Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez fair dolog?

Szerintetek ez fair dolog?

Figyelt kérdés

Egy nyugis társasházban lakunk, mindenki jól elvan magának, inkább idősebbek vannak a házban. A földszinten unoka született. Most egy ideje minden hétvégére idehozzák a gyereket a nagyszülőkhöz (gondolom, hogy anyu tudjon aludni), ami azt jelenti, hogy minden szombat-vasárnap 7-kor arra ébredek, hogy sír a gyerek.

Szerintetek fair dolog ilyen rendszerességgel odavinni egy társasházba a gyereket hétvégére? Nekem is csak ez az egy napom van, amikor tudnék reggel aludni, erre minden vasárnap gyereksírás kelt.

2021. márc. 31. 10:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/112 anonim ***** válasza:
67%
39es vagyok. 4 10 ev alatti gyerekem van. Es igen, emberseg es empatia is van a vilagon. En mindig figyelek a szomszedokra es ha valamit szova tesznek, azon meg el is szoktam gondolkozni. Az ilyenek miatt, mint itt a valaszolok tobbsege utaljak a gyermektelenek a kisgyerekesek mint a sz@rt es megjegyzem okkal.
2021. márc. 31. 16:38
 42/112 anonim ***** válasza:
39%
Amugy nyugodtan le is viheti setalni....
2021. márc. 31. 16:40
 43/112 anonim ***** válasza:
56%
Jajj kérdező, hagyjuk már ezt a mártírkodást..te is pont ugyanolyan önző vagy és csak magaddal foglalkozol, mint mindenki más, mert abba bele sem gondoltál, hogy komolyabb okuk van átvinni a gyereket, minthogy "anyu aludni akar". Az, hogy bosszantó oké, de nehogy már te mondd meg, hogy ki mikor hova menjen. Ez nem hasonlítható a hajnali fűnyíráshoz vagy éjjeli fúráshoz. Kérd meg őket, hogy zárják be az ablakot, ha sír a gyerek, de azzal nem mész sokra, hogy itt puffogsz, mert tudod néma gyereknek...
2021. márc. 31. 16:47
 44/112 A kérdező kommentje:

38-as: én miért is nem vagyok normális? Szóltam egy rossz szót is bárkire? Te viszont itt támadsz már mióta, pedig nem is ismersz. Szép értékrended lehet, ne ezt add tovább.

Gondolom, csak azért rendesek a szomszédaid, mert nem szólnak semmit. Ha szólnának, egyből ők is szaremberek lennének (hozzáteszem, én nem szóltam senkinek semmit).

41-es: egyetértek. Szerintem is rendkívül gáz, ahogy egyesek előadják magukat. Bár valószínűleg csak itt nagy a szájuk névtelenül. De az, hogy egy kicsit mást is figyelembe vegyenek, az már nem megy.

Egyébként reggel 7-ről van szó, mint ahogy az az eredeti szövegben szerepel is. Nem akarok délig az ágyban terpeszkedni, ha ez lenne a következő probléma.

2021. márc. 31. 16:50
 45/112 anonim ***** válasza:
39%
En siman szolnek a nagyinak. Ez semmivel sem kulonb mint hust klopfolni vagy porszivozni.
2021. márc. 31. 17:34
 46/112 anonim ***** válasza:
47%
Hiába veszünk másokat figyelembe ha egyszer sír a gyerek te korlátolt liba. Nem ragaszthatod be a gyerek száját. Az hogy ott lakik vagy a nagyanyját látogatja teljesen mindegy, joga van ott lenni. Közöd nincs hozzá. És biztos hogy nem sír sokáig, maximum sírva ébred, vagy ha sokat sír az csak átmeneti és nem fog sokáig tartani. Szóval ez a hiszti amit te leművelsz, csak picsogás.
2021. márc. 31. 17:43
 47/112 anonim ***** válasza:
55%

45

Mire gondolsz? Hogy a klopfoló magától kel fel reggel és kezd hangoskodni? Vagy esetleg a gyereket is be lehet tenni a fiókba és ott mint egy darab fa elvan? 😂😂😂

Igen egyébként biztos sokkal toleránsabb lennél ha minden éjszaka, hajnalban és reggel sírásra kelnél. De az az egy nap felháborító. Ráadásul hajnali 7kor. 😂😂

2021. márc. 31. 17:45
 48/112 anonim ***** válasza:
46%

Tudod a kérdés feltevésed már mutatja az empátiád mértékét és kb a korodat is.

Egy baba sír, sokat, mert éhes, mert fáradt, mert fogzik, mert fáj a hasa, mert mert mert ezer és egy ok lehet.

Eleve a "gondolom, hogy anyu tudjon aludni)" már egy olyan megjegyzés, hogy nem lehet igazad, mert:

1, fogalmad sincs az okról, de biztos a lustaság

2, fogalmad sincs milyen típusú a baba, mennyire lehet mellette picit is pihennie és ha már van segítsége miért ne venné igénybe, mielőtt felborul

3, fogalmad sincs, nem e eü oka van akár a szülőknél, akár a másik nagyszülőknél, főleg covid idején

A kérdésedet értem, de butaság, hogy fair vagy nem, mert egy társasház ilyen, ezzel jár. Maga a kérdés értelmetlen, mert mi az, hogy fair vagy nem. Gyerekes butaság.

Értem, hogy te aludnál, de akkor nem tásashában kell élni, ha az ÉLET zajai zavarnak és felmerül benned, hogy egy baba ottléte a nagyszüleinél fair e vagy sem a többi vadidegennel szemben.

Ez a kérdés max akkor lenne értelmezhető, ha azt kérdezted volna, hogy pl fair e reggel 7kor irdatlan hangos tárcsás mosógéppel zajongania a nyugdíjjas házaspárnak. De ez a kérdésed a baba ottlétéről finoman fogalmazva is röhejes. 🤷‍♀️

2021. márc. 31. 17:45
 49/112 A kérdező kommentje:

Nem én vagyok a korlátolt liba, ha egyszer te nem tudod felfogni a problémát. Nem az a baj, hogy a gyerek sír. De tegye ezt otthon... itt kezdődne az empátia, hogy nem viszem oda a sírós gyereket minden vasárnap egy társasházba, mert esetleg belegondolok, hogy ott nem mindenkit szórakoztat ez.

Tehát a gyengébbek kedvéért megismétlem: tudom, hogy egy gyerek sír, épp ezért kellene másokat is figyelembe venni.

Fura, hogy a legtöbben azon fel vannak háborodva, hogy pl egy vonatutat végigbőg egy gyerek, mert miért nem foglalkozik vele az anyja, de ez nem gond.

Tényleg kíváncsi vagyok, hogy az sok habzó szájú "liba" meg "röhejes" ember mit szólna, ha a szomszédjukba minden hétvégére odavinnének egy csaholó kutyát. A kutya sem tud csendben maradni (és most ne gyertek azzal, hogy a kutya nem gyerek, tök mindegy).

2021. márc. 31. 17:52
 50/112 anonim ***** válasza:
49%
Te tènyleg nem fogod fel? A nagyanyjához viszi a gyereket aki OTT LAKIK, nem pedig beviszi és ledobja egy társasház lépcsőházába a gyereket hogy bosszantsa az ott lakókat. Annyit viszi oda a gyereket amennyit akarják. Nincs olyan hogy nem fair.
2021. márc. 31. 17:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!