Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Attól mert gyerekem van miért...

Attól mert gyerekem van miért nem lehet egy nyugodt délutánom?

Figyelt kérdés
Dolgozok hétfőtől csütörtökig 8tól 14ig, 15re ér be a buszom,így a kislányomért délután tudok menni oviba. Pénteken nem kell menni és mondta az óvónő, hogy azon az egy napon akkor vigyem haza délben a gyereket, én viszont mondtam, hogy nem mert otthon is van dolgom és azóta is bunkózik az óvónő. Múlthéten pénteken látott a boltba és kérdezte, hogy nem dolgozok, én meg mondtam, hogy nem, nem gondoltam, hogy ezért kérdezi.. Délelőtt boltba meg ahova kell megyek, főzök meg a házimunkát végzem. Meg egyébként is attól mert gyerekem van nem lehet heti 2 óra hossza nyugtom? Tű mit gondoltok erről?
2021. jan. 15. 14:07
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 anonim ***** válasza:
7%

Cukikam, hagy ne mondjam, ki a korlátolt. Tőlem beadhatja 7/24-be is a gyereket valahova és mindjárt van szabadideje elég. Azt is leírtam, hoyg az óvónő nem kötelezheti rá, hogy elhozza a gyereket és azt is, hogy mit kell tennie.Oda megy, ahova akar, amikor akar és azt csinál amit akar.

Szia.

2021. jan. 15. 16:15
 32/74 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ne félj, nagyon jól látja mindenki, hogy ki a korlátolt.

A véleményed a kutyát nem érdekli, csak sajnos nem tudsz elszakadni ettől a kérdéstől.

Nem tudom mit hiszel, kivel veszekedsz, de én most szóltam hozzá először az "Öhm" kezdetű hozzászólással. Viszont én végigolvastam a hozzászólásaid, és abból le lehetett szűrni, hogy korlátolt vagy. Ugyanis az empátia hiánya korlátoz téged abban hogy átérezd mások helyzetét, csak a saját "sikereidet" és az ebből fakadó véleményed rikácsolod. Ezért vagy korlátolt. Legyél már egy kucsit nyitottabb, nem halálsorra küldi a gyetekét, hanem oviban van. Eszem megáll.

2021. jan. 15. 16:22
 33/74 anonim ***** válasza:
92%
Magasról leszarnám az óvónőt 🤷🏼‍♀️
2021. jan. 15. 16:37
 34/74 A kérdező kommentje:
Ha nekem olyan gyerekem lenne hogy 2 órát csendben eljátszik egyedül az is más, de az enyém egy percig nem tud csendben maradni, elég eleven. Nekem kell ez a nyugi és kész
2021. jan. 15. 16:44
 35/74 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, ne érezd magad rosszul, ezek miatt a majmok miatt meg pláne ne.

Mindenkinek kell a szünet, az én idő, még akkor is ha ügyesen eljátszana egyedül 2 órát.

Nekem még csak 10 hónapos a lányom, hálisten ügyesen eljátszik egyedül fél órát, és akkor csinálhatom amihez kedvem van, de ez közel sem ugyanaz mint amikor az Apja elviszi fél órára sétálni és én egyedül vagyok otthon. Egyszerűen nem tudok kikapcsolni ha itt van, hiába van el jól magában.

Szóval ha elvan, ha nem, mindenkinek kell egy olyan idő amikor csak egyedül van.

2021. jan. 15. 16:55
 36/74 anonim ***** válasza:
100%

Ez mért divat újabban, hogy ha közösségbe megy a gyerek, az azt jelenti, hogy az anyja "bedugja" valahová?

Még oké ha napi 8 óra bölcsire ezt mondják, de már az is "bedugás" ha a kijelölt óvoda időben óvodában van? Már az iskola is csak szükségea rossz, mert a gyereknek csak otthon jó, ott van biztonságban, a játszótérre is csak prolik járnak, igényeséknél az is otthon van?

Ez amúgy egy magát generáló dolog. Ha ezt sugalljuk a gyereknek, meg magunk is így élünk a világban, akkor persze hogy idegen lesz mindenhol.

Lehet, hogy kényszerképzet, hogy az óvi jó, de a mostlett 2 éves lányom imád másokkal játszani, kb kétnaponta van társasága is, volt már, hogy a barátaink elvitték játszótérre, múltkor meg közölte velem a szomszéd kislánynál vendégségben, hogy "Anya egyedül megy haza". Szerintem 3 ev múlva egy klassz óvi élvezet lesz neki.

Ha meg szadisták az óvónők és vízzel locsolgatják, vagy megetetik vele a visszahányt tökfőzeléket* akkor keresek neki jobb óvit.

* Párommal csinàlták 40 éve. Talán innen a mostani szülők averziója.

Az óvónő meg ne passzolja le a gyereket a munkaidejében. Ha vmi okból speciálisan az én gyerekemről azt gondolja hogy sok neki, átmenetileg javasol egy-egy óvimentes napot, az is más, de ahogy olvasom, kb mindenkit bepróbàlnal ezzel, firtatjàk, ki melyik nap meddig dolgozik.

Ez meg olyan, mintha a 6kor záró boltból 5-kor kitessékelnének.

2021. jan. 15. 18:27
 37/74 anonim ***** válasza:
16,sajnálom a gyereked.
2021. jan. 15. 18:35
 38/74 anonim ***** válasza:
6%

Lehet szépíteni a dolgokat,de akkor is a te gyereked,ha nem tud egyedül játszani.Tanítsd meg!Én nem tudom felfogni,akkor minek vállal gyereket,aki úgy érzi nincs nyugta tőle!Csak dísznek?Sokan nyáron is beadták oviba a gyerekeket úgy,hogy anyuka otthon gyesen.Nekem meg ez az érdekes,hogy ennyire szabadulnának a gyerektől egyesek.Nem játszóház,vagy gyermekmegőrző az ovi.És van 3 gyerekem,bizonyos kommentelők szerint nincs...De van,és jólnevelt,jó tanuló gyerekek.Én 1 perccel sem adtam be a gyereket oviba,mint amennyit kellett,mert én vállaltam őket,szeretek velük lenni,foglalkozni,játszani velük!Eleget voltak a kötelező időben a kortársaikkal,uh ez elég rossz szöveg,hogy jaj,de kell a társaság.Kifogás az van.Aztán meg ha nagyon gyorsan felnő a gyerek,csak sopánkodnak sokan!

2021. jan. 15. 19:34
 39/74 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon fontos az ovi(kifejezetten nyáron), mert a gyerekek 3 hónap alatt úgy elszoknak a rendszertől, korlátoktól, hogy aztán fél évig szoknak vissza rá és nehéznek élik meg. Egy gyereknek fontos az állandóság, a kortársak, ezt pedig az ovi biztosítja, a szülő nem tud szerezni egy csapat barátot hirtelen, és nem is tudja fenttartani az ovis rendszert, mert mennie kell ügyetintézni meg háztartástvezetni meg főzni.

És igen, a legtöbb gyerek imádja, tényleg, nemhogy szereti, de imádja az ovit. Az enyémet most ki se lehet rángatni, mert oda jár a "szerelme" és van "titkos helyük", van 3 másik lány, akit ugyanúgy hívnak, és együtt bandáznak, meg van még egy csomó más klassz program is(a mi ovink szuper volt ilyenekben).. És igen, biztos a te gyereked vendégüllátja a keresztanyu, mama, papa, anyós meg az akárki, de a legtöbb szülő csak akkor tud kikapcsolni és egyedül lenni, amíg a gyereke oviban van. Illetve tudjuk, hogy akkor érzi magát jól a gyerekünk, jobban, mint velem kettesben, pláne, ha épp feszült vagyok és nincs türelmem vele ragasztani vagy a hátamon lovagoltatni és megvárni, hogy lecsutakoljon és betereljen az istállóba, mert ő épp ilyet szeretne.

3 gyerek az jó, mert ott van társaságuk, de képzeld már el ezt egykével! Megbuggyan otthon, mert nem tud senkivel játszani, csak az anyjával! Ez csak valami introvertált csendes gyerektípust elégítene ki, de szerintem egészségtelen még számára is.

Az, hogy akar heti 2-3 gyerekmentes órát, nem azt jelenti, hogy szabadulna, hanem nem akar minden szabadidejében a gyerekkel lenni! Ez egy teljesen normális és reális igény, főleg ha ő nem passzolja le heti párszor nagyiéknál, mint sokan! Ahol szeret lenni, ott legyen sokat! Azt hiszed szívesebben állna sorba a gyerek a postán az anyja mellett, meg ülne a bevásárlőkosárban és válogatná a hibátlan paradicsomot, mint hógolyózna a barátaival?

2021. jan. 15. 20:10
 40/74 anonim ***** válasza:
100%
Nekem olyan a munkahelyem, hogy pénteken fél kettőig vagyok csak, de mi ezért fél nyolcra járunk, így kijon a heti negyven óra, de a péntek rövid. Viszont hiába végzek előbb, alvasido van, el se hozhatnám olyankor. Más kérdés, hogy általában a főnök azt mondja, h vigyem még el a postát, aztan jó hétvégét, és ilyenkor el szoktam menni haza. Szerintem ez az én dolgom, nem az óvodáé. Megtehetnem persze, hogy ilyenkor elviszem ebéd után a gyereket, elrángatom magammal a postára (gyalog), aztán haza, de nem teszem. Egyrészt szeret az oviban játszani, annak se szokott örülni, ha rögtön uzsonna után elhozom, mert ő még ezt meg azt akart játszani. Másrészt meg nekem szükségem van arra a három órára hetente, amikor nincs otthon senki. Sokszor ilyenkor is az ugyeimet intézem, vagy rendezkedek otthon, de mondjuk ilyenkor meg tudok nézni egy olyan filmet, ami nem négyéveseknek való, vagy be tudom festeni a hajam nyugiban. Vagy csak élvezem, hogy csend van. El kéne fogadni, hogy nem vagyunk egyformák, van, aki nem igényli, hogy egyedül lehessen, más meg nagyon. Imádom a gyerekeimet, de egész nap vagy dolgozom, vagy ők zsizsegnek körülöttem, az ovis olyan hangos, hogy rettenet, még akkor is, ha egyedül játszik. Ennyi csend nekem maga a megváltás. Nyilván abba se halnék bele, ha pénteken is ugyanúgy négyig kéne dolgoznom, de ha már egyszer nem így van, akkor hadd gondoljak egy kicsit a saját igényeimre is.
2021. jan. 15. 20:28
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!