Mondjátok már meg nekem, miért olyan nagy büszkeség az ha valaki gyereket szül?
Ortopédián dolgozom,egyszer ajánlom mindenkinek havonta hány elcseszett szülést vezetnek le úgy hogy ha időben döntenek nem kerül tolókocsiba a gyerek egész életére.
Lehet itt dobálózni bármivel a szülés is büszke dolog és bármi az életben.Ne bántsátok egymást,örüljetek,hogy egészségesek vagytok gyerekkel vagy anélkül.
61. Ahogy mondani szokás, akinem nem inge, ne vegye magára ;) Válaszom/kérdésem ezért nem is neked szólt, hanem azoknak, akik sértő kifejezéseket használtak. Pont. Legjobban pedig példákkal lehet szemléltetni egy-egy helyzetet, így akire vonatkozik, talán jobban megérti, miért tettem fel a kérdést. A kifejezéseket valóban nem tettem idézőjelbe, elnézést, emiatt lehet félreérthető volt, de én egyik oldalt se minősítem, hanem az itt használt kifejezéseket állítottam egymással szembe, mert szeretném megérteni miért ez a két véglet létezik a hozzászólók szerint? Ha Rád nem vonatkozik, téma lezárva.
A többiek meg folytassák akkor a vitát arról, hogy aki szül ősanya, aki meg nem, egy r*banc ;)
Nem értem, ha valaki szerint aki nem szült, az riibi, az hogy NEM negatív vélemény, és a gyermektelenek "támadása"?
Engem amúgy legkevésbé a család zavar, az sokkal gázabb, mikor a reumatológus meg a fogorvos (!) faggat, hogy miért nem szülök.
65.
Teljesen életszerű, hogy egy fogorvos ezzel zaklat.
Nem zaklatott, értetlenkedett. Nő volt egyébként.
Mentem, akkor röntgen előtt megkérdezte, terhes vagyok-e. Mondtam nem. Ennyi volt. Fél év múlva vissza kellett mennem, kérdezi, még mindig nincs baba? Először azt hittem, az asszisztenshez beszél, de nézett kérdően. Mondtam, nincs. Mondta, ne aggódjak, majd lesz. Mondtam, hogy azon aggódok, hogy lesz. És itt kezdődött a "miii? Dehát hogy? Dehát miért? De mi lesz majd?". 🤷🏼♀️
Nem az első, nem az utolsó eset. Banki ügyintéző is mondogatta már, hogy biztos lesz, de valamiért az orvos jobban idegesít. Félek, hogy utána "gonosz" lesz.
67 Olyan érdekes, hogy 33 évesen szültem, de előtte tőlem az anyámat leszámítva soha senki nem kérdezgette, hogy lesz-e gyerek, meg mikor lesz. Senki! Itt meg mindig ilyen sztorikat olvasok. Okés, hogy egyszer kétszer előfordul, de nem hiszem, hogy benneteket úton-útfélen ezzel zaklatnak, továbbá nem értem, hogy miért nem lehet normálisan lereagálni hogy nem lesz és kész, jó napot Mondogatja? Hát hadd mondja, kit érdekel?
De amúgy most is itt tomboltok egy olyan kérdés alatt, amire nektek nem is kell válaszolni, ugyanis fogalmatok sincs róla. Aki szült, el tudja mondani, miért büszke, vagy nem büszke. Aki nem szült, annak a véleménye itt most nem releváns. Ti ragadjátok meg az alkalmat, hogy mások orra alá dörgöljétek, hogy nem akartok gyereket, nem benneteket zaklatnak idegenek, hogy miért nem.
De ezt gyakorlatban hogy valósítod meg? Én simán, röviden közlöm, hogy nem. Sőt, próbálom nem is mondani, mert utána jönnek a kérdések. Próbálom homályban hagyni, hogy nincs, hadd nyugodjanak meg, hogy majd lesz.
De elkezd kérdezősködni, hogy miért? Akkor csak nézzek rá, és ne szóljak egy szót se? Ezt családban simán el lehet játszani, de orvosnál, aki csak néz, míg nem válaszolok, elég életszerűtlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!