Kedves egygyermekes szülők! (Akik maguk döntöttek úgy, hogy nem akarnak több gyereket) Mit válaszoltatok gyermeketeknek a "nekem miért nincs testvérem" kérdésre?
Van egy másfél éves gyönyörû, aranyos pici fiam. Én úgy érzem nekem õ elég, nem szeretnék tôbbet. De annyira félek, hogy mi lesz, ha majd megkapom ezt a kérdést.
28/N
Hát válaszold azt, amit ide elírtál.
"Én úgy érzem nekem õ elég, nem szeretnék tôbbet."
Egyébként meg 4-5 év múlva is simán megváltozhat a véleményed, szerintem teljesen normális, hogy egy másfél évessel nem vágysz a következőre.
"volt... csak ő sem fogadott szót" :D
de szerintem még jóóó sokáig nem fog benne felmerülni. enyém is csak 4-5 éves kora között ketde mondogatni, hogy "anya, szüljél nekem kistesót". köszi :o
ha még akkor is úgy érzed, hogy nem szeretnél, simán el lehet mondani neki, hogy nem szeretnéd többfelé osztani a figyelmet, szeretetet, elég ő, neki akarod adni mindet.
Nekünk se lesz több, most múlt kettő a fiam.
Mire ez felmerül majd részéről, addig gyakorolhatjuk a sok, mindenbe beleszóló, mindentmegmondóknak magyarázva hogy miért nincs tesó...
Szomszédnak, péknek, zöldségesnek, ismerősnek, családnak. ;)
Nekem az 5 évesem szokta mostanában kérdezgetni, előbb szóba sem került.
Én ilyenkor azt szoktam neki válaszolni pl.:
- édesapáddal közösen így döntöttünk, ezt az apukák és anyukák megbeszélik egymással és betartják egymásnak az ígéreteiket
- nagyon szeretünk téged, mindketten úgy érezzük, hogy ha lenne testvéred, akkor már nem tudnánk annyira szeretni/figyelni rád, te vagy nekünk a legfontosabb, nem szeretnénk ezen változtatni
A fentiek szépen vannak megfogalmazva, de pontosan azt tükrözik, amit erről a kérdésről szülőként gondolok:
- ezt kizárólag a szülőknek van joga eldönteni
- mi valóban úgy érezzük, hogy egy gyerekre vagyunk kalibrálva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!