Miért nincs úgy, hogy ha egy nő meg akarja tartani a babát, de a férfi nem, akkor a nőnek egyedül kell eltartania a babáját?
Amelyik férfi nem akar gyereket, védekezzen! Abba bele tud szólni.
Utána már nem. ÉS ez jogos is, szerintem. Minden abortusz mellé a pasit is elköttetném, és megnéznénk, így mennyi lenne utána a probléma.
1. A védekezés is 2 emberen múlik, szerintem.
Egyébként, szerintem bizonyos mértékig, a Kérdezőnek igaza van.
Ha egy nő úgy dönt, hogy bevállalja a gyermeket, akkor legyen képes eltartani egyedül is. Akár házasságban is, mert ki tudja, hogy mi történhet a férjjel. Ilyen esetben, meg pláne.
/A válás, természetesen más kérdés./
Szerintem nagy felelőtlenség úgy szülni, főleg a mai világban, hogy akár az anya egyedül is, ne legyen képes eltartani a gyermeket.
Egy gyereknek 2 szülője van, akkor is, ha az egyiknek ez szrt se jelent.
Örülök, hogy legalább a jog nem engedi el, ha már a gerince nem létezik.
#6 vagyok
És kedves #1: Tudod egyik fogamzásgátlási módszer sem 100%-os, besikerülhet úgy is, hogy védekeznek. Bizony bizony.
Azért ez mekkora álszent dolog már, csak a férfit okolni?
Miért a nő nem felelős a védekezésért? Ha látja, hogy nincs gumi a pasin, akkor szed tablettát, vagy védekezik 10 másik módszerrel, vagy nem közösül.
De nyilván előfordulnak "balesetek".
Ebben az esetben, megbeszélik a felek, hogy mi legyen.
Nyilván, ha az egyik fél nem felkészült rá, bármi miatt, akkor nem erőltethetjük rá.
Vagy, ha az egyik fél meg akarja tartani, akkor legyen egyedül is képes rá.
Nyilván itt, megint a férfi kerül hátrányba, mert ha ő szeretné is a picit, a nő megtagadhatja ezt, "hiszen az ő teste".
De akkor, legyünk már annyira emberségesek, hogy fordított esetben, akkor meg mi nők vesszük figyelembe a férfit, hogy ha ő nem akarja, akkor ne kényszerítsük fizetésre, ha mi akarjuk megtartani, akkor tudjuk egyedül is felnevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!