7 honaposan felallt es lepeget! Nem korai?
Ha magától csinálja és nincs szándékosan ebbe a helyzetbe rakva akkor nem gond. Pláne hogy előtte kúszott és mászott is.
Így hogy minden mozgás forma úgy jött egymás után ahogy kell így nem hinném hogy baj
A baba akkor jár, amikor akar. Nem gondolkodik azon, hogy jaj nekem csak 5 hónap múlva kéne elkezdenem járni, akkor még maradok ülve...
Egyik barátnőm kisfia 6 hónaposan kezdett járni, most másfél éves, szalad, focizik. Persze a dokival vagy védőnővel konzultálj, hogy a gerince miatt kell e valamire figyelni.
Túl sokat van kiságyban. Nem szerencsés, pont emiatt, mert felhúzza magát.
Egyébként ettől még nem fog elindulni, ahhoz sokkal több kell. Én annyit csinálnék, hogy leraknám a szoba közepére, aztán onnan oldja meg. Kénytelen lenne kúszni, majd mászni. A mászásnak nem kéne kimaradnia...
9 hónapos a lányom, szóval tartós hatásokról nyilván nem tudok beszámolni, de pontosan így alakult nálunk is, ahogy nálatok- 6 hósan kúszott, 8 hós kora előtt viszont kutyázásból mászás helyett egyszerűen felállt, majd pár napra rá bútorok mellett kapaszkodva lépegetett. Mostanság azt gyakorolja, hogy meg tud-e állni anélkül, hogy kapaszkodna, csak úgy egyedül. Viszont időközben mászni is elkezdett, szóval nem maradt ki teljesen.
Amúgy pont a napokban olvastam egy cikket, hogy ha kutyázik, akkor igazából tudna ő mászni, csak valamiért nem akar. A kúszás az egyenértékű ebből a szempontból a mászással, mert ugyanúgy összehangolt mozgásról van szó, ahol felváltva kell a jobb-bal oldalát használnia, szóval ha egyik vagy másik esetleg ki is maradna, nem nagy probléma. De mondom, nálunk pl 1-2 héttel az első felállást követte a mászás is, azóta úgy közlekedik, szóval simán lehet, hogy nálatok is ez lesz a sorrend.
Nálunk is amúgy a kiságy rácsaiba kapaszkodva állt fel először, csak nem bentről, hanem kívülről fogta meg őket... Ha fel akar állni, akkor halál mindegy, hogy hol van sokat és hol nincs, megtalálja a módját.
Ha kimarad mozgásfejlődési lépcső vagy felcserélődik, az lehet baj az okosok szerint, mert máshogy alakulnak az idegrendszeri pályák, nő az esélye a tanulási zavaroknak.
Személy szerint én erre meggyőző bizonyítékot még nem láttam, pedig a nagyon korai mozgásfejlődésű gyerektől a megkésettig minden van a családban.
Amúgy ja, nálunk keresztfiam 6 hónaposan felállt, 7 hónaposan konkrétan futott. Az apja is gyors mozgásfejlődésű volt, nagyon keveset kúszott és mászott. Én ennyi idősen még fordulni sem tudtam rendesen :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!