2 kisgyerekkel hogy alakult a napotok, napirendetek? Mikor alakult ki? Hogy oldottátok meg a dolgokat?
2,5 éves a nagy, 4 hetes lesz a kicsi. Eddig nagyon jó dolgom volt, itthon volt a férjem, de már megy vissza dolgozni. Sajnos már az sem fix, ami a nagylannyal az volt, pl az esti fürdés, valahogy minden borult és ez nagyon zavar. Bár úgy vagyok vele, hogy majd akkor tud igazán kialakulni valami, ha napközben csak 3-an leszünk és ténylegesen én csinálok velük mindent napközben.
A legnagyobb problémám az altatással van. A nagylány hintaban szeret elaludni, hogy közben énekelek neki, de közben ha a kicsi sír, nem tudok ketteszakadni. Most apuka foglalkozott a kicsivel, de áztan cseréltünk, mert egyfolytában cicizni akar mostanaban. Játszani is úgy játszok a naggyal, hogy közben a kicsi szopizik.
Megkoszonnem, ha meselnetek rola, hogy hasonló korú gyerekeknel ki hogy csinálta, oldotta meg a mindennapi dolgokat. Tudom, hogy más akár az első naptól egyedül csinál mindent, tudom, hogy megoldhato, de tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Nekem 21 hónapos nagy , 5hetes a kicsi.... Apuka itthon van velünk, de az elmúlt héten beteg volt, úgyhogy én voltam a gyerekekkel, o max bevasarolt, mosogatott...
Nekem szerencsére a kicsi nyugodt baba, de este kB 6-tól fel 10-ig csak nagyon rövid időkre tudom letenni...
Én úgy csinálom, hogy reggel gyorsan feloltoztetem a nagyot, aztán mehet játszani. Gyorsan készítek reggelit, atcsomagolom a kicsit, aztán míg a nagynak kanalazom a zabkasat, addig a kicsit szoptatom. Igazából sokszor ugyanez van ebed/uzsonna/vacsora alatt is, hogy mindketten egyszerre esznek, vagy én eszek úgy, hogy közben a kicsi szopizik. Este ha a kicsi nyugtalan, szintén cicizik, míg a nagyot sportkocsiban elaltatnom (délben is így alszik már nyár óta, mert így viszonylag gyorsan elalszik, a kiságyban pedig csak visitott). Éjjel 1-2ora alvás után megébred és akkor atteszem magam mellé az ágyba, a kicsi kiságyban alszik.
Játszani nagyon nincs időm. Mikor szopizik a kicsi (és a nagy nem eszik), akkor leulok az ágyra, a nagyobb hozza az autóit, azokkal játszik mellettem, vagy legózik, én kommentalom, beszélgetek vele közben, vagy hozza a könyveit az ágyra és olvasunk, amíg szoptatok. Mikor dolgom van, igyekszek a nagyot mindenbe be vonni - segít krumplit mosni, egyik edenybol a másikba pakolni, porszívózni, stb. A kicsi legtöbbször a kiságyban van, ha nem alszik és nem tudom felvenni, mert Pl főzök, és nem is sír, csak nézelődik, akkor szoktam neki énekelni, kontrasztos könyvet lapozgatni...
Szabadidőm nagyon nincs, de azért rosszabbra számítottam, eddig egészen jól megy minden, de az is igaz, hogy mindkét fiú mindent megtesz, hogy könnyen menjen velük (ugyan az idősebb dackorszakos, de azért még lehet vele birkózni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!