Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisgyerekes anyukák az oviba...

Kisgyerekes anyukák az oviba járást hogy oldjátok meg egy ovis és egy újszülött mellett? És milyen a napirendetek úgy hogy tök egyedül vagytok?

Figyelt kérdés

A pici 1 hónapos a nagy kiscsoportos. a férjem sajna munkanélküli volt, alkalmi munkák mellett megoldottuk az ovit.

Most új munkahelyen kezdett. Vagy reggel 7-tól este 7-ig dolgozik. Vagy este 7-től reggel 7-ig. Heti hat nap csak a vasárnap szabad.

A nagy most nem jár oviba, mert én nem tudom elvinni, de látom rajta hogy nagyon hiányzik neki. Sajnos megkérni sem tudunk senkit, de nem is menne mással. Reggel 6 előtt meg nem tudjuk bevinni.

A napom egy nagy káosz, meg az éjszaka is. Néha menni is alig bírok, még nagyon fáj a gátvarrás. Teljesen ki vagyok.

Fözni éjszaka szoktam 1 héten 1x, többre nem vagyok képes.

Most még nappal sem tudok pihenni a picivel, mert a nagy igényli a foglalkozást

Ja Pesttöl lakunk 25km-re, és a férjem Pesten dolgozik váltásra be kell érnie.(fél 7)

2011. jan. 10. 21:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Miért nem viszed be te?

Azt nem írtad, milyen messze van az ovi, vagy mivel jártatok eddig

Nekem amikor ekkora volt kicsi volt, hogy én vittem nagyot suliba. felkeltettem, felöltöztettm a kicsit, kocsiba be és indulás.

vagy nem jár egy darabig oviba.

2011. jan. 10. 21:49
 2/11 anonim ***** válasza:

Én 2 hetes kora óta fogtam tettem reggel a kcist a babakocsiba és vittük a nagyot. Délután ugyna gíy mentünk érte. Ja és ez télen volt.

De láttam másokat is akik így csinálják meg lehet oldani.

2011. jan. 10. 21:50
 3/11 A kérdező kommentje:

És felbírtál kelni? A picit szoptattad, és úgy indultatok?

Milyen volt a napirended?

Mert ha hajnalban szopik a következő szopiig alszunk ez néha 8 néha 9 körül van.

A nagy is alszik 8-ig. Az ovi 20perc séta oda, de a gátvarrás még annyira fáj, hogy néha menni is alig bírok, meg zsibbad a lábam, ez nem tudom mitől lehet.

2011. jan. 10. 21:58
 4/11 anonim ***** válasza:
Mi is kb. 1 hónapos volt a kicsi, mióta hoztuk-vittük a nagyot oviba. Persze örülünk ha apa el tudja vinni a nagyot oviba, de már átéltünk egymás után három hónapban 10-10-10 napot külföldön volt apa. Nehéz volt, de vége.
2011. jan. 10. 21:58
 5/11 anonim ***** válasza:

első

szerintem ez nem normális, hogy még mindig ennyir efáj, orvostól nem kérdezted?

Ilyenkor simán sétáltam 2-3 órákat mindeféle fájdalom nélkü, pedig varrtak kívül-belül rendesen.

2011. jan. 10. 22:01
 6/11 A kérdező kommentje:

Doki azt mondja várjuk meg a 6. hetet mivel repedtem és utána vágtak, elhúzodhat a gyógyulás.

Az elsővel nem volt ilyen gondom, ott még vágás sem volt.

Napirendet írna valaki?

Az elsővel is megőrültem az elején, de egy hónap után már sokkal jobb volt.

Most nagyon szét vagyok csúszva, és semmit nem tudok megcsinálni.

2011. jan. 10. 22:06
 7/11 anonim ***** válasza:

Ezen én is gondolkodtam. Aztán megoldódott, mert a nagy nem lett még szobatiszta, úgyhogy nem tudtam vinni oviba. Néha rossz volt, hogy 2 gyerek volt otthon. Pláne, amikor altatni akartam. De tényleg voltak előnyei is. Nem kellett a hidegben a 2 gyereket cincálni, napjában kétszer. Emiatt a kicsi alvását, szoptatását nem kellett megzavarni. És nem hozta haza a nagy a betegségeket az újszülöttre. Szerintem ne erőltesd, próbáld úgy kialakítani a napirendet, hogy amíg szoptatsz, altatsz, addig a nagy is ellegyen. Én kaját rendeltem. A helyi óvodából 550 Ft/nap/fő. Szerintem ha főzöl sem lehet nagyon olcsóbban kihozni.

Az első két hónap volt nekem nagyon rossz, mert a kicsi éjjel fent volt, és persze a nagytól nem tudtam nappal pihenni. De ez egy elég rövid időszak, úgyhogy ki lehet bírni. A naggyal meg értesd meg, hogy néha egyedül is lehet játszani. Én akkor foglalkoztam vele, amikor a pici nappal aludt. Egyébként ha betettem valami zenés mesecd-t, elég jól elvolt vele. Próbáld meg bevonni a kicsi körüli teendőkbe.

2011. jan. 10. 22:19
 8/11 anonim ***** válasza:
Szomszédunk úgy csinálta, hogy felkeltette reggel a picit is (a nagy már 2 hónapja bölcsibe járt, mikor a pici megszületett), mindkét gyerkőcöt "elkészítette", és babakocsival elindultak úgy reggel fél 8 felé gyalog a bölcsibe (mondjuk, közel van). Azt nem tudom, mikor keltek, de gondolom talán 1 órával indulás előtt. Hazafelé bevásárolt, ezt is letudta egy úttal, és kész. Nektek messze van az ovi gyalog?
2011. jan. 11. 06:50
 9/11 anonim ***** válasza:

Az nem normális szerintem, hogy még mindig ennyire fáj! Gondold végig, még egy nagyműtét után sem tart ennyi ideig a fájdalom! Mindenképpen menj el dokihoz, nehogy már azon a 2 héten múljon még!

Amúgy mi a pici 2 hetes kora óta visszük-hozzuk a nagyot az oviba. Úgy csináltuk, hogy a kicsit max. fél 8-kor keltettem, cici, öltözés, a nagy addig mesét nézett. Max. 1/4 9-kor indultunk, mondjuk mi kocsival járunk, mert messze van az ovi, csak szép időben sétálunk délután.

Ja és a kicsi nov-ben született.

Kicsit lazábban kell kezelni a dolgokat, nem jó mindenért aggódni! :)

2011. jan. 11. 07:35
 10/11 anonim ***** válasza:

Igen felbírtam kelni. Miért lett volna ez gond. Ált reggel 6kor szopizott. Aztán aludt még a nagy kel fél nyolckor. kicsi is ébredt.Öltöztünk és mentünk az ovi nekünk 30 perc séta oda ugyan annyi vissza. Mikor hazaértünk ettünk. Ha nagyon éhes volt megszoptattam az oviban. Ez nem volt gond.

Déli szoptatás után indultunk és mentünk a nagéyrt. Így telt.

Gátseb nem fájt.. mert hamar felkeltem szülés után. Nem szabad sokáig feküdni vele.

Ha pedig nem jól voltam hát nem jól voltam nem érdekelt senkit. Férjem reggel elment dolgozni én meg vittem a gyerekeket.

Anyósék hiába laknak a városban leszrták,ohgy hogyan is van.

2011. jan. 11. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!