Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én csinálok valamit rosszul,...

Én csinálok valamit rosszul, ha a lassan 16 hós lányom még mindig nem áll önállóan és így nyilván a lépegetés is messze van?

Figyelt kérdés
9 nap múlva lesz 16 hós, csak kapaszkodva áll, a konduktor szerint minden rendben van, csak nagyon óvatos és enyhén lazább az izomzata, de nem javasolt plusz tornát, csak hogy minél többet ácsorogjon, hogy erősödjön, esetleg a bútor melletti lépegetésre motiváljam. Emellett viszem közösségbe is, ahol többen már totyogósok, hátha az kedvet csinál neki, de mintha nem is érdekelné, jól elvan a mászással. Azt egyébként 11 hósan kezdte (mint mindent egy picit később a nagy átlagnál). Mit tehetnék még érte? Vagy felesleges ezen feszülni?
ma 12:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekunk picit lazabb izomzattal 19,5 honaposan tanult meg jarni. Uszas es torna mellett…

Szoval en azert lehet, hogy csak eroltetnem azt a tornat, de neurologushoz vinnem, o allapitja meg, hogy mi kell!

A kapaszkodas nelkuli allas az csak jaras utan jott nalunk, elobb ment, mint meg tudott volna allni. Ez alapvetoen nem baj, sokszor van igy.

Az a baj most itt, hogy nem is lepeget butorok mellett kapaszkodva, azt kellene pedig mar.

ma 12:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mit mondd a gyerekorvos? Ezt azért jelezned kéne neki, ha meg nem csinál semmit, akkor ideje váltani, más véleményét kísérni. Ahogy írták a bútorok melletti lépegetést kellene már csinálnia..
ma 12:19
 3/7 A kérdező kommentje:

De a bútorok mellett lépeget már, csak nem minden nap akarja olyan gyakran. Neurológusnál is jártunk 9 hósan (oda azért küldtek akkor, mert még nem ült és nem mászott), ott is mindent rendben találtak.

16 hósan megyünk vissza konduktorhoz, ha ő is látja, hogy 2 hónap alatt sem történt óriási előrelépés (kb ugyanez volt 14 hósan is), talán elküld, de majd forszírozom...

Igyekszem nem hasonlítgatni sosem más babákhoz, mert tudom, hogy mindenki más ütemben fejlődik, de amikor ma a baba-mama jógán azt láttam, hogy a 8 hónapos kisbaba nemhogy feláll önállóan, de meg is áll stabilan, épphogy csak nem lépeget, azért néztem, hogy miaf*sz (bocsi) :D. Ilyenkor kicsit nehéz megemészteni meg elhinni, hogy tényleg ilyen óriási különbség lehet, hogy a feleannyi idős baba már előrébb tart mozgásban, és ilyenkor nem tudok nem arra gondolni, hogy esetleg én nem csináltam valamit jól...

ma 12:23
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát a leírásodból ez jött le, hogy nem csinálja. Ha ennyi helyen voltál már vele, akkor nyugodj meg. Minden gyerek elterő ütemben fejlődik. Szerintem csak túlaggódod..
ma 12:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
18 hónapos koráig kell elindulnia. Addig még van ideje és erősödhet a lába, kedvet is kaphat hozzá. 2 hónap alatt sok minden változhat. A fiam sem indult el 17 hónaposan, adott beutalót neurológiára, ott azt mondták, minden rendben van vele. Mikor betöltötte a 18. hónapot, rá pár napra fogta magát és elindult minden előzmény nélkül. Ha 18 hónaposan sem indul el, a gyerekorvos úgyis tájékoztatni fog a további teendőkről. Befolyásolni nem tudod, vezetgetni sem szabad.
ma 12:30
 6/7 anonim ***** válasza:
68%
Nekünk bár feszes izomzat volt,de a dévény torna vált be igaz akkor még kis baba volt( doki szerint csak lusta,ja persze) így is fél évvel lemaradt mert hittünk az orvosnak...
ma 12:48
 7/7 anonim ***** válasza:
52%
Az orvosok szerint és szerintem is minden rendben volt a fiam izomzatával, felépítésével, 9 hónaposan állt, 10 hónaposan kapaszkodva ment, ha fogtuk a kezét ment, de ha elengedtük megállt, nem mozdult, csak ha kapaszkodni tudott. 15 hónaposan indult el magától. Egy év múlva derült ki, hogy gyengénlátó.
ma 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!