Miért szólják le az egygyermekes szülőket?

Nyilván nekik azért van 3 a körülmények ellenére, mert szerintük nem jó az egy (vagy a kettő) mert akkor nincs testvére vagy túl kicsi a család vagy nem tudom, valamilyen okuk biztos van. Ez nekik annyira fontos hogy a túl kicsi ház, nem ideális körülmények ellenére bevállalták. Ebből a nézőpontból pedig elég nehéz megérteni, hogy te miért csak egyet akarsz.
Nem azt mondom hogy igazuk van, hanem hogy ebből kiindulva nem meglepő hogy nem veszik be egykönnyen a te elképzeléseid.

Pontosan azért, amiért a kétgyerekeseket. Mert mások vagyunk és mindenkinek a saját választása az igazi.
Te is épp leszóltad a többgyerekeseket! ;) Nem tűnt fel?

Amíg nem volt gyerekem: -mikor lesz már?!
Lett egy fiam: -na és mikor jön a második?! Kell mellé egy lány is.
Lett egy lányom is. Itt azt hittem, teljesitettem, végre nem kell ezeket hallgatnom.
Azóta: -na és mikor jön a harmadik? Ó, hogy nem akartok?! Azt nem ti döntitek el, jön az ha jönni akar.
-miért nem szülsz mégegyet? 1el több már nem sok, de cserébe sokkal jobban jártok, több mindent igényelhettek.
-ketten úgysincsenek el, kell egy harmadik is aki szabályozza őket....
És még sorolhatnám. Szóval tökmindegy hány gyereked van, akkor se fog mindenkinek megfelelni.

Így működik az emberi agy, keresi a hasonlóságokat és a különbségeket észreveszi, ez kell a túléléshez, így tudunk a sémákban gondolkodás miatt gyorsan cselekedni ha kell stb.
Például felismerjük a tigrist, akkor is ha nem ugyanolyan mint az előző amit láttunk stb.
Ebből könnyen következik az hogy ilyen esetekben is egyből azt nézzük ki olyan mint mi, ki nem.
Aztán meg mivel magunkat akarjuk validálni ezért az lesz a jó amit mi gondolunk, a másik nyilván rossz. Ez az alapbeállítás, eddig minden ember eljut.
Az elfogadás ennél egy kicsit több munkát, önismeretet, érzelmi intelligenciát igényel. Ez már sokaknak nem sikerül, mert nincsenek meg a feltételei, hogy kialakulhasson. Számít hogy milyen gyerekkorunk volt, anyagi helyzet, vele született dolgok stb.
Lehet rajta filozofálni, de igazából mindenhogy idegesítő, mikor valaki beleszól a másik életébe. Nem szabad hagyni, arrébb kell sétálni ha máshogy nem megy.

De érdekes, akik ezt mondják nekem, azok 3 gyermekes szülők akik elég kicsi házban élnek, nincs a gyerekeknek külön szobájuk, nincs pénzük nyaralásra,
Nekünk olyanok mondták, akiknek 4 van és luxusban is élnek bőven hatalmas házban. Tehát nem ettől függ, hogy mondják-e vagy sem. Igazuk van a többieknek, teljesen mindegy, hogy mennyi van, mindig lesz mit mondani. A 2. lányunk megszületett, rá egy hónapra már kérdezték, hogy lesz harmadik? Miért nem lesz? Meg ilyenek. Egyszerűen nem tudnak miről beszélni, erről van szó itt igazán, semmi több.

#4! Képzeld, ha szülnél harmadikat. Kizárásos alapon vagy fiú lenne, vagy lány. A példa kedvéért legyen fiú. A fiúk majd összefognak, jól eljátszanak, szegény lánynak meg nincs senki. Szülsz még egyet, mit ad Isten, az is fiú. Kell még egy lány. A 2 fiú jól eljatszim egymással, de szegény harmadik! Szülj még egyet!🤣 Ez így menne a végtelenségig.
Engem amúgy nem szólnak le 1gyerekesként, mert egyrészt párom sincs, másrészt már őt is 40fölött szültem, szóval 100éves vagyok. De azért becsúszik néha egy "soha ne mondd, hogy soha", "még simán szülhetsz", "ó, nem biztos az, hogy nem lesz több." Na, ja. Végülis lottó ötösöm is lehet, de nagyobb esélyt látok arra, hogy nem lesz🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!