Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Féltékeny igénytelen anyukák...

Féltékeny igénytelen anyukák a csinos jól öktözködő sminkelő anyukákkal szenben?

Figyelt kérdés
Miért lesz igénytelen sok anya gyerek után s miért szolják le azt , ha valaki ugyanolyan csinosan , szexin öktözik? Szimpla féltékenység?

2021. jún. 29. 10:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/109 anonim ***** válasza:
43%

Sok esetben azért válnak igénytelenné, mert nem tudják összehangolni a régi életükben kialakított külső énjük kialakításához szükséges dolgokat (pl. ápolt külső, igényes öltözködés, megfelelő szinten tartott, de nem túltolt fizikai állapot stb.) a hirtelen rájuk szakadó otthoni "háziasszony sors"-ból adódó elvárásokkal és a gyerekneveléssel, amire valljuk be, sokan nem készülnek fel mentálisan és lelkileg.

A jelenlegi társadalmi viselkedéskultúra alapján talán ezek lehetnek a háttérben ilyen esetekben:

- egyrészt a mostani társadalmi elvárás az a nőkkel szemben, hogy minden kismama ugyanolyan csinos és fitt legyen, mint az insta és celeb műmamik - ez egy eléggé torz képet formál a világban, aki pedig ezeket követve titkon vágyik arra, hogy ő is olyan legyen, mint ezek a kirakat életet élő boldogtalan népek, az akaratlanul is irigységgel fogja nézni még azt is, aki semennyivel sem különb nála, csak egyszerűen van arra ereje, hogy ha közösségbe megy, akkor legalább megfésülködjön és normál utcai ruhát vegyen fel

- manapság divat lelakott túlhajszolt befásult kismamának és anyának lenni, és emellett piedesztálra emelni a nőket azért, mert szültek a világra - régen egy nő ellátta a háztartást, a ház körüli munkákat elvégezte, miközben nevelte a gyerekeit, most pedig lépten-nyomon azt hallani, hogy egyetlen baba ellátása egy olyan 0-24 órás feladat, amibe már mellette nem fér el semmi más, még sokszor a házimunka ellátása sem, főleg nem az, hogy még adjon is magára

- a társadalmi elvárások mellett azért ott van a tény, hogy sokan tényleg annyira kimerülnek (gyakran azért, mert vagy nincsen segítségük, vagy egyszerűen nem készültek fel arra az életre, amibe belecsöppennek és nincs aki utat mutasson nekik ilyenkor, mert mindenhonnan csak a kritikát kapják sajnos), hogy egyszerűen már annak örülnek, ha nap végén eltalálnak az ágyig, nemhogy még odafigyeljenek magukra

- sokan már terhességük előtt is igénytelenek voltak és már akkor is irigykedve nézték azokat a nőket, akik adnak magukra, a szülés után pedig ezek az érzéseik csak méginkább megerősödnek és az ellenszenvük miatt gyakorlatilag nem képesek másra a többi nővel szemben, csak fújni arra, aki egy picit is igényesebb - tudod, ez a tipikus esete annak a bizonyos "dögöljön meg a szomszéd tehene is" hozzáállásnak

Azért tegyük hozzá még ehhez a dologhoz, hogy nem ennyire fekete és fehér a dolog, nem csak igénytelen elhanyagolt lelakott nők és igényes dekoratív magára adó nők vannak. A tapasztalatom az, hogy a legtöbben valahol a kettő között vannak egy egészséges középponton egyensúlyozva. Legalábbis a környezetemben így van, de lehet, hogy máshol nem...

Én speciel most még várandós vagyok, itthon magasról teszek arra, hogy nézek ki, sokszor még csak meg sem fésülködök, vagy egész nap a pizsamámban lófrálok, de ha ki kell mennem a házból valami miatt, akkor normálisan felöltözök, sminkelek, kicsinosítom magam, még akkor is, ha csak bevásárolni megyünk, vagy orvoshoz. És attól függetlenül, hogy itthon gyakran a legszakadtabb és kinyúltabb ruhában vagyok (mert ez kényelmes), azért odafigyelek arra, hogy mozogjak, normálisan egyek (hogy ne hízzak el), ápolt legyen a hajam és a körmeim, a bőröm, és amúgy azért nőies maradjak, és ne változzak át egy szőrös hónaljú összenőtt szemöldökű ősanyává.

2021. jún. 29. 11:04
 12/109 anonim ***** válasza:
55%

Én már terhesség előtt elhatároztam, hogy nagyon oda fogok figyelni magamra, még otthon is.

Ha megszületik a baba, az első hetekben lehet h a szépség nem lesz olyan fontos, de az is csak időszakos, hogy össze vagyunk nőve a babával. Utána már szeretnék diétázni, kondizni, hogy visszanyerjem az alakom és nyáron már ha kis felesleggel is, de újra oda fogok figyelni arra, hogy csinos legyek. (Számomra az is fontos, hogy otthon a párom előtt is kinézzek valahogy, persze nem harcidíszben mintha bálba mennék, de egy alap igényesség nálam fontos).

Ha ezért engem valaki megszól vagy furán nézeget, nagyon nem fog érdekelni. Senki miatt nem leszek szakadt, szénaboglyás igénytelenség.

2021. jún. 29. 11:06
 13/109 anonim ***** válasza:
56%
Nálunk pedig pont az ellenkezője van. Ahol lakom, sok vézna anyuka van, zsíros hajjal, papucsban, nyúlott pólóban jönnek az orvoshoz, ringatóra stb. Maszatos, kócos gyerek lóg rajtuk. Én duci vagyok (jelenleg ez valtozás alatt van), de mindig igyekszem csinos lenni. A szoknyát is felveszem, ízléses hosszal, igényes magassarkú, csinos felsővel, és akár kétnaponta is képes vagyok megmosni, beállítani a hajam. A férjem ducin ismert meg, szereti, hogy ilyen vagyok. Csak magamért akarok változtatni. Viszont az anyukák úgy néznek rám, hogy "ez meg minek öltözik így ki, nem mindegy mi van rajta?" De én jól érzem magam és ez a lényeg:)
2021. jún. 29. 11:09
 14/109 anonim ***** válasza:
71%

#12 vagyok, #11 nem olvastam még a te válaszodat amikor írtam, nem miattad írtam azt h nekem otthon is fontos h csinosan nézzek ki!

Amúgy minden szavaddal egyet értek.

2021. jún. 29. 11:11
 15/109 anonim ***** válasza:
70%
Nem tudom, szerencsére, ahol én élek ott ez nem téma. Én dolgozom, ergo a hajam, a sminkem és a ruhám rendben van minden reggel. Jóban vagyok a melegítős anyukákkal is. Sokan biciglivel hozzák a gyereket oviba, persze, hogy kényelmesbe nyomják. A sógornőm háztartásbeli, egyszer vasárnap du. kiakadt, hogy elszakadt a zakója és mi lesz. Nem értettem, azt hottem valami fontos helyre kell mennie. Hát nem, de ő minimum full smink, magassarkú, zakó, hpgy elvigy a gyereket az 500 m-re lévő iskolába, aztán irány a zőldséges, átőltözés és a félnapos konyhai maraton. Mondjuk nálam ez volt inkább vicces.
2021. jún. 29. 11:11
 16/109 anonim ***** válasza:
40%

Számodra mi a sexy? Mi az igénytelen?

3 gyerekes anyuka vagyok.

Minden nap normálisan felöltőzöm, sőt naponta 2-3x átöltőzöm mert állataink is vannak akiket el kell látni és nyílván nem abban fogom a gyereket felvenni amiben ellátom az állatokat. Sőt ha nagyon szagos leszek tőlüknle is zuhanyzom napközben.

Ha falun kívűlre megyek haloványan sminkelek,ami max annyi, hogy egy kis alapozót teszek fel meg a felső pilláimat megfestem, de csak is akkor, ez havi pár alkalom. Régen a kukáig se mentem ki smink nélkül, ma meg nem tudom elviselni sem ha teljesen ki van festve a szemem, mert fél óra és fáj. Amellett meg már tudom, hogy mások pont letolják van e rajtam smink vagy sem. Amúgy? Miért vakoljam ki magam pláne ebben a melegben? Nincs rá szükségem.

Rendszeresen járok fodrászhoz, festett rövid a hajam, nem járok körmöshőz mert nem viselem el még a körömlakkot sem. Ettől még rendezett a kezem.

Nem járok kozmetikushoz. Mert magamnak is kitudom szedni a szemöldököm, a bőröm nem problémás.

Anyagcsere problémám és bélbetegségem van ami miatt van mit fogni rajtam. Amellett genetika. Szégyelnem kellene, hogy míg betolnak egy fél éléskamrát nem híznak én meg egy pohár víztől is? Hát nem.

No akkor igénytelen vagyok?

Akinek baja van a másikkal a kinézet miatt az a saját problémája.

2021. jún. 29. 11:21
 17/109 anonim ***** válasza:
69%

Kezdjük ott, hogy kinek mi az igénytelen.

Van aki el se tudja képzelni hogy körmös, karmos, szoli nélkül is igényes lehet valaki.

Nekem meg pl: a szoli, műköröm, műszempilla, vagy a báli smink a játszótérre az igénytelenség netovábbja.

A tiszta ruha, tiszta cipő, tiszta haj is csak a kapun kilépésig fontos. Nem fogom szégyellni magam, hogy összekoszol a gyerek a homokozóban, az én cipőm is csupa kosz, kavics, a hajam összekócolódott a rohanásban... stb. Nem fogok emiatt lesütött tekintettel bemenni a boltba hazafelé.

Az egyik óriási előnye annak, hogy nem önbizalomhiányos kislányként vállaltam gyereket az az, hogy nagy ívben tojok arra, hogy ki mit gondol.

2021. jún. 29. 11:24
 18/109 anonim ***** válasza:
68%

#16 itt a kérdés az volt, hogy az igénytelen anyukák miért nézik le azokat, akik csinosak és adnak magukra.

Amúgy meg teljesen más egy faluban állatokkal, 3 gyerekkel, mint városban, panelban egy gyerkőccel.

Nem rólad volt szó igénytelenség szempontjából!! Hanem azok az anyukák, akik tényleg ortó módon elhagyják magukat és utána még büszkék is rá és ferde szemmel néznek azokra, akik kisminkelnek és megfésülködnek indulás előtt.

2021. jún. 29. 11:27
 19/109 A kérdező kommentje:
17 látod neked ami igényes az igénytelen nekem amit te csinálsz az igénytelen. Attól , hogy valaki anya nem kell elhagynia magát.
2021. jún. 29. 11:29
 20/109 anonim ***** válasza:
69%
Nem tudom tényleg hol éltek, de szerintem valami hatalmas putri lehet, ahol azért kinéznek anyukákat, mert tiszták és meg vannak fésülkődve.😄
2021. jún. 29. 11:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!