Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez fair dolog?

Szerintetek ez fair dolog?

Figyelt kérdés

Egy nyugis társasházban lakunk, mindenki jól elvan magának, inkább idősebbek vannak a házban. A földszinten unoka született. Most egy ideje minden hétvégére idehozzák a gyereket a nagyszülőkhöz (gondolom, hogy anyu tudjon aludni), ami azt jelenti, hogy minden szombat-vasárnap 7-kor arra ébredek, hogy sír a gyerek.

Szerintetek fair dolog ilyen rendszerességgel odavinni egy társasházba a gyereket hétvégére? Nekem is csak ez az egy napom van, amikor tudnék reggel aludni, erre minden vasárnap gyereksírás kelt.

2021. márc. 31. 10:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/112 A kérdező kommentje:

8-as: miért lennék utálatos, mert megkérdeztem valamit? Nem mondtam nekik, hogy milyen gyakran jöjjönek, nem szóltam egy szót sem.

Attól még gondolhatom, hogy nem fair másokat szórakoztatni hétvégenként.

Te sem vagy épp az emberiség gyöngye a rossz kívánságaiddal.

2021. márc. 31. 11:10
 12/112 anonim ***** válasza:
44%
10 csak azzal vagyok kedves aki megérdemli. Nem vagyok Terézanya. Hogy lehet így nyilatkozni egy babáról?
2021. márc. 31. 11:12
 13/112 anonim ***** válasza:
65%
De mi az hogy nem fair? Normális vagy te? Nem azért sír az a gyerek hogy téged szórakoztasson b+. Ott a magymamája, ő is bármikor ott lehet.
2021. márc. 31. 11:14
 14/112 anonim ***** válasza:
82%
A nagyszülőnek joga van a saját lakásában az unokájával lenni bármikor. Neked meg jogod van elköltözni kertes házba (bár hozzáteszem néha ott is hangosak a szomszédok), ha ez zavar. A társasház ilyen, aki nem bírja, elköltözik.
2021. márc. 31. 11:15
 15/112 A kérdező kommentje:

12-es: hogy nyilatkoztam egy babáról? Azt mondtam, sír. Miért nem sírnak a babák? Ez valami szitokszó? Nem látom, hogy bárhol megsértettem volna a babát.

13-as: te sem vagy épp a vitatkozás nagymestere. Nem azért sír, de sírhatna ott, ahol lakik. Elvégre ahogy itt annyira hangoztatják, nem a nagyiknak szülünk, hanem magunknak.

14-es: nem mondtam, hogy nincs joga hozzá. De attól még nem fair mást szórakoztatni minden hétvégén. Miért nekem kellene elköltözni, mert a szülők nem tudják egyedül megoldani a gyerek nevelését?

2021. márc. 31. 11:34
 16/112 anonim ***** válasza:
69%
Hát te teljesen nem vagy normális. Légyszi jelentsd fel a rendőrségen őket csendháborításért, az anyukát meg a gyámügynél hogy nem bír a saját gyerekével és lepasszolja. Hadd röhögjön mindenki. Aztán keress egy jó pszichológust, vagy inkább pszichiátert, mert az komoly személyiségzavar ha azt hiszed hogy majd a te nyugalmad kedvéért nem fog az unoka a nagyihoz menni.
2021. márc. 31. 11:48
 17/112 anonim ***** válasza:
59%

Kicsit irigyellek most, hogy csak babasírás... T_T másfél éve költözött a felső szomszédba egy putris család a 3 víziló gyerekükkel. Egész nap ordítanak, veszekednek, most az online suli miatt itthon is vannak. Az anyjuk reggel 6-tól kopogós cipővel grasszál felettünk, sokszor arra ébredek. Eddig fülest raktam a fülembe, de megszületett nálunk is a kistesó, már azt sem tehetem meg, mert nem hallanám meg a saját gyerekem. Az a komoly, hogy a babánk sokkal csendesebb, mint ezek a hülyék összességében.

A kérdésedre válaszolva én megértem, hogy zavar. Míg nem voltak gyerekeim, engem is zavart volna, hogy nincs egy nyugis reggele az embernek. Én próbálnék beszélni velük, hátha van erre valami megoldás. Ne támadd le őket, legyél kedves, amennyire csak tudsz. Ha nem segítenek, akkor sajnos sokat nem tehetsz, marad a füldugó... Esetleg szólhatsz az anyukának, vagy jelezheted a közös képviselőnek.

Sajnos nem olyan könnyű megnyugtatni a babákat, mondjuk én biztos nem terhelnék ezzel minden hétvégén idős embereket, akkor sem, ha ők a nagyszülők és én hulla fáradt vagyok.

Amúgy hiába költözne el a kérdező, én laktam kertes házban, alap volt reggel hatkor a fűnyíró vagy a láncfűrész valamelyik szomszédnál, a naphosszat ugató kutyákról már nem is beszélve, szóval nem menne vele sokra.

2021. márc. 31. 11:58
 18/112 anonim ***** válasza:
65%
Sok a bajod.. Most komolyan erről feltenni kérdést??? Tátott szájjal a phasz erdőbe..Gratulálok. Az élet nem fair.. nem a te lakásod,akkor fogad vendégeket amikor akar. Sőt akár cserélhetnének is. Tudom az más mert akkor ott lakna.. Logikàd az van...
2021. márc. 31. 12:09
 19/112 anonim ***** válasza:
69%

"(gondolom, hogy anyu tudjon aludni)"

ez csak a te feltételezésed, egyáltalán nem biztos, hogy valóban ez az oka és nyilván nem azért viszik oda rendszeresen, mert isten bocsássa meg nekik, szeretnék látni az unokájuk

"nem a nagyiknak szülünk, hanem magunknak"

ez akkor lenne igaz, ha a szülők a gyerekkel együtt ott laknának a nagyszülőknél

"a szülők nem tudják egyedül megoldani a gyerek nevelését"

ez szintén csak a te feltételezésed

bocs, de nem tudlak sajnálni. szintén társasban lakunk, hallgattunk már reggel negyed 8-kor porszívót, mosógépet, volt, hogy a szomszéd lakásfelújítására keltünk (jó volt hallgatni a szomszédos falon a fúró hangját a hálóban), vagy épp aludni nem tudtunk, mert az egyik lakó olyan hangerőn nyomatta a zenét, hogy azt kb a szomszéd városban is hallották és amúgy legalább 5 kutya is van a tömbben, és nem mindegyik olyan csendes. és akkor ottvagyunk mi, egy újszülöttel, aki van, hogy nehezen alszik el esténként, ráadásul volt már hasfájós is. ahhoz a síráshoz képest egy atomrobbanás egész csendes. megértem, hogy ilyenkor sz*r a szomszédoknak, de sajnos nincs a gyereken hangerszabályozó

2021. márc. 31. 12:09
 20/112 anonim ***** válasza:
76%

Nem értem a logikádat. 1 napba belehalsz, de ha ott laknának és reggel, este, éjszaka, hajnalba minden nap hallgatnád, az nem zavarna🤦🤦

Csak úgy mondom, hogy előfordul hogy éjszaka óránként kel ordítva egy kicsi.

Biztos vagyok benne, hogy akkor is rinyálnál

2021. márc. 31. 12:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!