A Vida csak szerintem inkább női név, mint férfi?
Figyelt kérdés
Számomra nőiesen hangzik, bár lehet azért, mert egyik lányismerősömnek ez a vezetékneve, de nem tudok nagyon elképzelni egy férfit ezzel a névvel.
(Elnézést, ha valakit megsértettem)
2020. márc. 19. 06:41
1/10 anonim válasza:
Szerintem teljesen férfi
A Hedviget hittem még sokáig ffi névnek....
2/10 A kérdező kommentje:
Jé, a Hedvigről eddig én is azt hittem, ez most meglepett...:o
2020. márc. 19. 07:18
3/10 anonim válasza:
Nekem a Jácint erthetetlen. Az egyetlen viragnev, amit ferfi visel.
4/10 anonim válasza:
Elvileg a jóval ismertebb és valamivel gyakoribb, bár szintén ritka Vid régebbi alakja. Vezetéknévként meg elég sokan használják. Gondolom azért hangzik lányosan, mert "a" a vége, ami sok latin nyelvben a lányneveket jellemzi, ugyanakkor a régi magyar(os) neveknél azért nem ritka, mint Attila, Béla, Gyula, Buda, Soma, Huba, Géza... amiket nyugaton szintén hajlamosak néha lánynévnek gondolni.
5/10 anonim válasza:
Nem is tudtam hogy van ilyen név, de nekem férfias a hangzása, olyan kemény mint például az Ede.
Egyébként a Hedvig becézése a Hédi, innen tudtam meg én is hogy lánynév 😀
6/10 anonim válasza:
Szerintem azért, mert hasonlít a Véda lánynévre. Egyébként is csak a Videt hallottam még, Vidát nem.
8/10 1112 válasza:
7. vagyok, amúgy nem fejtettem ki bővebben , de szerintem tökéletesen beleillik az Alida, Frida, akár Gerda, Hilda sorába
9/10 1112 válasza:
*Ja és bocsi, mégegy gondolat, hogy szerintem az a-ra végződő nevek általában tipikusan női nevek
10/10 anonim válasza:
Nekem is lányos, ott ahol én lakom lány név is, férfi párja a Vid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!