Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tehetnék? Milyen módszerek...

Mit tehetnék? Milyen módszerek léteznek amik nem ártanak a babának, illetve nem befolyásolják a szülést?

Figyelt kérdés
Párom múlt héten hazahozta a munkahelyi nyavalyáját amit sikeresen elkaptam. Borzasztó fullasztó köhögés illetve orrfolyás. A legnagyobb problémám az hogy március 8-ra vagyok kiírva szülni és nem fogok levegőt kapni ha folyton köhögök vagy el van dugulva az orrom. A háziorvosom nem fogadott de felírt egy Sinurpet nevű készítményt amitől csak rosszabbul érzem magam. A nőgyógyász is csak annyit mondott hogy ha nem vagyok lázas akkor nincs gond. Valamint front érzékeny a kicsi ami miatt szanaszét tapos (38.héten 4000g-osnak mondta az orvos) és az okozott fájdalomtól kimerülök. Az orrdugulástól és a köhögéstől aludni sem tudok. Hársfa illetve bodzatea nem játszik mert rosszul leszek tőle. Keresgéltem a neten is de egymásnak ellentmondó információkat találtam és inkább nem kockáztatnék.

tegnap 15:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

7-es, azert egy cseppet mas, ha szoptat az ember vagy ha epp terhes. Ez az oldal a szoptatas alatt szedheto, nem szedheto hatoanyagokat listazza.

Terhesseg alatt inkabb erre nem hagyatkoznek.

tegnap 20:35
 12/18 babyboom567 ***** válasza:
9es válaszoló, sehol sem írtam, hogy nagy dózisban kellett volna szednie,viszont az szerintem elég súlyos kijelentés egy védőnőtől,hogy egy kismama NE szedjen c-vitamin.
tegnap 21:03
 13/18 anonim ***** válasza:

7-es: ez az oldal a szoptatásra vonatkozik, hogy átmegy-e az adott hatóanyag az anyatejbe, nem terhességre! Felesleges lázcsillapítót bevennie, hacsak nincs nagyon magas láza/nincs nagyon rosszul, ui. a láz a szervezet fegyvere a vírusok, baktériumok ellen, nem segíti a gyógyulást a lázcsillapítás. A hideg nem tesz jót, a hideg környezet kedvez a kórokozóknak, ezért kell sok meleg folyadékot inni. 5-ös: ha szed egy terhesvitamint, és normálisan étkezik, mondjuk mindennap eszik nyers zöldséget, gyümölcsöt, akkor tök felesleges extra C vitamint bevinni. Terhesség alatt a magnézium, a D vitamin (az amúgy is okt-márc-ig), vashiány esetén vas, ami pótlásra szorul általában.

Kérdező: a nőgyógyász tudja megmondani, hogy a 3. trimeszterben milyen hatóanyagok nem károsak a magzatra, normális orvos ilyenkor javasol néhány vény nélkül kapható lehetőséget, de mivel egy vírusfertőzésről van szó, magát a betegséget nem tudod "meggyógyítani", a tüneteket tudod csökkenteni + bőséges, meleg folyadék, sok pihenés. De mivel gyakorlatilag mindenórás vagy, kb. bármelyik vény nélkül kapható orrspray és torokfertőtlenítő/torokfájás enyhítő szopogatótabletta vagy spray is jó, azokból amúgy is alig jut be a szervezetedbe. Gyógyszertárban gyógyszerészek vannak, fognak tudni ajánlani gyógyszert. A Swiss Herbal is jó, az is a tüneteket enyhíti (gyógynövények + C vitamin van benne). Megnéztem, a Sinupret is gyógynövényes készítmény, elméletileg segít a légutakat megtisztítani, felköhögni a váladékot.

tegnap 21:29
 14/18 A kérdező kommentje:

A köhögés hol ilyen hol olyan. Ha "röviden" köhögök akkor száraz, ha fullasztó ( ami addig tart míg ténylegesen kifogások a levegőből) az hurutos.

Terhes vitamint azt szedtem, amíg az orvos szólt H le kellene állni mert nagyon nő a baba

tegnap 21:34
 15/18 anonim ***** válasza:
61%
Jó orvosod van... semmi köze a terhesvitaminnak a magzat méretéhez.
tegnap 21:39
 16/18 anonim ***** válasza:
Orrdugulasra nekem a legjobb a fokhagyma. Lereszelsz egy gerezdet (én krumplira szoktam rakni, de bármilyen kajára lehet). Nagyon hatásos, próbáld ki.
tegnap 22:10
 17/18 anonim ***** válasza:

Herbal swiss forró ital por, betartva a 3-4 óránkénti ivást nekem mindig segít (nem gyógyít meg csettintésre, de segít). Van szopogatós cukorkája is, azt is szerettem terhesen.

Orrspray-t nyugodtan lehet nyomni este egy-egy befújást, hogy tudjál kicsit pihenni, C és D vitamin, inhalálás és ennyi. Bízni kell abban, hogy enyhülni fog mire szülni mész. Tudom milyen jó, nekem is harmadik trimeszterben volt valami brutál vírusom, ami ráadásul szerintem enyhe tüdőgyulladás lett, nagyon sokáig elhúzódott, de nincs mit tenni sajnos.

Ha nagyon közel a szülés, akkor lehet elmennék egy beporlasztásos sószobába, de utána kell olvasni, hogy terhesen nincs-e ellenjavallat. Amióta gyerekeim vannak és velük járunk, szerintem az egy csoda. :D Igaz hogy utána 1,5 napig taknyom nyálam egybefolyik, szóval átmenetileg rosszabb, mint volt, de utána gyorsan meggyógyulunk mindig.

ma 07:11
 18/18 anonim ***** válasza:
Nekem is mondta a háziorvos, hogy rövid ideig a Nasivint nyugodtan használjam, pár nap reggel-este 1-1 befújás nem gond, végül szteroidos orrsprayt is kaptam, mert arcüreggyulladásom lett...amúgy a fokhagyma tényleg nagyon jó. Pirítósra kenve, de csak magában ropogtatva is lerövidítette a rákövetkező vírusos fertőzésemet, méz, Herbal Swiss forró ital, amit írtak. Meg a Herbal Swissnek van ilyen szopogatós pasztillája, az kicsit bevonja a torkot, ha jönne az ingerköhögés, én szeretem.
ma 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!