Miért van az, hogy akinek babája születik, szellemileg is visszasüllyed a szintjükre, és felnőtt emberekkel is úgy beszél mintha ovisok lennének?
Nem én kérdeztem régebben, és nem is dobta most ki a hasonló kérdések között.
Valójában ezt az egész témát már kettőbe vontuk. Az egyik, hogy hogy beszél az anya a gyerekkel: egyik válaszoló írta, hogy arany középutat kell választani, neki van igaza. Persze az hogy vacsi, már teljesen benne van a köztudatban. Én azokról a szavakról beszélek, mint a tejci, iszi, amit emberek egymás között nem használnak... Ez az ami miatt már oviban is kinevetik a gyereket ha így beszél, a többiek pedig nem. Egyébként nem, nincs még gyerekem, de a testvéremnek van, és éppen az ő ovis csoporttársával fordult elő hogy elég rendes osztást kapott a tejci szó miatt, mert a többi 5 éves nem becéz mindent.
A másik fele a dolognak, amire elsősorban irányult a kérdésem, hogy miért van az hogy egyes szülőknek ezek a becézések, amik szerintem a gyerekkel szemben is furcsák, annyira természetesek hogy felnőtt emberekkel szemben is használják? Itt GYIK-en is, a gyerekvállalásos kérdések 80 százalékában röpködnek az olyan szavak, amiket a kérdésben leírtam.
Nem hinném hogy furcsán hangzik, ha az unokaöcsémtől azt kérdezem, kér-e inni, vagy fáj-e a hasa az iszi, a tejci, vagy a poci szó használata nélkül.
23:43 igazad van, nekem sem tetszett ez a kifejezésem csak nem tudtam máshogy megfogalmazni úgy hogy kifejezze amit kérdezni akartam. Én ugyanígy gondolom ahogy te, nagyon tetszett a válaszod!
Persze ennél a vau-vaunál én sem arra céloztam hogy ezt ne mondjuk egy gyereknek, hanem amit te: tudatosítsuk hogy az állat a kutya, ami azt mondja vau-vau.
Kedves Kérdező!
Úgy látom nincs túl sok valódi problémád, h ilyen dolgok okoznak neked gondot!
Üdvözlettel egy 2,5 diplomás anyuka.
Kedves 22:37!
A te tanulatlanságod pedig a hozzászólásodból is lesüt :(
Nem tudom, miért kell mindjárt nekiugranod a másiknak, ezzel sajnos csak saját magadat degradálod :((
Azért örülök hogy így mindenki előtt kéretlenül is bemutatkoztál.
Szerintem neked súlyos kisebbségi érzésed van, amiért nem volt elég eszed ahhoz, hogy továbbtanulj! Attól, hogy valaki még nem olyan buta mint te (ezt csakis a megnyilatkozásodból gondolom)és nem akarja "hülyegyerekként" kezelni a fiát/lányát is, még nem kell azonnal ilyen durván nekiugrani.
Egyébként miért gondolod, hogy a magyar nyelvben pl. a fürdeni, vacsorázni,aludni szavakat annak szótári alakjában elsősorban a magasan iskolázott réteg használja?
Én nem úgy beszélek a gyerekemmel, mint egy egyetemi docenssel, de azt hiszem, a két véglet közt számtalan lehetőség van.
Mindez persze pusztán szókincs kérdése. Azt is megértem, ha neked "fürcsi" és a "vacsi" a szép magyar beszéd netovábbja.
Nem tudom, miért akadtál fenn annyira a Mónika shown, csak példának írtam,de úgy tűnik, mélyen megbántottalak vele. Bocs, ha épp a kedvenc műsoroddal példálóztam :(
És ne haragudj, feleslegesnek is tartom a veled való vitát, én pusztán annyit írtam, hogy nem kell a gyereket fogyatékosként kezelni és felesleges 'becézett' műszavakra tanítgatni...
Ez az én véleményem, fogadd el éppúgy,mint ahogy én is elfogadom a tiédet.
Nem hinném kedves 23:43,hogy sajnálnod kellene...Ha mégis, akkor önmagadat is lesajnálhatod, én ugyanis annyit írtam, hogy normálisan is lehet a gyerekkel beszélni, nem kell hülyének nézni.
Te pont ezt ugyanezt írtad csak más szavakkal... :-S
kedves 09:53!
bocsáss meg, nem tudtam eddig hogy ezt az oldalt csak akkor lehet használni, ha valamilyen életbevágó gondom van... de a te életed is rendkívül zsúfolt és elfoglalt lehet, ha olvasgatod azokat a kérdéseket amik számodra jelentéktelenek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!