Mondjátok már meg nekem, miért olyan nagy büszkeség az ha valaki gyereket szül?
Én babát várok, de semmi büszkeséget nem érzek azzal kapcsolatban, hogy termékeny vagyok.
Én a férjemen érzem, hogy büszke arra, hogy sikerült megtermékenyíteni a feleségét 😁 amikor szóba kerül, vigyorog, mint a tejbetök 😆
Szülés után sem hiszem, hogy "büszke" lennék magamra, hisz a szülést nem én irányítom, az megy magától. Legfeljebb áldhatom az eszem, ha kiderül, hogy valamit jól csináltam korábban -pl. utána olvastam dolgoknak, fogadtam szülésznőt, eljártam felkészítésre, megtanultam meditálni, erősítettem intim tornával vagy ilyesmi.
Esetleg a férjemre lehetek még büszke, ha ott lesz a szülésnél és aktívan segít, hogy nekem könnyebb legyen, nem picsog😁 és nem menekül ki, hanem ott marad és végigcsinálja, pedig semmi se kötelezi rá.
De hogy saját magamra büszke legyek, hogy igen anyám, f.sza gyerek vagy, így kell ezt, nem hiszem.
52.
Neked ne tegyenek sértő megjegyzést, de te nyugodtan írhatod, hogy valaki lepotyogtat. Na, talán ezért kapod te is vissza a sértő megjegyzéseket.
A kérdés eredetileg nem a gyerekvállalás kategóriában volt, átették ide.
"minthacsak valaki kötelezte volna őket a gyermekvállalásra"
Ezt én most az szja visszatérítés kapcsán vettem észre. Rengeteg kommentet olvastam, annyira szenvtelenül írtak a gyerekvállalásról, mintha kártérítést várnának érte.
Ezelőtt mindig érzelmes, normális anyákat láttam, sztem itt is érzelmes a két oldal, de hát a gyerekeikről van szó, tök jogos. De azok a válaszok... az egyik azt írta, pasas rádásul, ő bevállalt nyolcat (!), neki az jár.
55.
Ezzel igazából leírtad, hogy te sem vagy különb azoknál, akik leszólják azokat, akik nem akarnak gyereket. Nekem körülbelül a gyerekkori barátnőim fele nem szült, képzeld, soha nem volt téma, hogy miért nem, az életükkel se foglalkozott különösképpen senki, ahogy ők se azzal, aki szült. Általában a csesztetés, ahogy olvasom, nem más anyukáktól, hanem a családtagoktól jőn, azért pedig pont nem más anyukákat kéne megalázó kifejezésekkel illetni.
59.
Te nem érted, én egy sértő kifejezést sem tettem, mert nem általánosítok és nincs is közöm hozzá. Ellenben te, pont lemész az alá a szint alá, hiába mondod, hogy nem teszed le a voksot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!