Szerintetek ez fair dolog?
Egy nyugis társasházban lakunk, mindenki jól elvan magának, inkább idősebbek vannak a házban. A földszinten unoka született. Most egy ideje minden hétvégére idehozzák a gyereket a nagyszülőkhöz (gondolom, hogy anyu tudjon aludni), ami azt jelenti, hogy minden szombat-vasárnap 7-kor arra ébredek, hogy sír a gyerek.
Szerintetek fair dolog ilyen rendszerességgel odavinni egy társasházba a gyereket hétvégére? Nekem is csak ez az egy napom van, amikor tudnék reggel aludni, erre minden vasárnap gyereksírás kelt.
Nem halok bele, de nem tartom fairnek, hogy egy nap aludhatna az ember kicsit tovább, és akkor jönnek szórakoztatni. Mert ha a nagyi látni akarná a gyereket, akkor nem lehetne délelőtt 10-kor látni, ugye?
Péntek este iderakják őket, és itt vannak hétvégén.
Igen, más ha itt laknának, mert akkor elfogadom. Itt laknak és kész. De rendszeresen idehordani őket, az mások szívatása és nem szükséges.
A gyerekeket látni lehet bármikor, nem csak vasárnap hajnalban. Szerintem az eléggé a nagyiknak szülés kategória, hogy minden hétvégén leadjuk a gyereket. Ha azt írtam volna ki kérdésnek, hogy szerintetek jó-e, ha egy egyévest minden hétvégén a nagyiéknál hagyok, akkor már én lennék a szaranya. De náluk csak a nagyiék szeretnék látni. Jó ez a kettős mérce. Mindig a kérdező a gonosz, akármi a felállás.
Kérdést meg arról lehet itt feltenni, amiről szeretne az ember. Nincs megszabva. Szerintem neked sem tetszene, ha valaki minden vasárnap reggel odamenne hozzátok dobolni, mert épp ehhez van kedve, de egyébkétn nem ott lakik.
16-os: szerintem te keress pszichiátert, ha egy szimpla kérdésen így fel tudod húzni magad. Ez sem éppen normális.
Nem lehet elvárni senkitől, hogy egész nap csöndbe tevékenykedjen nehogy a szomszédot zavarja. Az élet zajjal jár. Lehet h neked is vannak olyan dolgaid ami a szomszédaidat zavarja csak nem szólnak.
Én pl a kisszobába hallom ha a felettünk lévő lakásban csörög a vezetékes telefon. Hallom ha betolják a széket. Az alattunk lakó néni nagyon hall és üvölteti a tvt,azt is hallom. A szemben lakónak a mániája az ajtó elött trécselni a többi nénivel. Ez van senkinek se szóltam soha mert ilyen a társasház. Nekem is van egy 5 hónapos gyerekem meg egy kutyám is, biztos h minket is szoktak hallani.
Szerintem nagyon egocentrikus a gondolkodásod.
A nagyszülőt nézve valóban feltehető a kérdés, jó-e ez neki. Az unokát nézve szintén. De ez meg az ő dolguk.
Sajnálom, hogy felébredsz reggel, de hát ilyenek a társashazak sajnos.
Én nem várom el, hogy egész nap csendben legyenek. Bárki csinálhat bármit. De a vasárnap tudtommal a legtöbb embernek pihenőnap. Ne csak nekik legyen az, más is szeretne a héten egyszer aludni. Tőlem sírhatna egész nap, engem nem zavar.
25-ös: gondolkodj el, hogy vajon mi az undorító? Feltenni normális hangnemben egy kérdést, és azt megvitatni, vagy másokat ismeretlenül "leundorítózni", mert neked nem tetszik a kérdés. Biztos betalált.
Én nem akarok vákuumban lakni meg egész nap csendet. Csak azt, hogy minimálisan legyünk tekintettel egymásra. Egyszer egy hónapban pl oké is lenne, de minden hétvégén? Biztos én vagyok fordítva bekötve?
A társasház ilyen buli, ez van. Az meg, hogy fair-e, teljesen mindehs, az egész élet nem fair.
De a logikádat én sem értem.
"Igen, más ha itt laknának, mert akkor elfogadom. Itt laknak és kész. De rendszeresen idehordani őket, az mások szívatása és nem szükséges."
Inkább próbáld úgy felfogni, hogy ha ott laknának, akkor egész héten hallgatnád, így meg csak hétvégén...nem jobb akkor így?
Füldugó pl nem játszik? A leírás alapján nincs gyereked, vagy már nagyobbak (?), próbáld ki hogy azzal alszol, hátha nem kelsz fel a sírásra.
"Igen, más ha itt laknának, mert akkor elfogadom"
A lópikulát fogadnád el! Akkor is itt sírna a szád, hogy "nem tudják megnevelni a gyereket, legyenek már tekintettel másokra" stb...
De ahelyett, hogy kiírod magadból és megerősítést vársz, hogy mennyire fair, már rég bekopoghattál volna a családhoz megbeszélni a problémádat
"Na megérkezett a sok panelban gyereket nevelő megmondó"
Neked is csak azt tudom mondani, amit már korábban is írtam, hogy a gyereken nincs hangerőszabályozó. És amúgy én kérek elnézést, hogy még nem tudtunk venni kertes házat, emiatt panelba szültem. De hogy megnyugodjon a lelked, írj a drága kormányunknak egy javaslatot, hogy foglalják törvénybe, csak azok vállalhatnak gyereket, akiknek családi házuk van
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!