Nem tudom tanitgatni mert csak mászik össze vissza és pakolászik, most 9 hónapos mit kéne szellemileg tudni?
Van akinek még ilyen örök mozogó a babája és nem lehet leültetni és tanitgatni, egye-tálán kell??
A formabedobóst is csak dobálja!
Istenem, még olyan pici! Még szinte csak saját magával, a testrészeivel ismerkedik, és azzal, hogy hogy használja, hogy mozgassa egyáltalán a kezét! Formabedobálós játékkal rendeltetés szerűen csak olyan 12 hónapos kor körül kezd majd el érdemben játszani! Rágcsigálj a dolgokat, kopog velük, próbál neked integetni, de leültetni és ülve tartani egy ilyen korú babát lehetetlen, és ez így egészséges! Fejleszti az izmait, először is magával tanul meg "játszani" :) Attól függetlenül, hogy úgy érzed nem figyel rád nyugodtan mondogasd neki, hogy például ez a maci füle, ez az orra, meg ez egy cica, ez egy vau vau, mert előbb utóbb megtanulja! :) Nyugodj meg tökéletes szinten van a babád szellemileg! Egyébként ha beírod googlebe vannak olyan oldalak, ahol nagyjából leírják, hogy általában miket tudnak már az X hónapos csecsemők, de az is csak egy általánosság, babája válogatja!
11 hós kislány anyukája!
jaj is tenem mit szeretnél, ha folyékonyan olvasna?
9 hónapos. nekem nyugodt gyerekem volt, de ö is pont azt tette amit a tied. miután elkezdett mászni napokig még az sem kötötte le ha valamit csilingeltem neki.
most 13 hós lesz és már nem csak lapozza a könyvet hanem kb fél percig tudjuk nézni is.
a formabedobósból eddig csak kipakolt, most már ha nagy lyukat talál rajta mindent bele tuszkol.
jó hogy nem 8 szöget tanítod meg neki.
hidd el a legnyugodtabb gyerek is pont így csinál mint a tied.
miért? az agy nem egyformán fejlödik. minden amit csinál a gyerek az agynak van köze. miért nem jár? fizikailag tudna, de az agy még nem képes rá. miért nem dobja be a formáka? igen az agy nem képes még rá. aztán hopp az agy elér egy fejlettséget és egyiknapról a másikra a gyerek fejlödik.
A babák utánzással és a "világ" felfedezésével tanulnak, nem kell őket tanítgatni külön. Persze az egy dolog, hogy megmutatsz neki ezt-azt, de nem kell direktbe tanítani.
9 hónaposan az a dolga, hogy pakoljon, mászkáljon, rendetlenséget csináljon. Te pedig beszélj hozzá, mondd mindig mit csinálsz, mit fog meg, mit lát stb. Rá fog ragadni minden, anélkül, hogy erőltetnéd.
Lányom is örökmozgó, és a babák többsége is az. Ez így van jól, és közben hidd el tanul is sokat!
Akkor nem tanítgasd, maj tanul menet közben
Soha nem értettem azt most tanulunk, most énekelünk, most mondókázunk... nap minden paerce beosztva szellemű nevelést
Hagyd, hogy felfedezze a világot, nem kell ráerőltetni az "Anya taníts engem" baromságot
2 gyerekem van egyiket sem tanítgattam/om kimondottan, nagy már ötödikes és egy okos, értelmes gyerek lett belőle
a kicsi is azt csinálja,amihez kedve van, hiába akarnám, hogy játsszunk mondjuk a párkeresővel, ha éppen más érdekli
:-)))
Nekem az 1évesem is ugyanezt csinálja, amit a tiéd (mióta mászik)
Folyamatosan pakol-rámol, rendezgeti a konyhát, étkezőt, a ruháit, ki-be, és nem marad meg 1 percre sem nyugton :)
Formabedobót is csak úgy használja, hogy leveszi a tetejét és kipakol belőle, aztán vissza.
Szóval, ne aggódj, van még ilyen baba, mint a tiéd :)
majdnem ennyi idős a lányom is :-)
és szerintem pont elég az amit tud
sokkal jobban izgatja h jön megy dobálózik pakolászik mint h meséljek neki
ebben a korban ezt teljesen jó dolog
és hidd el tényleg figyel rád majd később fog visszajönni amit most mondogatsz neki beszélgess vele :
nézd anya most berakja a mosást, gyere felsöprök, egyszerűen mond el mit csinálsz
ha van kedved énekelj vagy mondókázz neki de ne várd h ennyi idősen "odafigyeljen" rád mint mondjuk egy 2-3 éves
sokkal jobban érdekli őket a mozgás most
Nem, nem kell tanítgatni,6 éves korig. Hatalmas munkát végez!! A világot megismerni óhajtja. Megtanul egy nyelvet! ugye, tudod, ez milyen nehéz? Őkelme itt, főleg Tőled, 2-3 év alatt egy nyelvet tanul meg, nulláról.
Hagyd, az ő ritmusa szerint dolgozzon. Csak a veszélyes dolgoktól vond el, illetve alakítsd úgy a játszóterét, minél kevesebb legyen, ahol közbe kell lépned. Figyeld, milyen szép, ahogy játszik. A dobálás, a megrágogatás is a megismerést szolgálja.. Ami a legjobb: ha közben egyszerű kis dalokat, versikéket mondasz, kedves hangon, anyuka hangját szerti Ő nem a rock sztárokét, operaénekesekét. Azoknak a daolknak valóban egyszerűeknek lenni (Kodály : Kis emberek dalai) 2-3 hang, max pentaton (5 hang) Akkor előbb-utóbb utánozza. Ha nehéz,nem tudja, és elcsügged.. Versek: jó ritmusúak legyenek, a tartalom nem olyan fontos. Weöres Sándor:Bóbita csodaszép.
Ezekből tanul, és a saját - mozgásközbeni tevékenységéből. A kicsi gyerek MOZGÁS KÖZBEN tanul!. Még a 6 éveseknek is nehéz, ha iskolapadba lekényszerítik. Kell, hogy sokat mozogjon, szünetben szaladgáljon.
Figyelj Rá- csodaszép , ahogy alakul a kisgyerek.
Mellette dudolászva végzed a munkádat- figyel ám rád! - azzal tanul. A gyerek utánzással tanul ~6 éves koráig. Fontos , hogy értelmes, munkájukat szépen végző szülőket, nevelőket lásson maga körül...
üdvözlet!
Köszönöm szépen a válaszokat:)
Nem fogom direkt tanítgatni, akkor majd ő tudja mi a jó neki, most látom hogy más gyereke is ezeket csinálja így megnyugodtam:)
Mindenkinek jó babázást:) További szép napot anyukák:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!