Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tehetnék? Milyen módszerek...

Mit tehetnék? Milyen módszerek léteznek amik nem ártanak a babának, illetve nem befolyásolják a szülést?

Figyelt kérdés
Párom múlt héten hazahozta a munkahelyi nyavalyáját amit sikeresen elkaptam. Borzasztó fullasztó köhögés illetve orrfolyás. A legnagyobb problémám az hogy március 8-ra vagyok kiírva szülni és nem fogok levegőt kapni ha folyton köhögök vagy el van dugulva az orrom. A háziorvosom nem fogadott de felírt egy Sinurpet nevű készítményt amitől csak rosszabbul érzem magam. A nőgyógyász is csak annyit mondott hogy ha nem vagyok lázas akkor nincs gond. Valamint front érzékeny a kicsi ami miatt szanaszét tapos (38.héten 4000g-osnak mondta az orvos) és az okozott fájdalomtól kimerülök. Az orrdugulástól és a köhögéstől aludni sem tudok. Hársfa illetve bodzatea nem játszik mert rosszul leszek tőle. Keresgéltem a neten is de egymásnak ellentmondó információkat találtam és inkább nem kockáztatnék.

tegnap 15:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Igyál olyan teát/folyadékot, amit szeretsz, a meleg bőséges folyadék a lényeg, pl. csipkebogyó tea is szuper. Lehet még citrom, méz. Fürdésnél eukaliptuszos tusfürdő, vagy fürdősó. Lehet inhalálni is. Mehet egy kis extra C vitamin.
tegnap 16:00
 2/16 A kérdező kommentje:
Sajnos kádam nincs, zuhany alatt szoktam magam kicsit "megforrázni". C vitaminról még a terhesség legelején leállított a védőnő, bár azt nem mondta meg miért hagyjam abba. Így azt eddig nem szedtem, de lehet megpróbálom. Gondolom nem fog nagy kárt okozni ebben az utolsó pár napban.
tegnap 16:50
 3/16 anonim ***** válasza:
83%
Herbal swiss szirup és por. Terhes vagy szoptató nőknek van.
tegnap 17:07
 4/16 anonim ***** válasza:
27%

Mivel vírus, szépen kipihened, mert mást nem tehetsz. Arra nincsen csodaszer, viszont ha olyan szarul vagy, és "jönnie kell" a babának, mert terminusba értél, akkor esélyesen megcsászároznak.

Az helyi érzéstelenítés, nem kell altatniuk.

Vagy megszülöd hüvelyen keresztül és közben próbálsz levegőt is kapni - ez orvos függő.

Unokanővéremet nem császározták, mert egy phasz volt az orvosa, ő azt mondja, élete legszarabb szülése volt (3 gyereke van), konkrétan fuldoklott közben.

tegnap 17:10
 5/16 babyboom567 ***** válasza:
46%

Atyaég!

Te végig nem szedtél c-vitamint terhesen?Skorbutot akartál kapni?

Azt tudod, hogy minden sejtosztódáshoz,mindenhez,a sejtek alapvető építőköve a c-vitamin.És azt is,hogy a szervezeted nem raktározza?Hogy csak annyit tud a szervezeted és a fejlődő kisbaba felhasználni, amit beviszel,a "felesleget" kipisiled,tehát a baba nem tud a c-vitamin "raktáradból" töltekezni,mert ilyen nincs?

Komolyan létezik ilyen védőnő,aki ilyet tanácsol?Én ezt komolyan el sem hiszem.

(nem lehet táplálkozással bevinni annyi vitamint és nyomelemet amennyi szükséges,olyan mértékbe le van romolva a talaj,és a termények tápanyag szintje.Napi 20-30 kiló gyümölcsöt zöldséget kellene enned,hogy elérd azt a tápanyagszintet, amit kb 100 éve tartalmaztak a termények.)

tegnap 17:13
 6/16 babyboom567 ***** válasza:
64%
Ne haragudj, nem bántani akartalak, csak annyira ledöbbentem,hogy egy védőnő,hogy mondhat ilyet.
tegnap 17:22
 7/16 anonim ***** válasza:
45%
Az én háziorvosom ezt a weboldalt javasolta. Ő is itt nézte meg, hogy használható-e egy-egy gyógyszer. Illetve a tanácsai: reggel este paracetamol alapú lázcsillapító/fájdalomcsillapító, C vitamin, sok-sok folyadék, és fagyi vagy valami, ami hideg, és helyileg kicsit hűti a torkodat, de pl ha jól látom, akkor tantumverdét is használhatsz. [link]
tegnap 17:55
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Valóban kissé érdekes a védőnő akihez tartozom, ahányszor kérdezem valamiről, mindig kitér valami más témára.

Köszönöm a weboldalt is, meg fogom nézni.

tegnap 19:10
 9/16 anonim ***** válasza:
5ös azt tudod, hogy várandósan a fokozott c vitamin bevitel megterheli a vesét és kövesedést okozhat?
tegnap 19:44
 10/16 anonim ***** válasza:
74%

C vitamin betegen nyugodtan mehet 5000mg is - 9es valasza helytallo de betegen a C vitamin fogyasztas nem gond mivel nem allando es amugyis mindjart szulsz 🙂 a felesleg kipisiled mivel vizben oldodo vitamin

D vitamin rendes napi adag!!!

Gyomberes fokhagymas mez napi 3 teas kanallal (mezbe keversz friss daralt gyombert es fokhagymat)

Sok folyadek, pihenes, orrfujas,

Szaraz vagy hurutos kohoges??? Mert mas kell mindkettore.

A sinupret amugy jo gyereknek is adjak.

tegnap 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!