Szerintetek ez fair dolog?
Egy nyugis társasházban lakunk, mindenki jól elvan magának, inkább idősebbek vannak a házban. A földszinten unoka született. Most egy ideje minden hétvégére idehozzák a gyereket a nagyszülőkhöz (gondolom, hogy anyu tudjon aludni), ami azt jelenti, hogy minden szombat-vasárnap 7-kor arra ébredek, hogy sír a gyerek.
Szerintetek fair dolog ilyen rendszerességgel odavinni egy társasházba a gyereket hétvégére? Nekem is csak ez az egy napom van, amikor tudnék reggel aludni, erre minden vasárnap gyereksírás kelt.
Szerintem csak szimplán pont semmi közöd hozzá, hogy mikor és miért viszik át a gyereket a nagyszülőkhöz.
Ha egész nap üvöltetné a zenét, abba beleszólhatnál, de ebbe nem nagyon. Ilyen a társasház..ha nem tetszik, akkor beszélj velük vagy költözz kertesházba, mert ez mindig benne lesz a pakliban (vagy még rosszabb szomszéd), amíg társasházban laksz.
Ezer dolog miatt vihetik oda a gyereket.
1. Amit te feltételezel: pihenni szeretnének hétvégén.
2. Anyuka levelezőn tanul.
3. Anyu hétvégén dolgozik, hogy megéljenek.
4. Ápolják a másik nagyszülőket (hétvégén nincs házi segítségnyújtás).
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
33-as személyében megérkezett a tökéletes ember. Mindenki dögöljön meg, mert nekem gyerekem van. Ez itt a szokványos hozzáállás.
Olvasni is kellene tanulni néha, nem csak pöffeszkedni, hogy az én gyerekem azt csinál, amit akar. Hol írtam, hogy havi egyszer jöjjönek? Jól látod, sehol. Épp azt mondtam, hogy kb semmikor nem zavar semmi, csak vasárnap reggel ne sírásra kelljen mindig ébrednem. Én is szeretnék pihenni hétvégén. Nekem nem jár, csak anyunak, aki leadja a gyereket?
"Hol írtam, hogy havi egyszer jöjjönek?"
khm... ajánlom figyelmedbe a 26-os válaszod, miszerint: "Egyszer egy hónapban pl oké is lenne"
Egyébként a varázsszó a kommunikáció. Amennyi energiát belefektetsz a válaszadókkal való kötözködésbe, már rég beszélhettél volna a családdal is. Nekem is volt olyan szomszédom, hogy a dobhártyám beszakadt, olyan hangerőn szólt a muzsika, de átkopogtam hozzá és megkértem, hogy egy kicsit vegye lejjebb. Bármilyen hihetetlen, de nem harapta le érte a fejem
A havi egyet a vasárnapra értettem. Ha egyszer felkeltene, az nem érdekel. Egyébként engem nem zavarna.
De egyébként erre nincs konkrét megoldás, én csak - ahogy a kérdés is szólt - véleményekre voltam kíváncsi. Igen, ez oké így vagy nem, szerintem is gáz. Tudom, hogy ez rajtam nem segít.
Mit lehet erre mondani? Bekopogok és mondom, hogy vasárnap ne legyen itt a gyerek? Ja, életszerű. De reggel majd betömik a száját, hogy ne sírjon.
Ettől függetlenül brutál ez a támadó hangnem, amit itt egyesek megengednek maguknak. Sajnos ezért halad a világ a rossz irányba, mert mindenki csak magával foglalkozik, mindenki más meg menjen a francba és mit szól bele. Az embereknek maguktól kellene odáig eljutni, hogy nem üvöltetik a zenét, nem fúrnak éjszaka, nem hajnalban vágják a füvet stb. Sokkal élhetőbb lenne a világ.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!