Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hónapos kisfiú gyenge...

3 hónapos kisfiú gyenge szemkontaktussal autizmusra utalhat?

Figyelt kérdés

Nagyon keveset néz rám, ölbe véve egyáltalán nem keresi az arcom, ha véletlenül megtalál a tekintete a pelenkázón, vagy a játszószőnyegen elmosolyodik, de aztán el is fordul. Ha rám is néz, akkor is csak a számat figyeli vagy a hajamat. Néha felkurjant de nagyjából ennyi a “gagyogása. A nap nagy részében valamelyik oldalra csapja a tekintetet. A játék nem érdekli, nem fordítja figyelmét a hangok irányába. A szüleim és mindenki más azt mondja hülye vagyok, csak ők még nem láttak autista gyereket/babát és azt hiszik mindez normális, amit leírtam, mert “pici”, de minden porcikám azt súgja, hogy ez így nincs rendben. A világot kellene jelentenem számára, mégis teljesen figyelmen kívül hagy, sokszor üresnek látom a tekintetét.

Ki volt még hasonlóképp? Mi lett a vége?

dec. 12. 20:05
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Ugye viccelsz?
dec. 12. 20:26
 2/29 anonim ***** válasza:
97%

3 hónapos.

Ne szórakozz már, nem is lát még rendesen 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Miért szulhetnek sült bolondok?

dec. 12. 20:33
 3/29 anonim ***** válasza:
95%

Mi lett a vége?

Minek könyörgöm?

Egy 3 hónapos csecsemőről beszélünk.

dec. 12. 20:34
 4/29 anonim ***** válasza:
95%

Nagyon soká lesz az,hogy ilyesmit ténylegesen ki lehessen mondani.

Egyébként nagyon vigyázz!!!,mert b@rom diagnosztizàló szakembereket fogsz találni aki bemondasra ramondja, hogy az , úgyhogy ezzel is óvatosan...

Nagyon pici még úgyhogy ne ezzel foglalkozz hanem a sok éneklés meg mese meg játék meg a kommunikáció meg mindent közvetitesz neki.

Szülő vagyok én is (apa) , nyilván aggodsz èrte de még nagyon pici, egy pillanat alatt változik a gyerkőc

dec. 12. 20:37
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
3 hónaposan én sem jelentettem a világot a lányomnak abban az értelemben, amire te gondolsz. 3 évesen már annál inkább, és eléggé fárasztó. És egy percig sem hittem róla hogy autista (nyilvánvalóan nem is az). Te egyébként sok autista babát láttál már, a rokonaiddal ellentétben? Cseppnyi paranoiát érzékelek az írásodból.
dec. 12. 20:44
 6/29 anonim ***** válasza:
96%
Sirok ezektol a kerdesektol komolyan 😭😭
dec. 12. 20:45
 7/29 anonim ***** válasza:
80%
Lehet nem lát vagy hall rendesen
dec. 12. 21:01
 8/29 A kérdező kommentje:

Diplomás pedagógus vagyok, 118-as IQ-val. Sült bolond nem vagyok de paranoiás igen, mert tudom milyen borzasztó nehéz egy autistával. Sajnos sok olyat olvastam mi az ami hajlamosító tényező: első baba, fiú, farosan született, allergia végig a terhesség alatt…

kérdésem leginkább azokhoz szólna akik már ilyen hamar észrevettek valami abnormális dolgot gyermekükön, akik később ASD-vel lettek diagnosztizálva.

dec. 12. 21:02
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

Még most tanul látni...

Nem írok többet, mert csak felesleges ijesztgetés lenne.

dec. 12. 21:02
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

9es vagyok.

Oké. 120 feletti IQ-jú (ha ez ilyen fontos...) Asperger szindrómás 9 éves lányom van.

Már szoptatás közben sem teremtett szemkontaktust,pedig szopott 2 évig.

Most ez segít neked? Amúgy az én eredeti végzettségem is pedagógus. Sőt,a gyógypedasszisztens tanfolyamot is elvégeztem a lányom miatt.

dec. 12. 21:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!