a helyedben lennék, legfeljebb azt érezném megalázónak, hogy bevettem a kamu dumát, másért nem. Ha neked megalázó az egész helyzet, akkor te tetted azzá magadnak, mert olyasmin forgatod magad, ami a te döntésed volt. Nem igazságtalan, az te vagy az ő szemszögéből. Ha ilyen helyzetbe hozod magad, mert vállaltad, akkor most mi a baj? Hogy ő meg nem? De hát tudtad! Neki te nem számítasz. A gyereked sem, mert nem akarta, veled nem. Van meki olyan, akitől akart és olyan, akit akart. Te legyél boldog azzal, akit te akartál. Neked még csak nem is lehet mondani, hogy "ezt dobta a gép", mert te döntöttél így. Meg úgy is, hogy nem perled a gyerektartásért. Akkor most már lehet csendben maradni. Mert az végképp nem az ő hibája, hogy te elrontottad az életed.
2022. febr. 11. 12:34
 58/106 anonim ***** válasza:
32%
Azért férfiaktól is el lehet várni valamennyi felelősség vállalást. Ha nem akar gyereket, húzzon gumit.
2022. febr. 11. 13:10
 59/106 anonim ***** válasza:
88%

Egy önmaga értékeivel tisztában lévő nőt nem lehet hitegetni. Plusz hiába mondjuk, hogy a pasi húzzon kotont, nem fognak. A női testben történik a fogantatás. Szóval neked kellett volna gondolkozni és nem ágyba bújni vele védekezés nélkül.

Ha gyerktartást akarsz, pereld be. Ha meg egyszerűen élni az életed a babával, hagyd őt békén! Te hiába elmélkedsz azon, hogy milyen ember az ilyen. Nem vagyunk egyformák.

2022. febr. 11. 13:25
 60/106 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem itt nem az az alapvető kérdés, hogy apuka vállalta-e vagy sem. Kezd elszaladni az a bizonyos ló a válaszadókkal. Legyökerezzük a kérdezőt, meg minek vállalta, tudta, hogy apuka el fog tűnni, blabla. Igen, és? Valószínű már a várandóssága alatt is tudta, hogy gyökér volt, meg azóta is. Ilyen válasszal segítettünk? De azért meg kell rugdosni...

Tudta, hogy apuka nem lesz képben, megvan lepődve? Egy szóval sem írta, de már ki van kiáltva mindenféle hisztis felelőtlen p*csának.

Az a gyerek már megszületett, gondolom nem baba, érző lény. És ti most itt azt mondjátok, hogy meg sem kellett volna születnie.

Gratulálok, emberségből ismét jelesre vizsgázott mindenki.

Attól, hogy egy gyereket nem vállalok a teljes felelősségemben sem apaként morálisan, sem anyagi értelemben és ezt tőlem a másik fél nem is várja el (hiszen ha elvárná bizonyára már tudna róla apuka környezete), az nem jelenti azt, hogy az egész életemet tagadásban kell leélnem. Miért ne tudhatna arról anyám, vagy a friss családom, hogy igen, nekem így alakult az életem, nem vállaltam, elsétáltam, kész pont!?

Én pl. feleségként őszintén megdöbbennék ha a férjemről ilyesmi 5-10-20 év együtt töltött idő után derülne ki és őszintén megkérdőjeleznék minden bizalmat és hitet, amit felépítettünk az évek alatt. Sosem érdekelt a múltja, hogy hány nővel volt és mit csinált. De azért az, hogy az egyikből gyerek lett, az egy picit más szint a számomra. Valószínű megérteném és elfogadnám, ha az elején elmondja és azt is hogy miért alakult így. De ha 15 év hallgatás után teljesen véletlen jövök rá, az azért szerintem durva. Szóval a kérdező felvetése ilyen szempontból jogos és nem az a kérdés, hogy ki hibázott anno és miben, ki kivel hogyan szexelt, mit hitt el, el kellett volna vetetni blabla... hanem hogy lehet-e egy életet hazugságban leélni!?

2022. febr. 11. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!