3 hónapos kisfiú gyenge szemkontaktussal autizmusra utalhat?
Nagyon keveset néz rám, ölbe véve egyáltalán nem keresi az arcom, ha véletlenül megtalál a tekintete a pelenkázón, vagy a játszószőnyegen elmosolyodik, de aztán el is fordul. Ha rám is néz, akkor is csak a számat figyeli vagy a hajamat. Néha felkurjant de nagyjából ennyi a “gagyogása. A nap nagy részében valamelyik oldalra csapja a tekintetet. A játék nem érdekli, nem fordítja figyelmét a hangok irányába. A szüleim és mindenki más azt mondja hülye vagyok, csak ők még nem láttak autista gyereket/babát és azt hiszik mindez normális, amit leírtam, mert “pici”, de minden porcikám azt súgja, hogy ez így nincs rendben. A világot kellene jelentenem számára, mégis teljesen figyelmen kívül hagy, sokszor üresnek látom a tekintetét.
Ki volt még hasonlóképp? Mi lett a vége?

118-as IQ nem valami magas. Autista gyerekemnek magasabb, akin éppenséggel 3 hónaposan semmi se látszott. Hogy is látszott volna...
Diplomás pedagógus, mi? Na ezért tart ott az oktatás.

Én meg csak erttsegivel rendelkező egyszerű munkás vagyok, mégis tudom, hogy egy 3 hónapos gyerekre nem lehet ramondani, hogy autista
Azt tudtad diplomás pedagógusként, 118-as iq-val, hogy a gyerekek bizonyos korig produkalhatnak autisztikus tüneteket?

"első baba, fiú, farosan született, allergia végig a terhesség alatt…"
Ezek közül melyik az, ami hajlamosít autizmusra? Segítek: a tudomány mai állása szerint egyik sem, az autizmus háttere genetikai.
"tudom milyen borzasztó nehéz egy autistával"
Ez általánosítás. Ahány autista ember, annyiféle. Vannak, akik értelmi fogyatékosok és vannak, aki pl. magas rangú professzorok és nem is feltétlenül tudják magukról, hogy autisták.
Tájékozódj még egy kicsit azzal a 118-as IQ-ddal, ne csak butaságokat olvass össze.

Lexikálisan lehet nem vagy buta..
De az élethez sajnos igen..

16!
10es vagyok. Az én lányomom is látszott már baba korában is, hogy autista.
20 hónapos korában már vittem is a Szakértői Bizottság elé, rögtön kapott egy átmeneti kódot,és kezdtük a millió korai fejlesztést.
Ami abba se maradt 3 éves koráig, utána folytattuk a normál fejlesztést 7.5 éves koráig.
Ma már iskolás, évfolyamelső olvasásból, kitűnő tanuló. De rengeteg probléma van vele. Nagyon sok. Szociálisan nagyon gyenge, stb stb.

😂😂😂😂😂😂
Diplomás pedagógus vagyok, 118-as IQ-val 😂😂😂😂😂😂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!