Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nektek, hogy néz ki a napirend...

Nektek, hogy néz ki a napirendetek?

Figyelt kérdés

Akinek 7-8 hónap körül van a gyermeke, Nálatok, hogy néz ki egy nap? Mikor kel, hányszor alszik egy nap, mit csináltok napközben, mikor van a fürdetés és utána mikor alszik el a baba? Alszik éjszaka végig, vagy kel, ha igen hányszor és, hogy alszik vissza? Veletek alszik vagy külön ágyban?

Kíváncsi vagyok másoknál, hogy van. Első gyerekem és nem tudunk egy fix napirendet tartani mert mindig máskor kel emiatt máskor fárad el és így sosincs egy fix kialakult napirendünk. Jó lenne példákat látni, mert rosszul érzem magam, hogy elrontom és rosszat teszek neki, hogy még nem alakukt ki az a szigorú fix beosztás.

Köszönöm ha leírod a Ti napotokat. :)

tegnap 20:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hat akkor valamit en is biztos elrontottam, de szigoru, percre pontos napirend nalunk soha nem volt, most sincs. :D De elunk, mindenki boldog, 2 eves mar, alszik ejszaka, szoval en ennek most hatranyat nem latom. Nem is tudom hogyan lehetett volna maskepp csinalni oszinten szolva, nem kenyszerithetem alvasra, ha nem almos, ha reggel 4-kor kel, nem tudom visszanyomni az agyba, hogy na marpedig te 7-ig alszol, kulonben nem jon ki a pontos napirned 🤷‍♀️

Nyilvan mindennek volt egy helye es ideje, a sorrendiseg oke. Tehat reggel felkeles, oltozes, reggeli, jatek es stb. Ez minden egyes nap kb ugyanaz. Kiveve, ha menni kell valahova.

De ha egyik nap 5-kor kelt, masnap meg 8-kor, akkor mar a 2 nap nem pont ugy fog kinezni; az lehetetlen lenne.

8 honaposan amugy meg napi 3x aludt, 30-40 percet. Ez volt a fix. De az hogy mikor, az mindig valtozott. Ejszaka is kelt kb 3-5 alkalommal, en aludtam az o szobajaban,de kulon agyban.

tegnap 21:34
 2/7 A kérdező kommentje:
Jó ezt olvasni, köszi! A környezetemben mindenki azzal nyomaszt, hogy már pedig szükséges a napirend, nagyon fontos, a gyereknek. De ugyan ezzel küzdök, hogy egyik nap sem ébred ugyanakkor. Egyik nap sem alszik napközben ugyanannyit. Ezáltal a következő alvás is eltolódik. Sőt most az elmúlt 4 napban lecsökkentette a napi 3,vagy volt, hogy 4 alvást 2-re. És ha fejen állok sem tudom háromszor altatni egy nap. Persze én is mindent próbálok ugyan olyan sorrendben csinálni, de ha egyik nap 6kor kel, akkor már 8kor kóstoltatom, ha másiknap 8kor kel akkor 10kor van a kóstoltatás és persze a rendes etetések és az alvás is változik így. Csak aggódok is, hogy esetleg emiatt nem tud kialakulni a kis biológiai órája, és nem tudja, hogy most mi van hol tartunk a napban.
tegnap 21:59
 3/7 anonim ***** válasza:
70%

Ma 8 honapos a kislanyom.

Napirend?😅 reggel ebred, fel 8-fel 9 kozott. Kicsi jatek, aztan megehezik mondjuk 10-11 korul, utana egy alvas. Alszik kb 1,5-2 orat, majd jatek megint, es hat a delutani alvasokkal bajban vagyunk. Mostanaban nem alszik delutan, de ma pl olyan nyugos volt, hogy semmit nem aludt egesz nap, reggel felebredt fel 10 fele. Azt is azert, mert tegnap ejszaka konkretan 2-2,5 orankent ebredt. Ha 6x nem voltunk fent, akkor 1x sem.

Egyedul ami fix, az a 19:30, furdes vacsora alvas. Kiveve amikor nem alszik delutan, es ma, amikor ugye egesz nap nem aludt, igy korabban kellett lerakni. Fogzik, frontos, a hazassagom valsagban, ezt is megerzi. Egyebkent ejszaka ugy ebred, hogy ugye legkesobb 8-kor alszik, aztan ejfelig meg legalabb 1x kel (van hogy 2x) aztan hajnaltol-reggelig meg 3x biztosan.

tegnap 22:13
 4/7 anonim ***** válasza:
70%

Pár nap múlva 8 hónapos. Nem percre pontos napirendnek kell lenni, hanem a tevékenységeknek követni egymást ugyanabban a sorrendben. Nálunk elég kaotikus, de mi tudjuk követni.

8-kor kelünk, cicizés, de ő megy vissza az ágyába még aludni. Ez az éjszakai folytatása, mert éjjel későn fekszik. Változó, mikor alszik vissza, de ha nem raknám vissza azonnal, soha többet nem megy be oda. Ugy általában 9-körül rakom vissza és fél 10-től 11-ig alszik. Akkor tízórai (kiváltva), utána elmegyünk, változó hova, közben alszik 2körültől. Ha nem megyünk el, akkor 2-kor ebéd és ott alszik cicin, ha elmentünk, akkor ébredés után. Kb.30-40percet alszik csak, nagyon ritkán 1óra. Utána dolgozunk 1, néha 2órát. Attól függ, mikor volt ebéd és alvás, normálisan 5-kor eszik, utána séta, újabb alvás. Ha az előző alvás kitolódott és ezáltal az evés is, akkor, 6-kor eszik, majd alszik. Fürdés fél 8-kor volt, de már inkább 8. Utána cicin még kicsit bóbiskol, de tényleg csak bóbiskolás, kivéve, ha közvetlenül fürdés előtt kelt. 11-ig játék, mese. 11-kor cici, alvás reggel 8-ig. Külön ágyban, közös szobában alszunk.Amikor leteszem felébred, de ha 10percen belül lefekszem én is, akkor egyedül visszaalszik, ha "kések", ordítás.

tegnap 22:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Mégis miert kellene fix szigorú napirend ?? Ti a katonaságnál vagytok ?
ma 00:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Nézd a napirend lényege nem az, hogy minden tevékenység ugyan abban az órában, percben történjen.

Hanem az, hogy a napirendi pontok nagyjából kövessék egymást.

Édestökmindegy, hogy reggel 6-kor, 8-kor vagy 9:30-kor ébred. Az a lényeg, hogy ha te teszem azt babatornával szoktad kezdeni a napot, akkor ébredés, etetés után babatorna legyen és ne kezd el mondjuk egyik nap fürdetni, másik nap tornáztatni, harmadik nap meg valami tök mást csinálni.

Amikor a kisfiam ennyi idős volt kelt amikor kelt, pelenkáztam, kivittem a fürdőbe arcot, fogat mostunk, majd mentünk a konyhába reggelit készíteni. Ő addig elmatatott a műanyagos szekrénybe.

Megreggeliztünk, aztán mentünk sétálni, bevásárolni, ügyet intézni.

Nagyjából dél körül/után haza értünk, peluscsere, ebéd, majd a nagyágyban meseolvasás, képeskönyv nézegetés, alvás. 2-3 órát aludt.

Ébredés után meg bent játszottunk (labdát guritottam neki, hangszerekkel csörögtünk, dögönyöztem, mondokáztam, énekeltem, ölbeni játékokat játszottunk stb.)

Csináltam a házimunkát, addig ő elmászkált körülöttem, vagy nézelődött, fiókot pakolt, felfedezett, uzsonnáztunk.

Aztán délután még aludt 40 percet, 1 órát.

Ébredés után már otthon volt az apukája, akkor ő is elvitte egy sétára, vagy otthon játszott vele.

Ezután hármasban megvacsoráztunk, vacsora után már soha nem volt játék, kis fényt kapcsoltunk, majd jött a fürdés.

A hálószobában mindig csak ilyenkor volt bekapcsolva az éjjeli lámpája, ez jelezte a hosszú alvás kezdetét.

Mese olvasás után, már csak a macilámpa világított.

Ebben a korban már azt ette amit mi, csak éjszaka cicizett, volt pár ébredés.

Általában az esti rutin volt "kőbe vésve" ahhoz tartottuk magunkat bárhová mentünk.

Azt mindig próbáltuk 8-ig befejezni, vagy legkésőbb akkor elkezdeni.

ma 04:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Sajnos az én gyerekemet marhára nem érdelte, hogy mi mit akarunk, úgyhogy nem sikerült soha napirendet kialakítani. Mondjuk szerintem meg is őrültem volna ha óramű pontossággal kell mindent csinálnom
ma 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!