Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tud egy férfi azzal a...

Hogy tud egy férfi azzal a tudattal élni, hogy eltitkolja, hogy gyereke született?

Figyelt kérdés

Amikor csak lefeküdt valakivel, terhes lett a lány, O lelépett és aztán mindent hátrahagyva úgy csinál, mintha semmi nem történt volna és éli világát, meghazasodik, családot alapít és soha nem mondja el a családnak, szüleinek, jövendőbeli feleségének, hogy már van egy gyereke akivel nem foglalkozik.

És igen, én vagyok az érintett nő, akit egyedül hagyott ezzel. Nem kértem tőle igazából semmit, mégsem érzem ezt teljesen fernek... Azt meg végképp nem tudom felfogni, hogy valaki hogyan tud hazugságban élni.

2022. febr. 10. 14:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/106 anonim ***** válasza:
74%

Óvszer. Fogamzásgátló tabletta. Spermicid krém. Pesszárium. Esemény utáni tabletta. Vagy nem mégy bele védekezés nélküli szexbe. Ez 6 lehetőség, ami a te kezedben volt a nem kívánt terhesség megelőzésére, és te egyikkel sem éltél.

Tudtad, hogy nem komoly kapcsolat, azaz nem fér bele a gyerekvállalás. Ennek ellenére megtartottad a babát (ami becsülendő, szó se róla). A pasas nyílt lapokkal játszott annak tekintetében, hogy ő ezt a gyereket nem akarja. Innentől kezdve tisztában lehettél azzal, hogy magadra maradsz a problémáddal. Szóval ezt dolgozd fel valahogy, és ne rinyálj, mert nincs rá jogod.

2 olyan döntést hoztál, ami ebbe a helyzetbe sodort téged: a védekezés nélküli szex és a terhesség megtartása. Voltak lehetőségeid. Arra viszont nincs lehetőséged, hogy ráerőszakold magad meg a gyereked a pasira. Gyerektartás jár, ehhez minden jogod megvan. De ha nem akar, többet az életben rátok sem kell, hogy nézzen. Fairnek érzed vagy sem. Hiába, a felnőtt élet már csak ilyen.

2022. febr. 10. 16:37
 42/106 anonim ***** válasza:
81%

Ez megalázó?

Az nem megalázó, hogy:

1. beveszed a kamu dumát

2. gyorsan lefekszel egy idegennel

3. nem védekezel

4. aztán amikor megtartod a gyereket még te vagy az áldozat?

SZerintem a gyerek az áldozat itt, és te éppolyan nulla vagy mint a faszi a történetben.

2022. febr. 10. 17:32
 43/106 A kérdező kommentje:
Látom sok abortuszpárti gyűlt össze...
2022. febr. 10. 18:25
 44/106 anonim ***** válasza:
66%

Nem vagyok abortuszpárti.

De abban sem vagyok teljesen biztos, hogy a gyereknek majd könnyű, jó és boldog élete lesz egy felelőtlen, könnyűvérű (bocs, de jobb szót nem tudok rá(d)) anyával meg egy "leszarom, nem az én gondom" 'apa' nélkül...

2022. febr. 10. 18:33
 45/106 anonim ***** válasza:
86%

Nem, sok olyan nő gyűlt össze, aki tud védekezni és vannak elvei.

Nem gond az, hogy te lazán veszed az életet, de akkor nem kell kiakadni, ha terhes vagy, az alkalmi partnered meg nem akar gyereket.

2022. febr. 10. 18:40
 46/106 anonim ***** válasza:
36%

Most tényleg azért hibáztatjátok kizárólag a kérdezőt mert nem vetette el a gyerekét?

A férfi, aki nem akar gyereket, húzzon gumit. Felteszem minden férfi tudja a 7.-es felvilágosítás óta, hogy ha gumi nélkül teszi be, akkor gyerek lehet. Persze, a kérdezőnek is van benne felelőssége, de azért ne érezzük már jogosnak, hogy a férfi mossa kezeit, ő ott sem volt.

Szerintem egyébként pereld be az apukát gyerektartásért. Nem egyedül a te anyagi felelősséged felnevelni azt a gyereket.

2022. febr. 10. 18:47
 47/106 anonim ***** válasza:
80%
Nem, azért hibáztatom a kérdezőt, mert védekezés nélkül ment bele egy alkalmi szexkapcsolatba, majd megbeszélte a pasival, hogy ő nem akar gyereket, ennek ellenére a nő megtartotta, majd évekkel később, amikor a férfi továbblépett eljátsza az áldozatot. Nekem ez a gondom a kérdezővel, nem az, hogy van egy gyereke.
2022. febr. 10. 18:49
 48/106 anonim ***** válasza:
74%

46. Nem, nem azért hibáztatjuk. Azért hibáztatjuk, mert az első perctől tudhatta, hogy magára marad a bajban, és mégis rinyál.

"A férfi, aki nem akar gyereket, húzzon gumit." Igen. És ha nem akar, akkor a nő meg ne dugjon vele. Tudod: kettőn áll a vásár...

2022. febr. 10. 18:49
 49/106 anonim ***** válasza:
28%

A magas lovon ülő nőknek sosem volt ijedelem, hogy esetleg terhesek? Mert minden védekezésben ott az az 1% hibahatár. Én egész életemben védekeztem és nem is lettem terhes, de azért volt már, hogy pár nap késésnél megijedtem, nem-e estünk bele az 1%-ba.

Egy kis empátiát gyakoroljatok, gondoljatok bele mit érezhet/érezhetett a kérdező. Emberségesebb mint fennhéjázva leszólni.

2022. febr. 10. 18:51
 50/106 anonim ***** válasza:
72%
Nem, nem feküdtem le alkalmi kapcsolatban idegen pasival, akkor sem, ha szépen beszélt. Pláne nem tartok meg nem tervezett gyereket. De empatikus ő saját magával, agyon sajnálja magát, nem hiányzik ide még az enyém is. Néha nem árt őszintének lenni egymással, neki is ideje lenne már. Akkor képben lenne, hogy fordítva ül a lovon.
2022. febr. 10. 18:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!