Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 20 hónaposan még mindig rossz...

20 hónaposan még mindig rossz szemkontaktus, van itt olyan,akinek nem lett belőle diagnózis? Többi lent

Figyelt kérdés

Sziasztok, 20honapos a kislányom, nem itt akarom megoldani a dolgot (oldjuk a megfelelő helyeken természetesen) csak érdekel, hogy reménykedhetek e még, hogy rendben van,csak ő ilyen ....

Ami aggodalomra ad okot:

- nem tart szemkontaktust, értsd úgy,hogy egyáltalán és senkivel (születése óta nem szereti),csak ha szeretne valamit vagy ha huncutkodunk,de pár másodperc az egész

- nem bujos, tud ölelni puszit adni,de magától nagyon nagyon ritkán

- nem szereti az idegeneket, egyenesen elutasító

- még nem tud kanállal enni,bár az evéssel alapból gondok vannak így nem annyira erőltettem eddig

- nagyon akaratos, makacs, keményfejű és visitos hiszti van,ha nem úgy van valami,ahogy O szeretné

- altatás másfél óra

- kezével néha ,,repdes,,ha ideges vagy ha nagyon boldog

-neha lábujjhegyen lép párat

- mozgásban le van maradva, nem lepcsozik, nem akar kismotorra ülni, egyensúlya elég rossz - tudom ezt oldani kell - el is kezdtük felméréssel, várjuk az eredményt

- gyerekkel nem tudom, néha elvan néha nem, volt hogy haza akart jönni már jatszohazbol,ha túl sok a gyerek az már sok neki úgy vettem észre , kifejezetten játszani meg nem játszik velük (kivéve kergetosdit)

- néha ismetelget bizonyos helyzeteket, ha pl valami tetszett neki utána napokig ismételgeti

-hanyatt fekve jatszik ,meg a fejét is a padlóra teszi közben,és úgy nézi amivel éppen jatszik

-egyik nagyszülővel és dedivel elutasító sajnos, nem akar velük játszani, sőt...

- családban van autista

Ami miatt reménykedem:

- 5szavas mondatokat használ,nagyon bő a szókincse, multidot, többes számot használ

- nagyon értelmes mindent megért

- nagyon okos (nagyon jó a logikája, ismeri a színeket, fogalmakat)

- ha hazaérek odafut és várja az ölelést ,puszit ad

- legobol állatokat épít, firkal,gyurmazik,szerepjátekozik, imádja a könyveket

- segít a hazimunkaban

- ha valamit rajzol vagy épít megmutatja, vagy mondja hogy anyuci nézd

- ha valamit elkövet jelzi, vagy ha beüti magát megmondja

- nevére általában reagál

- érzelmeket kezd felismerni,mondja ha anyuci morci vagy szomorú vagy boldog,de együttérzést nem nagyon mutat,ha pl. sírni lát

Nagyon nehéz ez, nagyon el vagyok keseredve,úgyhogy az ide nem illő hozzászólásokat kérlek mellőzzétek, nagyon félek, vannak napok amikor úgy érzem, biztosan csak ilyen természet,nehéz eset és egyszerűen nem szereti a szemkontaktust...nem tudom mit gondoljak,de közben meg annyira okos is,persze tudom,hogy ez nem zárja ki az autizmust, csak nem tudom mit gondoljak. Köszönöm ha végigolvasod és megosztod a tapasztalatod

tegnap 15:05
 1/3 anonim ***** válasza:
64%

Tudsz csinálni valamit ha autista?

Nem.

Akkor ennyi. Az idő kiadja a választ.

(A kedvenc storym egy ismerős (nem mellesleg óvodapedagógus), aki a kisfiáról mindenáron be akarta képzelni/beszélni, hogy autista. Vitte szakszolgálathoz, és láss csodát normálisnak titulálták. Ma már 9 éves amennyire meg tudom ítélni, tök normális kisgyerek, csak szómenése van)

tegnap 15:54
 2/3 anonim ***** válasza:
77%

"Tudsz csinálni valamit ha autista?"

Igen. Fejleszteni ezerrel. Nem azért, hogy ne legyen autista, mert az lehetetlen, hanem hogy minél jobban integrálható legyen. Ezért fontos a korai diagnosztika és a korai fejlesztés.

tegnap 17:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Ugy ertette az 1es h az alapallapoton nem tudsz valtoztatni... Minsig autista fog maradni.

Masik van akinek nem kell fejlesztes mert magasan funkcional.

Amugy meg ez az elmult 1-2 ebben lett divat h "uristenbiztosautistaagyerekem" elotte az ADHD volt meg hiper meg mit tudom mi. Ahogy manapsag ha valaki nem azimpi esetleg genyo is akkor tudi narcisztikus ... Wlotte pszichopata volt elotte skizofwn stb...

tegnap 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!