Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért csak fél órákat alszik...

Miért csak fél órákat alszik a babám és hogy tudnám visszaaltatni?

Figyelt kérdés
Lassan 4 hónapos, de már egy hónapja fenn áll ez a helyzet csak egyre rosszabb. Nappali altatásoknál fél óránként mindig megébred és egyre kevesebbszer tudom visszaaltatni. Este eddig jó alvó volt, de egy hete mostmár az se az igazi, de inkább a nappali alvásokról szól most a kérdés. Tudom, hogy valószínűleg ilyen az alvásciklusa, hogy félóránál van egy felületesebb alvási szakasz, ahol könnyebben megébred, úgyhogy igazából ez nem kérdés, csak az, hogy mit csináljak. Mindenhogy szoktam altatni, nagyágyban melléfekve ciciztetés közben, babakocsiban tologatva, magamra kötözve stb. Az elaltatással nincs is gond annyira gond csak a VISSZAaltatással. Vagy hagyjam, elég csak a félóra? Én úgy tapasztaltam, ha legalább egyszer alszik egy hosszabbat napközben, akkor sokkal kiegyensúlyozottabb, plusz akkor elég csak háromszor altatni, így meg négyszer plusz ugye az esti altatás.

tegnap 19:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem tudsz tenni, ez ilyen.

Ez nekünk addig állt fenn, amíg át nem tért 1 alvásra 14 hónaposan. Utána lett fixen 1,5-2 órás alvása. Addig 3-4 30 perces alvásai voltak, majd 2.

tegnap 19:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez volt. Én azt csináltam amit egy "szakértőtől" hallottam egy videóban. Meg kell próbálni visszaaltatni, akkor is ha sikertelen, újra és újra próbálni kell minden alkalommal vagy figyelni és mielőtt lejár a 30 perc egy picit megmozdítani, hogy picit megébredjen és átlendüljön egy újabb alvásciklusba.

Ha nem válik be akkor majd az idő segít.

Most 6 hónapos a lányom és már 5 hónapos kora óta elhagyta ezeket a 30 perces alvásokat (kivéve az utolsó délutáni alvása)

tegnap 20:15
 3/3 anonim ***** válasza:

En nem szenvedek az altatassal.. ha latom almos leteszem :).van hogy fel orat alszik de van hogy 15- ejfelig :). Nagyon valtozo. Nincs hiszti, kiegyensulyozott babam van most fel eves :). Akkor eszik amikor jelzi :) furdes este 19/20 kornyeken van ha veletlen a delutani alvasat kitolja ejszakaba akkor nem kelltem fel :). A furdes egyebkent oltasos napokon elmarad ha nem igenyli :).

Minap olvastam facebookon hogy a gyerkoc felebred reggel 5: 30 fele es az anyuka 1.5 oraig altatja mire vissza alszik 😂 hat en olyan jot nevettem 1,5 oraig eroszakolja a gyerekre az alvast mikorbe inkabb normalisan leulne vele foglalkozni es lehet 1 ora mulva aludna is konnyeden. En nem birom ezt a mar akkor is alszol mert en vagyok az anyad es jobban tudom

tegnap 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!