Szerintetek melyik nevek inkább férfias, kemény hangzású és melyik "gyerekesebb", aranyosabb? Ugyanígy női neveknél: nőiesebb és kislányosabb?
Pl erősebb férfinév szerintem a Viktor, Alexander és aranyos a Noel, Olivér.
Női nevekből felnőttesebb mondjuk az Andrea, Nikolett, kislányosabb a Panna, Norina. Szerintem.
Ilyeneket tudnátok írni? Saját vélemény szerint, úgyhogy mindenkinek zöld kezet adok.
Az Andrea az olaszoknál igencsak gyakori férfi név. Ott férfiasnak számít.
A kemény mássalhangzó férfias. D, K, R, S, T, Zs stb. András, Dénes, Károly, Sándor, Tamás, Zsolt
Felnőttes női név szerintem, ami nem becézett. Szóval eléggé sok van. Angéla, Noémi (szerintem felnőttes, attól függetlenül, hogy lágy a hangzása), Tímea, Viktória..
Felnőttes az összes hagyományos normális név
gyerekes, komolytalan: Benett, Noel, Nolen, Levin, Lili, Lea, Mira, Szofi és az összes újhullámos rettenet.
Felnőttes női nevek számomra:Judit, Mária, Zsuzsanna, Etel/ka, Julianna, Andrea ezeket a neveket nem tudnám kisbabának elképzelni. Nekem fura lenne, ha rózsaszín pofival feküdne a kiságyban egy Zsuzsika.
Kislány nevek: Lili, Panna, Katica, Lola, Lotti (így anyakönyvezve) , Zselyke, Tünde. Na ezek a nevek meg azok, amikkel nem tudnék komolyan venni egy 40 éves nőt.
Férfias nevek: Márton, Domonkos, Zsigmond, Erik, Ádám, Márk, Nándor, Károly, Róbert
Kisfiús nevek : Ármin, Ruben, Nátán, Noé, Noel, Nolen, Leon, Liem, Dominik, Miron, Miló, Marcell
Én kifejezetten olyan nevet kerestem a gyerekeimnek ami felnőttes, de van igazán kisgyerekes beceneve.
Így lett a lányom Sarolta, Lottiként becézve és Domonkos a fiam Domiként szólítva.
Utolsó, angolul pl Charlotte, ott van pont a "lotte ", tehát Lotti.
De ha akarja, becézheti Katikának is...
Arra akartam utalni, hogy nem kötelező a névből alkotott becenéven a gyereket.
Speciel nekem se tetszik a Sarolta név, a Saci becézés meg még kevésbé.
Ja, ha már Lotti, általánosban járt alattunk egy Loretta nevű lány, őt szólították Lottinak. A Loretta nekem tetszik.
Bakker, utolsó.
Szerinted egy nevet csak egyféleképpen lehet becézni??? Ha Saroltát, Lorettát Lottinak óhajtják szólítani a szülei, akkor az lesz a beceneve, és kész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!