7 honaposan felallt es lepeget! Nem korai?
11. vagyok. Elég nevetséges, hogy mindenkit, aki azt írja, hogy nem biztos, hogy jó, ha túl korán kezd valamilyen mozgást egy gyerek, azt lepontozzátok. Én a magam részéről csak segíteni akartam a Kérdezőnek (szerintem a többiek is), nem írtam hogy biztosan gond van, de lehet gond, ezért egy vizsgálatot nekem a helyében mindenképpen megérne. Ha nincs gond, lehet örülni.
Hozzáteszem, hogy nekem már van egy 9 éves fiam is, aki mindent szépen, időben csinált. Nem, nem állt fel 6-7 hónaposan, nem futott 9 hónaposan stb. Ellenben első osztály vége óta folyékonyan olvas, nem győzzük venni neki a könyveket, míg a barátnőm fia, akivel egyidősek és aki mindig mindent előbb csinált, két szót nem tud összeolvasni, diszlexia gyanús.
21: állandóan az ijesztgetés megy ebben a témában, pedig nem túl sok bizonyíték van az ok-okozati összefüggésekre. Arra van adat, hogy a tanulási zavarokkal küzdőknek vagy éppen hiperaktívaknak vannak motoros deficitje is, de az eléggé sekélyes megközelítés, hogy jajj, felállt, azonnal gyógytorna mert nem fog tudni olvasni... Nem tudják hogy ezek között pontosan milyen összefüggések vannak, illetve hogy a mozgásfejlődés normális mederbe való erőltetése és szadizás ér-e bármit is a valóságban. Ezt amúgy rettentő nehéz vizsgálni is, mivel kevés komplexebb dolog van a gyerekek korai fejlődésénél. Ezért van az, hogy ahány megközelítés, annyiféle hipotézis. Ráadásul olyanok, hogy jó sok kivétel van minden alól.
Az anekdoták meg nem számítanak, csak arra jók hogy az ember megnyugtassa vagy éppen marcangolja önmagát, mit hogyan csinált a gyerekével.
Óó a csoda dévényes torna ami ingyen (ja nem) "segít" azokon akiknek mozgássérült a gyerekük (ja nem). Ez persze a babák 90%-a akinek szüksége van a csodatornára.
A Dévényes nem megoldás mindenre, hiába mondják azt, nekik anyagi érdekük hogy beléd állítsák a sząrt, hogy hátnem muszáj, max nem lesz jó sportokból.
A másik pedig hogy a felsorolt dolgok nem bizonyítják a tanulási nehézséget. Hány olyan gyerek van aki diszlexiás és mindent tankönyv szerint csinált? Elárulom, sok. Nem kell ijesztgetni a kérdezőt, semmi baja a gyerekének, de ha van, akkor sem kell kínozni a dévényessel. Hagyjuk meg azt azoknak akiknek tényleg szükségük van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!